Η Fiat Chrysler και η Engie EPS θα δημιουργήσουν κοινoπραξία e - κινητικότητας

Η Fiat Chrysler και η Engie EPS, ένα τμήμα της γαλλικής εταιρίας κοινής ωφελείας Engie που επικεντρώνεται σε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και σε μικροδίκτυα, σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία για να εκμεταλλευτούν πλήρως την αναμενόμενη έκρηξη της ηλεκτρικής κινητικότητας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Τα νέα ήπια υβριδικά αυτοκίνητα Fiat Panda και Fiat 500 στην πλατεία Maggiore, στην Μπολόνια, Ιταλία, 4 Φεβρουαρίου 2020. REUTERS / Flavio Lo Scalzo

Το ιταλικό τμήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας και η Engie EPS, η οποία εδρεύει επίσης στην Ιταλία, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με στόχο τη δημιουργία της κοινοπραξίας το πρώτο τρίμηνο του 2021, ανέφεραν οι δύο εταιρείες.

Οι μετοχές της Engie EPS, η οποία υποστηρίζεται από τη Lazard σχετικά με τη συμφωνία, παρουσίασαν άνοδο 16,7% στο χρηματιστήριο του Παρισιού.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Chrysler (FCA) για την περιοχή EMEA, Pietro Gorlier, δήλωσε ότι περίπου 15 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα - πλήρως ηλεκτρικά και υβριδικά – αναμένεται να κυκλοφορούν στην Ευρώπη το 2025, ανερχόμενα στο περίπου 25% των συνολικών οχημάτων της περιοχής.

Το νέο εγχείρημα, στο οποίο η FCA θα διατηρήσει μια μικρή πλειοψηφία, θα προσφέρει ένα πλήρες φάσμα προϊόντων και λύσεων, συμπεριλαμβανομένων των οικιακών, επαγγελματικών και δημόσιων υποδομών φόρτισης, καθώς και πακέτα πράσινης ενέργειας για πελάτες ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ευρώπη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Engie EPS Carlalberto Guglielminotti είπε ότι οι καταναλωτές θα ξοδεύουν τουλάχιστον 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ (6,5 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως για να επαναφορτίζουν τα ηλεκτρικά οχήματα το 2025.

Η FCA, η οποία βρίσκεται στη μέση της διαδικασίας συγχώνευσης ύψους 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τον γαλλικό όμιλο PSA για τη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, κυκλοφόρησε το ηλεκτρικό 500, ένα  μικρό αυτοκίνητο και αρκετά υβριδικά μοντέλα Fiat, Jeep και Maserati φέτος σε μια προσπάθεια να φτάσει τους αντιπάλους της στον αγώνα για την πράσινη κινητικότητα.

Στο σχέδιό 2018-2022, η FCA δεσμεύτηκε να επενδύσει 9 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση από τις συνολικές επενδύσεις των 45 δισεκατομμυρίων ευρώ, και θα λανσάρει περίπου 30 ηλεκτρικά μοντέλα, είτε πλήρως ηλεκτρικά είτε υβριδικά.

Η ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία υπέγραψε πέρυσι συμφωνία με την Engie και την ιταλική εταιρεία Enel για να προσφέρει στους πελάτες της σημεία φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματά της (EV).

Οι τελικές συμφωνίες αναμένεται να υπογραφούν φέτος.

Πηγή: Fiat Chrysler and Engie EPS to set up e-mobility joint venture | Reuters

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin