Η Hyundai παρουσίασε το Tucson 2021 με τολμηρή εμφάνιση & νέες τεχνολογίες [video]

• Η νέα εξωτερική σχεδίαση «Parametric Dynamics» του Νέου Tucson διαθέτει έντονα χαρακτηριστικά, αιχμηρές επιφάνειες και πρωτοποριακό φωτισμό
• Η νέα σχεδίαση διπλής διάταξης του cockpit είναι αισθητικά βελτιστοποιημένη για μια high–tech οδηγική εμπειρία
• Η ψηφιακή Παγκόσμια Πρεμιέρα του C-SUV 4ης γενιάς της Hyundai πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου στις 03.30πμ ώρα Ελλάδος (02:30 π.μ. CEST)

Επανάσταση στο σχεδιασμό

Το νέο Tucson ισχυρίζεται ότι σηματοδοτεί μια «επανάσταση στο σχεδιασμό» για τη Hyundai, καθώς η μάρκα συνεχίζει να ωθείται προς την ανώτερη αγορά. Αποκαλύφθηκε πριν από την έναρξη των πωλήσεων που ξεκινούν αργότερα φέτος.

Τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της 4ης γενιάς του Hyundai Tucson διαθέτουν την νεότερη εξέλιξη της χαρακτηριστικής σχεδίασης των προβολέων της Hyundai που ονομάζεται «Parametric Hidden Lights» καθώς επίσης και μια νέα σχεδιαστική προσέγγιση διπλής διάταξης του cockpit που προσφέρει εξατομικευμένο χώρο, βελτιστοποιημένο αισθητικά για μια high-tech οδηγική εμπειρία. Στις πρώτες εικόνες αναδεικνύονται καινοτόμα χαρακτηριστικά που εκφράζουν την τολμηρή υπογραφή του Tucson και το πρωτοποριακό του πνεύμα.

Με το ολοκαίνουργιο Tucson, παρουσιάζουμε την απόλυτη εξέλιξή του και μια ξεκάθαρη δήλωση σχετικά με την εξελισσόμενη δυναμική της Hyundai», δήλωσε ο κ. SangYup Lee, Senior Vice President και Head of Hyundai Global Design. «Ο προηγμένος σχεδιασμός του Νέου Tucson είναι πιστός στο πρωτοποριακό του πνεύμα και ενδυναμώνει το παιχνίδι στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία της αυτοκινητοβιομηχανίας».

tucson2021 5

Η ολοκαίνουργια εξωτερική σχεδίαση του Νέου Tucson εκφράζει αυτό που οι σχεδιαστές της Hyundai αποκαλούν «Parametric Dynamics» και χρησιμοποιεί γραμμές, πρόσωπα, γωνίες και σχήματα για τη δημιουργία λεπτομερειών μέσω ψηφιακών δεδομένων που μοιάζουν με κόσμημα για να προσφέρει πρωτοφανή, τολμηρή αίσθηση σχεδιασμού. Τα παραμετρικά κρυμμένα φώτα παρέχουν μια έντονη πρώτη εντύπωση. Τα Daytime Running Lights (DRL) ενσωματώνονται απρόσκοπτα στη μάσκα που μοιάζει με κόσμημα και αποκαλύπτονται μόνο όταν ενεργοποιηθούν από τον οδηγό.

Συνολικά, το νέο αμάξωμα του ολοκαίνουργιου Tucson είναι μακρύτερο και ευρύτερο από τα μοντέλα προηγούμενης γενιάς, προσφέροντας ένα μακρύ καπό και κοντούς προβόλους σε ένα αυξημένο μεταξόνιο που του δίνουν έναν κρυφό χαρακτήρα κουπέ. Πλευρικά, οι σμιλεμένες επιφάνειες δημιουργούν μια εντυπωσιακή αντίθεση μεταξύ μιας κομψής σιλουέτας και ενός μυώδους αμαξώματος, υποδηλώνοντας κίνηση προς τα εμπρός ακόμα και όταν το όχημα είναι σταθμευμένο.

Η είσοδος στο ολοκαίνουργιο ευρύχωρο εσωτερικό του Tucson εξαφανίζει τις καθημερινές ανησυχίες μας. Εδώ, ο χώρος, η τεχνολογία και οι πληροφορίες συνδυάζονται αρμονικά.

Η εξέλιξη στο εσωτερικό του Νέου Tucson οδήγησε στην τοποθέτηση του πίνακα οργάνων σε χαμηλότερη θέση ενώ παράλληλα πολυεπίπεδες, υψηλής αισθητικής επιφάνειες ενισχύουν την αίσθηση της διαφάνειας.

Οι κάθετα προσανατολισμένες επιφάνειες της πλήρως ενσωματωμένης κεντρικής κονσόλας είναι εμπνευσμένες από καταρράκτες. Οι δύο ασημένιες γραμμές που ρέουν από την κεντρική κονσόλα προς τις πίσω πόρτες εναρμονίζουν τα υψηλής ποιότητας υλικά με ουδέτερους τόνους.

tucson2021 3

Ο Eduardo Ramirez, εξωτερικός σχεδιαστής της Hyundai Europe, περιέγραψε το σχέδιο του νέου Tucson ως «αρκετά γενναίο». Πρόσθεσε: «Είμαστε πειραματικοί, προσπαθούμε πάντα να βρούμε έναν πολύ διακριτικό χαρακτήρα στο σχεδιασμό. Αν και αυτό δεν σημαίνει ότι θα εφαρμόσουμε την ίδια φόρμουλα σε κάθε αυτοκίνητο."

Ο Ramirez συνέχισε: «Είναι πάντα μεγάλη πρόκληση η αντικατάσταση ενός αυτοκινήτου που ήταν τόσο επιτυχημένο. Είμαστε τόσο περήφανοι για τον Tucson, αλλά δεν θέλαμε να πέσουμε στην παγίδα προσπαθώντας να διατηρήσουμε αυτό που είχαμε επιτύχει και να μην προχωρήσουμε περισσότερο. Νιώσαμε ελεύθεροι να καινοτομήσουμε, έτσι ζωντανεύουν ιδέες όπως τα κρυμμένα φώτα."

Το εσωτερικό σηματοδοτεί επίσης μια ριζική απομάκρυνση από τα προηγούμενα μοντέλα της Hyundai, με μινιμαλιστικό σχεδιασμό «στρωμάτων» Η Hyundai παρουσίασε τη νέα τεχνολογία Multi-Air Mode, η οποία συνδυάζει τους άμεσους και έμμεσους αεραγωγούς για τη μείωση του χώρου που καταλαμβάνουν και επιτρέπουν μια πιο ήπια ροή αέρα.

Προσθήκη Ιnfotainment & Αφαίρεση των χειριστηρίων

Το μεγαλύτερο μέρος των φυσικών χειριστηρίων έχει αφαιρεθεί, με τα χειριστήρια ψυχαγωγίας και θέρμανσης να έχουν πρόσβαση μέσω μιας οθόνης αφής. Υπάρχει επίσης ένας ψηφιακός πίνακας ελέγχου 10.25 ιντσών, διαμορφώσιμος φωτισμός περιβάλλοντος και ένας ασύρματος φορτιστής smartphone.

Το infotainment χρησιμοποιεί την τελευταία έκδοση του συστήματος Bluelink της Hyundai, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς λειτουργιών συνδεδεμένων αυτοκινήτων, όπως το Last Mile Navigation, το οποίο επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να αλλάζουν καθοδήγηση διαδρομής στο smartphone τους, εάν σταθμεύουν κοντά στον προορισμό τους.

tucson2021 4

Η Hyundai έχει επίσης προσθέσει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως κεντρικό αερόσακο και απομακρυσμένο παρκάρισμα στα υβριδικά και PHEV μοντέλα.

Κινητήρες & μετάδοση κίνησης

Η τέταρτη γενιά του παγκόσμιου best-seller της εταιρείας της Νότιας Κορέας θα κυκλοφορήσει με μια σειρά τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων 1,6 λίτρων, οι περισσότεροι διαθέτουν τεχνολογία ήπιου υβριδικού 48V και T-GDi 1,6 λίτρων 227 bhp υβριδικό. Μια υβριδική έκδοση turbocharged θα ακολουθήσει το επόμενο έτος, αν και η Hyundai δεν έχει ακόμη δώσει λεπτομέρειες απόδοσης.

tucson2021 1

Από άποψη κινητήρα, το ήπιο υβριδικό βενζινοκίνητο προσφέρεται με 148 bhp και 178 bhp, με το ντίζελ να παράγει 134 bhp.

Οι μονάδες βενζίνης αποδίδουν ισχύ μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου ή επτά ταχυτήτων αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, με πετρελαιοκινητήρες να χρησιμοποιούν το αυτόματο. Ακόμη προσφέρεται μια μη ηλεκτροκίνητη έκδοση βενζίνης 148 bhp και μία diesel 113 bhp. Και οι δύο με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήρων.

tucson2021 2

Η 4-κίνητη έκδοση είναι προαιρετική στους περισσότερους κινητήρες.

Η Hyundai έχει επίσης εργαστεί για να βελτιώσει την οδήγηση και τον χειρισμό του Tucson. Ο μηχανικός δυναμικής οχημάτων Julio Varela είπε ότι το επίκεντρο ήταν να το κάνει «πιο άνετο και διασκεδαστικό στην οδήγηση». Είναι το πρώτο Hyundai εκτός της σειράς επιδόσεων Ν που προσφέρεται με την ηλεκτρονική ελεγχόμενη ανάρτηση της εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει λειτουργίες οδήγησης Normal, Eco και Sport. Υπάρχουν τρεις επιπλέον λειτουργίες εκτός δρόμου που εστιάζουν σε παραλλαγές τετρακίνησης.

Πηγη
https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/2021-hyundai-tucson-unveiled-bold-look-new-tech

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin