Η Citroën λανσάρει ένα 2-θέσιο EV που κοστίζει € 19,99 το μήνα [Video]

Το Citroën Ami είναι μια νέα λύση για την αστική κινητικότητα. Είναι ηλεκτρικό, φτηνό και δεν απαιτεί άδεια. Εν ολίγοις, είναι λιγότερο από ένα αυτοκίνητο και περισσότερο από ένα ηλεκτρικό σκούτερ με δύο καθίσματα, πόρτες και ένα θερμαντήρα. Το Citroën Ami θα μπορούσε να είναι μια ματιά στο μέλλον της κινητικότητας.

Η καινοτομία δεν αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του Ami. Η Citroën τοποθετεί το Ami ως λύση αστικής κινητικότητας. Το μέγεθος είναι ιδανικό για στενούς δρόμους και η τιμή είναι σωστή για να είναι ανταγωνιστική έναντι των δημόσιων συγκοινωνιών. Το Ami δεν κατατάσσεται ως όχημα με κινητήρα. Ως εκ τούτου, οι φορείς εκμετάλλευσης δεν χρειάζονται άδεια και μπορεί να είναι νέοι πχ. 14 ετών στη Γαλλία και 16 ή 17 ετών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι επιβάτες κάθονται δίπλα-δίπλα στο θερμαινόμενο χώρο και κάτω από την πανοραμική οροφή. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 5,5kWh εδράζεται κάτω από το δάπεδο και είναι ικανοποιητική για μέχρι 70 χιλιόμετρα μετά από 3 ώρες φόρτισης από μια τυπική πρίζα 220v. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 45 km/h (28 mph).

Και επειδή είναι ένα Citroën, υπάρχει ένα νεύμα για το περίεργο παρελθόν της εταιρείας: Τα παράθυρα ανοίγουν χειροκίνητα ανεβαίνοντας προς τα πάνω όπως το κλασικό 2 CV.

Το Ami διατίθεται στους καταναλωτές με διάφορους τρόπους. Μπορεί να ενοικιάζεται μακροχρόνια με κόστος € 19,99 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) ανά μήνα με αρχική πληρωμή € 2.644 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Το Ami μπορεί να ενοικιαστεί μέσω υπηρεσίας ανταλλαγής αυτοκινήτων για μια ημέρα με επιτόκιο € 0,26 ανά λεπτό. Ή, το Ami είναι διαθέσιμο για αγορά από € 6.000 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η Citroën λαμβάνει παραγγελίες για το Ami που αρχίζει στις 30 Μαρτίου στη Γαλλία και αρκετούς μήνες αργότερα στην Ισπανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία και στη συνέχεια τη Γερμανία. Τα πρώτα οχήματα Ami αναμένονται μέχρι τον Ιούνιο.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter