Εξαρτήματα για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα [Video]

 

Υβριδικά και ηλεκτρικά εξαρτήματα: Τεχνογνωσία στο σύστημα - το κλειδί για την επιτυχία

Σε συνεργασία με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι καινοτόμες ιδέες της Bosch διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη συστημάτων υψηλής απόδοσης για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα. Καμία άλλη εταιρεία δεν μπορεί να προσφέρει τόσο ευρύ φάσμα στοιχείων, τεχνογνωσίας και υπηρεσιών σε αυτόν τον τομέα. Αυτό δεν είναι τυχαίο: η τεχνολογία του κινητήρα για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα είναι δικτυωμένη σε όλο το σύστημα του οχήματος. Η Bosch συμβάλλει στην εκτεταμένη τεχνογνωσία του συστήματος και στην πλήρη κατανόηση της πολυπλοκότητας του κινητήρα εσωτερικής καύσης, της ηλεκτρικής κίνησης και του συμπλέκτη.

Εξαρτήματα

Τα εξαρτήματα της Bosch σε παράλληλο πλήρες υβριδικό και ηλεκτρικό όχημα

electric vehicles2

E-Machine

Η ηλεκτρική μηχανή (E-Machine) όπως την αναφέρει η εταιρία, μετατρέπει το ηλεκτρικό ρεύμα από την μπαταρία σε μηχανική ενέργεια κίνησης. Με την ανάκτηση ενέργειας πέδησης, το E-Machine λειτουργεί ακριβώς το αντίθετο, χρησιμοποιώντας τη μηχανική ενέργεια κίνησης για να παράξει ηλεκτρική ενέργεια για την μπαταρία. Γίνεται διάκριση μεταξύ της ενσωματωμένης γεννήτριας κινητήρων (IMG - Integrated Motor Generator) και της χωριστής γεννήτριας κινητήρων (SMG - Separate Motor Generator). Το IMG έχει σχεδιαστεί ως μια ειδική λύση κίνησης για εγκατάσταση στο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Το SMG μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια τεράστια ποικιλία υβριδικών σχεδιάσεων χάρη στη συμπαγή κατασκευή του.

componets el vehicles3

Αναστροφέας – Inverter

Ο Αναστροφέας - Inverter με ηλεκτρονικά στοιχεία ισχύος είναι ο σύνδεσμος μεταξύ της μπαταρίας και του ηλεκτρικού μοτέρ. Μετατρέπει την τάση συνεχούς ρεύματος της μπαταρίας υψηλής απόδοσης σε εναλλασσόμενη τάση, η οποία χρησιμοποιείται για τη λειτουργία του ηλεκτρικού μοτέρ (E-Machine).

componets el vehicles2

Αναγεννητικά συστήματα πέδησης

Με τα κανονικά συστήματα πέδησης, η ενέργεια αναγεννιέται με τη χρήση του καυσίμου  χάνεται. Αντίθετα, ένα σύστημα πέδησης με ανάκτηση ενέργειας ανακτά όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια με τη μορφή ηλεκτρικής ισχύος για το όχημα (ανάκτηση ενέργειας πέδησης). Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί τον εναλλάκτη για να επιβραδύνει το όχημα. Μόλις η απαίτηση πέδησης υπερβεί την ικανότητα του εναλλάκτη, τίθενται σε ισχύ τα τυποποιημένα φρένα των τροχών. Τα συστήματα αναγέννησης ανταποκρίνονται στις ίδιες υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας με τα συμβατικά συστήματα.

componets el vehicles1

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter