Η DHL μεγαλώνει τον στόλο των οχημάτων της που κινούνται με LNG

Μια μονάδα του γερμανικού γίγαντα της εφοδιαστικής DHL επεκτείνει το στόλο φορτηγών της που κινούνται με LNG και μεταφέρουν ανταλλακτικά αυτοκινήτων από την Τσεχική Δημοκρατία στη Γερμανία.
Η DHL Supply Chain έκανε γνωστό με δήλωσή της ότι παρέλαβε οκτώ ακόμη φορτηγά Scania που κινούνται με LNG. Αυτά τα οχήματα θα προστεθούν στα τρία οχήματα που λειτουργούν με υγροποιημένο φυσικό αέριο, και τα οποία DHL έχει θέσει σε λειτουργία από τον Οκτώβριο του 2020. Αυτή η κίνηση θα επιτρέψει στην DHL Supply Chain να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 187 τόνους ετησίως.

Επέκταση σταθμών ανεφοδιασμού με LNG

«Η περυσινή αγορά φορτηγών που κινούνται με LNG αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένη και ταυτόχρονα προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον από ορισμένους πελάτες μας για αυτόν τον τύπο οικολογικών μεταφορών», δήλωσε η Kateřina Rázlová, διευθύντρια του τμήματος αυτοκινητοβιομηχανίας στην DHL Supply Chain.
 
Σύμφωνα με την Rázlová, η ταχεία επέκταση του δικτύου πρατηρίων καυσίμων στη Γερμανία και την Τσεχική Δημοκρατία ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για τη συνεχιζόμενη επέκταση αυτού του εναλλακτικού καυσίμου στο στόλο της DHL.

dhl lng 1

"Έχει καταστήσει δυνατή την εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού προορισμών με LNG και έχει βελτιώσει την ευελιξία σχεδιασμού διαδρομών", δήλωσε η Rázlová.
 
Τα φορτηγά που κινούνται με LNG μεταφέρουν προς το παρόν ανταλλακτικά για αυτοκίνητα από την περιοχή της Nepřevázka στο Glauchau στην περιοχή Zwickau και στο Wolfsburg, το Αννόβερο, το Heilbronn, το Kassel και το Neckarsulm.

Υπάρχουν τώρα πρατήρια καυσίμων LNG κάθε 200 χλμ περίπου στη Γερμανία, ενώ η Τσεχική Δημοκρατία φιλοξενεί ήδη τρεις τέτοιους σταθμούς, σύμφωνα με την DHL Supply Chain.
Το πρώτο από τα έντεκα φορτηγά θα καλύπτει 160.000 km ετησίως για την DHL, ενώ τα άλλα φορτηγά κάνουν διαδρομές συνολικού μήκους 132.000 km σύμφωνα με τα ετήσια σχέδια λειτουργίας τους.

Bio-LNG

Επιπλέον, η DHL εξετάζει την περίπτωση να κινεί τα φορτηγά της με βιο-LNG, που παράγεται από οργανικά απόβλητα.

«Η χρήση του BioLNG θα επιτρέψει μια άλλη σημαντική μείωση των εκπομπών», δήλωσε η Rázlová.

dhl lng 2

«Οι πρώτοι σταθμοί ανεφοδιασμού με bio-LNG θα ανοίξουν στις διαδρομές των φορτηγών DHL Supply Chain στη Γερμανία από το τρέχον έτος και, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η διάθεση bio-LNG αναμένεται να ξεκινήσει στην Τσεχική Δημοκρατία εντός 3 έως 5 ετών,», σύμφωνα με όσα δήλωσε η Rázlová.

Η αγορά των οκτώ οχημάτων που κινούνται με LNG είναι μέρος του προγράμματος περιβαλλοντικής προστασίας Go Green Deutsche Post DHL που έχει τον φιλόδοξο στόχο της επίτευξης μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050.

«Σχεδιάζουμε επίσης άλλα εναλλακτικά καύσιμα για το μέλλον», δήλωσε η Rázlová.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin