Νέο Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρικό Και Αδάμαστο SUV [Video]

Αυτό το ηλεκτρικό SUV φέρνει στυλ, ταχύτητα και απόσταση αυτονομίας 300 μιλίων σε ένα μάλλον "καθηλωμένο" τμήμα της αγοράς.

  • 600 KM1
    Αυτονομία Με Μια Μόνο Φόρτιση
  • <5 SEC2
    0-100 KM/H
  • 93 KM 3
    Αυτονομία με 10 λεπτά φόρτιση

Ένα νέο άλογο μπάινει στο στάβλο. Το πλήρως ηλεκτρικό, Ford SUV που εμπνέεται από τη Mustang είναι τελικά εδώ, αποκαλύφθηκε πρόσφατα  στο LA Auto Show του 2019 ενώ είδαμε κια διαφημιστικό σποτάκι στην ελληνική τηλεόραση.

mach e 3

Γνωρίστε το Mustang Mach-E

Με αυτό το ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας, η Ford στοχεύει να παραδώσει ένα προϊόν που χτυπά ένα ευαίσθητο σημείο της αγοράς Ηλεκτρικών οχημάτων. Το Mustang Mach-E, με κομψή, ισχυρή και ευρύχωρη εσωτερική διακόσμηση, προσφέρει επίσης τεχνολογία, έχει εντυπωσιακή αυτονομία οδήγησης και προσφέρει όλα αυτά σε μια τιμή που δεν απαιτείται να ληστέψει κανείς μια τράπεζα. Αλλά αυτό δεν ήταν πάντα το σχέδιο.

Πριν από μερικά χρόνια, το project ξεκίνησε ως "άλλο παιχνίδι συμμόρφωσης", εξήγησε ο Jason Castriota, διευθυντής μάρκας για BEVs στη Ford, μιλώντας σε μια εκδήλωση backgrounder στο Μίτσιγκαν. "Αλλά ήξερα ότι αυτό δεν ήταν συναρπαστικό", πρόσθεσε, ειδικά μετά από την παρακολούθηση του αγώνα άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν εμπνέουν και αυτά που προσφέρονται από τις αντίπαλες εταιρείες έχουν αποδειχθεί μη κερδοφόρα και φαίνεται πως έχουν και μια άχαρη ματιά.

mach e 4

Το αρχικό σχέδιο της Ford για την παραγωγή ενός άλλου ξεχασμένου, μαζικής αγοράς, hatchback που τροφοδοτήθηκε με μπαταρίες, δήλωσε ο Jim Farley, πρόεδρος των νέων επιχειρήσεων, τεχνολογίας και στρατηγικής της Ford.

Είδε τι έκαναν και επανεκκίνησε ολόκληρο το πρόγραμμα. Αλλάζοντας τα midstream άλογα, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τις μετοχές των πιο εικονικών προϊόντων της Ford. "Χρειαζόμαστε έναν νέο ήρωα", δήλωσε ο Castriota. Και για να κόβει όλο το θόρυβο και την ακαταστασία εκεί έξω, "Πρέπει να είναι Mustang." Με περισσότερες από 10 εκατομμύρια μονάδες που πωλήθηκαν τα τελευταία 55 χρόνια, δεν υπάρχει πιο εικονική αξία Ford, εκτός ίσως από το pickup το F-150, το οποίο σύντομα θα αποκτήσει τη δική του ηλεκτρική έκδοση.

Επάνω στη Σέλα

"Την ημέρα που αποφασίσαμε αυτό θα ήταν το εμπνευσμένο Mustang-... όλοι χαμογέλασαν", δήλωσε ο Ντάρεν Πάλμερ, παγκόσμιος επικεφαλής της ανάπτυξης προϊόντων για τις BEVs, ενώ παρουσιάζε στο background την αρχιτεκτονική των ηλεκτρικών οχημάτων.

Το Mach-E έπρεπε επίσης να τυλιχτεί σε ένα σχέδιο που αποδίδει την κληρονομιά του Mustang. Για να αποδοθεί η μύτη του ανυψώθηκε και οι κολόνες Α προωθήθηκαν προς τα πίσω.

Οι σχεδιαστές μετέφεραν τους τροχούς προς κάθε άκρο του αμαξώματος, προστέθηκαν δυνατά οπίσθια άκρα και το έθεσαν με εικονικά φώτα 3 τμημάτων, όλα σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα κομψό, συναισθηματικό προϊόν, το οποίο συμβαίνει ακριβώς να είναι ηλεκτρικό.

mach e 5

Αλλά να είστε σίγουροι ότι αυτό είναι ένα SUV του μέλλοντος, έχει επίσης αρκετή τεχνολογία, όχι μόνο ρετρό-εμπνευσμένο styling. Ένα από τα πρώτα πράγματα που οι άνθρωποι θα παρατηρήσουν, ή ίσως να μην παρατηρήσουν, είναι ότι ο Mach-E στερείται παραδοσιακών λαβών θυρών. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιείτε ηλεκτρικά κουμπιά για να μπείτε μέσα. Ειδικοί ενεργοποιητές ανοίγουν τις πόρτες ανοίγουν περίπου 4 ίντσες και στη συνέχεια μπορείτε να πιάσετε μια χειρολαβή κρυμμένη κατά μήκος του χείλους. Όλα αυτά υποτίθεται ότι βελτιώνουν την αεροδυναμική και δίνουν στο όχημα μια φουτουριστική εμφάνιση, αλλά μοιάζει με μεγάλο κόστος και πολυπλοκότητα για δυνητικά πολύ μικρό όφελος.

mach e 2

Ικανότητα Τετρακίνησης AWD

Προηγμένη τετρακίνηση AWD με δύο ηλεκτροκινητήρες ανεβάζει τον πήχη. Ένας ηλεκτροκινητήρας εμπρός και ένας πίσω ενισχύουν την απόδοση και σας βοηθούν να αντεπεξέλθετε σε πιο δύσκολες συνθήκες οδήγησης.

Εξοικονόμηση Καυσίμου 1.873€ Τον Χρόνο

Είστε έτοιμοι να εκπλαγείτε; Δείτε πόσο χαμηλό μπορεί να είναι το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, σε σύγκριση με το τρέχον κόστος καυσίμου.

Προγραμματισμένο Σέρβις - Εξοικονόμηση Πάνω από 50%

Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν λιγότερα κινητά εξαρτήματα, πράγμα που σημαίνει χαμηλότερο κόστος προγραμματισμένων σέρβις.

Αναμένεται στην Ευρώπη το 2020 και στην Ελληνική αγορά το 2021.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter