Ισπανία: Σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες δεύτερης ζωής από την Irizar e-mobility [video]

Το σημείο φόρτισης έχει εγκατασταθεί σε ένα πρατήριο βενζίνης της Repsol κοντά στην πόλη Tolosa της Gipuzkoa.

Η Irizar e-mobility και η Ibil, πρωτοπόρες εταιρείες στην ανάπτυξη της ηλεκτρικής κινητικότητας, υπέγραψαν μια συμφωνία συνεργασίας για να δώσουν μια δεύτερη ζωή στις μπαταρίες των ηλεκτρικών λεωφορείων.

Κατά συνέπεια, οι μπαταρίες που παράγει και εγκαθιστά η Irizar στα λεωφορεία της, καθώς και τα ηλεκτρονικά ισχύος, θα επαναχρησιμοποιηθούν ως στοιχεία αποθήκευσης ενέργειας στις εγκαταστάσεις φόρτισης που η Ibil αναπτύσσει για τα πρατήρια ενέργειας της Repsol και για άλλα δίκτυα.

Ένα από τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας ήταν η εγκατάσταση και έναρξη λειτουργίας του πρώτου σταθμού φόρτισης 50 kW για ηλεκτρικά οχήματα με σύστημα αποθήκευσης ενέργειας που βασίζεται σε μπαταρίες δεύτερης ζωής από την Irizar e-mobility.

Οι εταιρίες Ingeteam, Cidetec και Gureak συνεργάστηκαν επίσης στο έργο. Η τελευταία εταιρεία απασχολεί άτομα με αναπηρίες από την Gipuzkoa και πραγματοποίησαν ολόκληρη τη βιομηχανική συναρμολόγηση της μονάδας αποθήκευσης.

Αυτή η τεχνολογική και βιομηχανική εξέλιξη απλοποιεί και διευκολύνει την εγκατάσταση σημείων φόρτισης 50 kW σε τοποθεσίες που δεν έχουν αρκετή ηλεκτρική ισχύ ή όπου το κόστος επένδυσης στο δίκτυο καθιστά ανέφικτες άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Τα κύρια πλεονεκτήματα που παρέχει αυτό το έργο είναι:

• Επιτρέπει την εγκατάσταση σημείων ταχείας φόρτισης (50 kW) σε μέρη όπου διαφορετικά αυτό δεν θα ήταν εφικτό λόγω έλλειψης επαρκούς ηλεκτρικής ισχύος ή όπου, ακόμη και αν είναι δυνατή, οι τεχνικές δυσκολίες της σύνδεσης στο δίκτυο απαιτούν υπερβολική αύξηση των επενδύσεων.
• Η ισχύς του δικτύου που απαιτείται για την παροχή αυτών των υπηρεσιών μειώνεται κατά 70%. Ένα σημείο ταχείας φόρτισης 50 kW μπορεί έτσι να τεθεί σε λειτουργία χρησιμοποιώντας σύνδεση δικτύου των 15 kW μόνο.
• Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει σχεδόν παντού λόγω του μικρού αποτυπώματος της μονάδας αποθήκευσης, η οποία είναι μικρότερη από ένα τετραγωνικό μέτρο.
• Το λειτουργικό κόστος της υποδομής μπορεί να μειωθεί σημαντικά, έως και 50% κυρίως λόγω της ανάγκης χαμηλότερης ισχύος.
• Η λύση αυτή παρέχει μια δεύτερη ζωή στις μπαταρίες των ηλεκτρικών λεωφορείων και προωθεί τη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία.

Οι τεχνικές δυσκολίες των εγκαταστάσεων σε μέρη όπου η εγκατάσταση ηλεκτρικών σημείων φόρτισης είναι ιδανική όσον αφορά την κινητικότητα, όπως τα πρατήρια καυσίμων, μπορούν να ξεπεραστούν με αυτήν την καινοτόμο λύση που παρέχει αυτονομία και αποτελεσματικότητα στο σύστημα φόρτισης και ενσωματώνεται επίσης με την τοπική κατανεμημένη παραγωγή και αυτο-κατανάλωση.

Ποια είναι η Irizar e-mobility

Είναι μια ευρωπαϊκή εταιρία ηλεκτροκίνησης όπου κατασκευάζει 100% ηλεκτρικά λεωφορεία και φορτηγά μικρής αυτονομίας και υποδομές φόρτισης. Η Irizar e-mobility κατασκευάζει και αναπτύσσει τις δικές της μπαταρίες.

Η τρέχουσα γκάμα οχημάτων της Irizar e-mobility περιλαμβάνει τρία μοντέλα, το Irizar ie ηλεκτρικό λεωφορείο, το Irizar ie τραμ και το Irizar ie φορτηγό.
Τα ηλεκτρικά οχήματά της εταιρίας βρίσκονται στο δρόμο από το 2014 σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.
Η Irizar e-mobility δεσμεύεται πλήρως για το περιβάλλον και θέλει να συμβάλει στην ενεργειακή μετάβαση.

Η εταιρία έχει επενδύσει σε μια μεγάλη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη Χώρα των Βάσκων, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια που παράγεται εκεί για την κατασκευή των οχημάτων της και έτσι να ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις.

Πηγή: https://www.irizar-emobility.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin