Ο Ισπανικός Όμιλος HAM κατασκευάζει εργοστάσιο παραγωγής bio-LNG στην Ιταλία

Ο Ισπανικός Όμιλος HAM αναπτύσσει εργοστάσιο βιο-LNG στη Faenza της Ιταλίας. Η νέα εγκατάσταση θα παράγει καύσιμο βιο-LNG για οχήματα στην Ιταλία.

Η εγκατάσταση θα έχει ετήσια παραγωγή 9 εκατομμυρίων κιλών, που ισοδυναμεί με 140 GWh ετησίως, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια οχημάτων βιομεθανίου στην Ευρώπη, σύμφωνα με δήλωση της HAM.

Επιπλέον, η εγκατάσταση θα παράγει βιοαέριο από δύο χωνευτήρια που ανήκουν στην Caviro Spa, έναν ιταλικό συνεταιρισμό οίνου, όπου ανακτούν υποπροϊόντα που προέρχονται από την αλυσίδα κρασιού και γεωργικών τροφίμων, δήλωσε η HAM.

Η FNX Liquid Natural Gas, μια μονάδα της HAM, είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την κατασκευή του απαραίτητου εξοπλισμού για τον καθαρισμό του βιοαερίου, περιεκτικότητας CO2 μέχρι κάτω των 50 ppm, γεγονός που το καθιστά τότε κατάλληλο για υγροποίηση.

Επιπλέον, η FNX θα κατασκευάσει επίσης το σύστημα υγροποίησης που θα υγροποιεί το βιοαέριο για περαιτέρω διανομή σε πρατήρια καυσίμων, δήλωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με την HAM, ολόκληρη η εγκατάσταση θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επιπλέον, το νέο εργοστάσιο βιομεθανίου οχημάτων θα επιτρέψει τη μείωση της οδικής κυκλοφορίας, άνω των 600.000 km / έτος, των δεξαμενών LNG με τις οποίες ο Όμιλος HAM προμηθεύει σήμερα τη βόρεια Ιταλία, από τους λιμενικούς τερματικούς σταθμούς, μειώνοντας έτσι την οδική κυκλοφορία γενικά και τις εκπομπές CO2.

Επίσης, η HAM ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ανέπτυξε το πρώτο έργο βιομεθανίου για οχήματα στην Ισπανία.

Η HAM διαθέτει πλέον περισσότερα από 80 πρατήρια καυσίμων LNG και CNG σε όλη την Ισπανία, αλλά και στις κύριες ευρωπαϊκές διαδρομές χερσαίων μεταφορών.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin