Υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα: Το μέλλον της κινητικότητας είναι πράσινο [Video]

Όλοι συμφωνούν βασικά: τα ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης ή πιο απλά Ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον του αυτοκινήτου. Εν τω μεταξύ, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης (ΜΕΚ) παραμένει ένας βασικός παράγοντας μέχρι να μπορέσει να εφαρμοστεί το όραμα της βιώσιμης κινητικότητας. Ο στόχος πρέπει να είναι η πλήρης αξιοποίηση των υπολειπόμενων περιθωρίων για τη μείωση των εκπομπών CO2.

Τα ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης επιτρέπουν την πράσινη οδήγηση στις πόλεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγαλύτερες αποστάσεις όταν χρειάζεται. Επί του παρόντος, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τους διάφορους τύπους υβριδικής τεχνολογίας που είναι διαθέσιμοι. 

electric vehicles2

Ισχυρό Υβριδικό (sHEV)

Στα ισχυρά υβριδικά οχήματα, επίσης γνωστά ως πλήρη υβριδικά οχήματα, ο κινητήρας συμπληρώνεται με ηλεκτρικό μοτέρ. Το όχημα οδηγείται από κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ωστόσο, τα πλήρη υβριδικά συστήματα μπορούν να λειτουργούν εξ ολοκλήρου με ηλεκτρική ενέργεια σε μικρές αποστάσεις. Η ισχύς που απαιτείται για να γίνει αυτό δημιουργείται εκ των προτέρων από τον κινητήρα βενζίνης ή diesel. Με άλλα λόγια, η μπαταρία φορτίζεται χωρίς την ανάγκη τροφοδοσίας.

Υβριδικό Plug-in hybrid (PHEV)

Τα υβριδικά συστήματα plug-in μπορούν να λειτουργούν στο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης σε μεγαλύτερες αποστάσεις χωρίς να προκαλούν εκπομπές ρύπων. Ο κινητήρας αναλαμβάνει την μετάδοση κίνησης όταν η φόρτιση της μπαταρίας δεν επαρκεί πλέον. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί απευθείας από την πρίζα.

Ηλεκτρικό όχημα με Επέκταση της αυτονομίας - Range Extender (EVRex)

Τα Range extenders είναι συμπαγείς μηχανές εσωτερικής καύσης, οι οποίες επαναφορτίζουν τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων καθώς όταν μειώνεται το επίπεδο φόρτισής τους. Σε αντίθεση με το υβριδικό σύστημα plug-in, το range extender δεν μπορεί να οδηγήσει απευθείας τους τροχούς. Ωστόσο, διατηρεί την κινητικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων - ακόμη και αν δεν υπάρχει σημείο φόρτισης στην περιοχή.

Ηλεκτρικό όχημα Μπαταρίας (BEV)

Δεν απαιτούνται ορυκτά καύσιμα για τα καθαρά ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης. Από τεχνική άποψη, πρόκειται για ένα μικρό βήμα από ένα υβριδικό σε ένα ηλεκτρικό όχημα: το χαμηλότερο κόστος και ένας επαρκής αριθμός σταθμών φόρτισης θα είναι όμως απαραίτητο για την επίτευξη ευρείας αποδοχής. Γενικά καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την προώθηση της περαιτέρω ανάπτυξης της μπαταρίας ιόντων λιθίου και τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για μια υποδομή ηλεκτρικής κινητικότητας.

electric vehicles3 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter