Ολλανδία: Ένα νέο έργο παραγωγής bio-LNG λαμβάνει επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει 118 εκατομμύρια ευρώ σε 32 μικρά έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Τα υποστηριζόμενα έργα έχουν ως στόχο να προετοιμάσουν τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα για τις βιομηχανίες έντασης ενέργειας, υδρογόνου, αποθήκευσης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μεταξύ αυτών των έργων περιλαμβάνεται και το FirstBio2Shipping, το έργο της ολλανδικής περιβαλλοντικής εταιρείας Attero και της Bio-LNG Hub Wilp.

Το έργο αποσκοπεί στην απομάκρυνση του άνθρακα από τον ναυτιλιακό τομέα με την επίδειξη του πρώτου εργοστασίου που θα παράγει ανανεώσιμο bio-LNG χαμηλών εκπομπών άνθρακα με τυποποιημένο και κλιμακούμενο τρόπο, επιτρέποντας την οικονομικά αποδοτική υποκατάσταση του μαζούτ στη ναυτιλία.

Το έργο θα περιλαμβάνει μια εγκατάσταση επεξεργασίας αερίου, μια μονάδα παραγωγής bio-LNG και μια μονάδα δέσμευσης άνθρακα. Το εργοστάσιο επίδειξης πρόκειται να παράγει έξι εκατομμύρια κυβικά μέτρα βιοαερίου, 2.400 τόνους βιομεθανίου και 5.000 τόνους βιο-CO2 ετησίως. Το εργοστάσιο θα χρησιμοποιήσει μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία της Nordsol που ονομάζεται iLNG.
 
Η Nordsol κατασκευάζει ήδη το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής bio-LNG στην Ολλανδία σε συνεργασία με την Shell και την Renewi. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην περιοχή του Άμστερνταμ και η παραγωγή θα ανέρχεται σε 3.400 τόνους bio-LNG ετησίως, επιτρέποντας πάνω από 13 εκατομμύρια χιλιόμετρα οδήγησης με ουδέτερο άνθρακα, σύμφωνα με την Nordsol.

Επιπλέον, η εταιρεία ένωσε πρόσφατα τις δυνάμεις της με την Ολλανδική DBG Bio Energy για την κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης bio-LNG στη χώρα. Η DBG θα ιδρύσει και θα κατέχει το εργοστάσιο ενώ η Nordsol θα προμηθεύσει τις εγκαταστάσεις bio-LNG και θα παρέχει την τεχνογνωσία της για διαδικασίες αδειοδότησης.

Το έργο FirstBio2Shipping θα μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 92 τοις εκατό σε σύγκριση με ένα σενάριο αναφοράς.

Για να δείτε τα 32 μικρά έργα καινοτομίας που θα λάβουν χρηματοδότηση από την Ε.Ε. κάντε κλικ εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin