Η Kia θα λανσάρει επτά νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2027, με το πρώτο τον επόμενο χρόνο

Η διάθεση ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEV) της Kia έχει ανεβάσει ταχύτητα με την επιβεβαίωση της παρουσίασης επτά νέων ηλεκτρικών μοντέλων που θα κυκλοφορήσουν έως το 2027.

Αυτή η «διαφορετική» σειρά ηλεκτρικών οχημάτων θα περιλαμβάνει μοντέλα σε διάφορες κατηγορίες οχημάτων, ισχυρίζεται η κορεατική εταιρεία. Το πρώτο, εντοπίστηκε καλυμμένο με καμουφλάζ νωρίτερα φέτος από τους φωτογράφους - κατασκόπους.

Το σχέδιο για επτά αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα επεκτείνεται στη στρατηγική του Plan S που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως από την Kia, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάθεση προς πώληση 11 ηλεκτρικών οχημάτων (μερικά ως παραλλαγές των υπαρχόντων μοντέλων) εντός των επόμενων πέντε ετών.

«Η Kia έχει πωλήσει περισσότερα από 100.000 ηλεκρικά αυτοκίνητα μπαταρίας (BEV) παγκοσμίως από την παρουσίαση του πρώτου μας BEV μαζικής παραγωγής το 2011, του Kia Ray EV», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kia, Ho Sung Song. «Αναπροσανατολίζοντας την επιχείρησή μας στην ηλεκτροκίνηση, στοχεύουμε τα BEV να αντιπροσωπεύουν το 25% των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεών μας έως το 2029.»

Στις «προηγμένες αγορές» για την ηλεκτροκίνηση, όπως η Κορέα, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη, ο αριθμός αυτός προβλέπεται να είναι 20% έως το 2025.

kia2027

Παρόλο που συγκεκριμένες κατηγορίες για κάθε ηλεκτρικό μοντέλο δεν εχουν αναφερθεί, η Kia δήλωσε ότι «θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς προσφέροντας διαφοροποιημένους τύπους προϊόντων, με μια σειρά μοντέλων κατάλληλων για αστικά κέντρα, ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και οδήγηση απόδοσης». Ένα σκίτσο προεπισκόπησης όλων των μοντέλων (παραπάνω) δείχνει ότι τα crossover και τα SUV θα είναι το επίκεντρο.

Τα περισσότερα θα βασίζονται στη νέα ηλεκτρική-παγκόσμια αρθρωτή πλατφόρμα (E-GMP), με αξιώσεις για «την καλύτερη ευρυχωρία στην κατηγορία» για το καθένα.

Η Kia «εξερευνά επίσης τη δημιουργία» συνδρομητικών υπηρεσιών, όπως αυτή που προσφέρει η Volvo, μαζί με προγράμματα μακροχρόνιας μίσθωσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ενοικίασης μπαταριών. Η μάρκα θα επεκτείνει τον αριθμό των εξειδικευμένων θέσεων εργασίας τεχνικής εξυπηρέτησης και συντήρησης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους αντιπροσώπους της παγκοσμίως.

Οι υποδομές φόρτισης είναι επίσης ένας τομέας στον οποίο θα επενδύσει η Kia και ο ευρύτερος Όμιλος της Hyundai Motor. Στην Ευρώπη, περισσότεροι από 2400 φορτιστές EV με την επωνυμία Kia θα εγκατασταθούν σε αντιπροσώπους και υπάρχουν σχέδια για επιτάχυνση αυτού του σχεδίου σύμφωνα με την αγορά.

Αυτό επεκτείνεται στην επένδυση της φίρμας στην ειδική εταιρία φόρτισης υψηλής ταχύτητας, την Ionity.

Πηγή
https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/kia-launch-seven-new-evs-2027-first-due-next-year

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin