Ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής & το Ε.Κ. [video]

Στο πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας «Μία νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» με τη συνεργασία του ιδρύματος «ΝΟΗΣΙΣ» και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης δημιούργησε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Tο Εργαστηριακό Κέντρο του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής σχεδίασε και κατασκεύασε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατόπιν συνεργασίας πολλών Τομέων του ΕΠΑΛ, με τους καθηγητές και τους μαθητές να αποδεικνύουν πως γίνεται πραγματικά εξαιρετική δουλειά.

epal1

Για την κατασκευή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου συμμετείχαν κυρίως παιδιά από την Α΄ λυκείου για να γίνει μία αρχή για να επιλέξουν τους τομείς, υπήρχαν όμως και βοηθοί από την Β΄ λυκείου με περισσότερες γνώσεις με την βοήθεια των οποίων δούλεψαν και τα παιδιά της Α΄ λυκείου. Τα αντικείμενα που δουλεύτηκαν ήταν η επεξεργασία μετάλλου είτε με ηλεκτροκόλληση είτε με δίσκους είτε με όλες τις τεχνικές που γνωρίζουν οι μηχανολόγοι ενώ  από τα τμήματα της Ηλεκτρολογίας & Ηλεκτρονικής  ανέλαβαν τη διαχείριση του ψηφιακού συστήματος ελέγχου και το κινητήριο σύστημα που χρειάζεται μεγαλύτερη ισχύ ενώ  αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της διαχείρισης των κομματιών είναι και η ανακύκλωση, καθώς για την κατασκευή του οχήματος χρησιμοποιήθηκαν ήδη χρησιμοποιημένα και ανακυκλώσιμα υλικά.

Ένα μεγάλο μπράβο από την συντακτική ομάδα σε αυτά τα παιδιά αφού τη βιωματική αυτή εμπειρία την οποία απέκτησαν θα την θυμούνται σε όλη τους τη ζωή!

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter