Το ηλεκτρικό Leaf της Nissan γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στις εταιρείες ταξί [Video + Ελληνικό Infographic]

Οι εταιρείες ταξί και οι οδηγοί εξετάζουν ολοένα και περισσότερο τα ηλεκτρικά οχήματα για να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος.
 
Η Nissan την αποκαλεί "παγκόσμια ηλεκτρική επανάσταση ταξί" και ισχυρίζεται ότι το Leaf την οδηγεί, καθώς ολοένα και περισσότερα ταξί χρησιμοποιούν το πλήρως ηλεκτρικό όχημα στους στόλους τους.
Υπάρχουν και άλλα ηλεκτρικά οχήματα που γίνονται δημοφιλή με εταιρείες ταξί, όπως το Tesla Model S με περισσότερες από 100 μονάδες στο αεροδρόμιο Schiphol ή τον αναπτυσσόμενο στόλο Soul EV του Μοντρεάλ και το Tesla Model S με τη Taxelco.

Ωστόσο, η Nissan έχει μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη με στόλο 110 Leafs στη Μαδρίτη και την Uber χρησιμοποιώντας στόλο 20 Leafs στο Λονδίνο.

Nissan infographic leaf gr2
 
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι τα EVs της, χρησιμοποιούνται πλέον σε στόλους ταξί σε 26 χώρες και σε 113 πόλεις σε όλο τον κόσμο:

"Από τότε, εταιρείες ταξί στην Ισπανία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιορδανία, το Μεξικό και την Πολωνία έχουν υιοθετήσει όλα τα ηλεκτρικά ταξί με μηδενικές εκπομπές Nissan. Σήμερα, τα ταξί Nissan - LEAF, e-NV200 ή και τα δύο - λειτουργούν σε πέντε ηπείρους, 26 χώρες και 113 πόλεις σε όλο τον κόσμο".

Ακολουθεί ένα βίντεο του Kikuyo Taxi στην Ιαπωνία, του πρώτου στόλου που χρησιμοποιεί το Leaf:

Ενώ το Leaf περιορίζεται σε μόλις πάνω από 100 μίλια αυτονομίας με μια μόνο φόρτιση, μπορεί ακόμα να είναι ένα αποτελεσματικό όχημα ταξί στις αστικές περιοχές.
 
Η επόμενη γενιά του Leaf ή άλλα ηλεκτρικά οχήματα, όπως το Chevy Bolt EV ή το Tesla Model 3 για αυτό το θέμα, θα πρέπει να είναι ακόμα πιο δημοφιλή στα ταξί καθώς οι περιορισμοί της αυτονομίας και του κόστους εξαλείφονται και ενδιαφέροναται να μειώσουν τις εκπομπές τους, να εξοικονομήσουν χρήματα απο την μετακίνηση και να έχουν φθηνότερη συντήρηση.

Εν τω μεταξύ, η Nissan μειώνει σημαντικά τα τρέχοντα ηλεκτροκίνητα Leafs, τα οποία μπορούν να αποδειχθούν ένας φθηνός τρόπος για να αποκτήσουν οι εταιρείες στόλων ταξί.

Το ταξίδι της Nissan για την εξηλεκτρίκευση της βιομηχανίας ταξί συνεχίζεται:

Με το μεταφρασμένο στα Ελληνικά infographic, η Nissan παρουσιάζει σε όλο το κόσμο  πως αλλάζει τον “χάρτη” στην βιομηχανία των ταξί. Δείτε από πότε ξεκίνησε αυτή η παγκόσμια “ηλεκτρική επανάσταση” των ταξί!

Nissan infographic leaf gr

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter