IVECO: Υλοποιεί Προγράμματα και Έργα Προώθησης του Φυσικού Αερίου και Μείωσης των Εκπομπών CO2 στις Μεταφορές

Το πρόγραμμα IVECO Ambassadors

Η IVECO, με το πρόγραμμα της IVECO Ambassadors δίνει φωνή στους πελάτες και συνεργάτες της, που μοιράζονται τις αξίες της εταιρίας σε διάφορα θέματα και αναγνωρίζει τις ενέργειές τους σε αυτούς τους τομείς. Ως ηγέτιδα της ευρωπαϊκής αγοράς στην τεχνολογία φυσικού αερίου, η IVECO ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα με θέμα την αειφορία, με στόχο να αναδείξει το προφίλ του φυσικού αερίου και να τονίσει τη δέσμευση της μάρκας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι πρώτοι IVECO Ambassadors που επιλέχθηκαν είναι μεταφορείς που συμμερίζονται την πεποίθηση της μάρκας στο φυσικό αέριο και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος έχοντας οχήματα IVECO LNG και bio-LNG στο στόλο τους.

iveco ambassador 2

Μέσω αυτού του προγράμματος, η IVECO στοχεύει να τους δώσει μια φωνή, για να δημοσιεύουν την εμπειρία τους με το φυσικό αέριο και τα οφέλη της λειτουργίας. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη στις αγορές όπου το φυσικό αέριο είναι πιο διαδεδομένο, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Έργο Plant the Future

Παράλληλα, η IVECO ξεκίνησε το έργο Plant the Future στο πλαίσιο της δέσμευσής της για τη μείωση των εκπομπών CO2. Για το έργο αυτό, η εταιρία συνεργάζεται με φορείς αναδάσωσης για να δημιουργήσει το διεθνές δάσος της IVECO, που θα αναπτυχθεί με τη φύτευση δέντρων σε διάφορες χώρες.

Στη Γερμανία, η IVECO θα φυτεύει ένα δέντρο για κάθε νέο IVECO S-WAY που θα κινείται με φυσικό αέριο και για κάθε ένα μεταχειρισμένο ΙVECO Stralis NP που θα πωλείται μέσω του έργου αναδάσωσης PLANT-MY-TREE® που δημιουργήθηκε για να αντισταθμίσει τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα. Στόχος της εταιρίας στη Γερμανία είναι να φυτέψει τουλάχιστον 1.000 δέντρα για να αντισταθμίσει περισσότερους από 1.237 τόνους CO2 τα επόμενα 99 χρόνια.

Στην Ιταλία, η IVECO συνεργάζεται με την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Treedom, η οποία θα φυτέψει 300 δέντρα, 30 εξ αυτών στην Ιταλία και τα υπόλοιπα σε άλλα μέρη του κόσμου. Ορισμένα από αυτά τα δέντρα θα αφιερωθούν στους IVECO Ambassadors  της χώρας, οι οποίοι θα λάβουν έναν κωδικό που θα τους επιτρέψει να επιλέξουν το δέντρο τους και πού θα φυτευτεί αυτό.

iveco ambassador 1

Στην Πολωνία, η μάρκα συνεργάζεται με την Ecobal, έναν οργανισμό αφιερωμένο στην προστασία των δασών, ο οποίος θα φυτέψει 5.000 δενδρύλλια σε μια τοποθεσία 5 στρεμμάτων για να αυξηθεί η βιοποικιλότητα της περιοχής και να υποστηριχτεί η αντιστάθμιση των εκπομπών CO2.
 
Η IVECO πρωτοστατεί στην τεχνολογία φυσικού αερίου για περισσότερα από 20 χρόνια και ηγείται της μετάβασης σε αυτό το καύσιμο στις μεταφορές. Έχοντας κατασκευάσει και πωλήσει περισσότερα από 45.000 οχήματα φυσικού αερίου είναι ο ηγέτης της ευρωπαϊκής αγοράς και ο πρώτος κατασκευαστής που προσφέρει φορτηγά βαρέως τύπου, που κινούνται με φυσικό αέριο, ειδικά σχεδιασμένο για διεθνείς μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Το IVECO S-WAY έχει μια εξαιρετική αυτονομία έως 1.600 χλμ. στην έκδοση LNG και παρέχει μια πραγματικά πράσινη και κερδοφόρα λύση με το καλύτερο στην κατηγορία του Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας.

Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου αναπτύσσεται ταχέως σε όλη την Ευρώπη, συμβαδίζοντας με την αύξηση των πωλήσεων των οχημάτων που κινούνται με φυσικό αέριο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4.021 σταθμοί ανεφοδιασμού σύμφωνα με το NGVA (Ένωση Οχημάτων Φυσικού Αερίου & Βιοαερίου).
Αυτό το δίκτυο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για τη διανομή βιομεθανίου, έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητη μια ειδική υποδομή για τη μετάβαση στο Bio-LNG. Προς το παρόν, το bio-LNG παρέχεται ως μείγμα ή σύμφωνα με την παραγγελία των πελατών. Ωστόσο, οι όγκοι παραγωγής του βιομεθανίου αυξάνονται και αυτό το βιώσιμο καύσιμο γίνεται όλο και πιο διαθέσιμο σε όλη την Ευρώπη.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin