Παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου EV της Lexus, του UX 300e [Video]

Πρώτο προϊόν κάτω από το πανό της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης της Lexus

 • Το πρώτο EV από τη Lexus ενσωματώνει την εκλεπτυσμένη απόδοση οδήγησης και του DNA του brand
 • Η θρυλική αξιοπιστία της Lexus κληρονόμησε από την υβριδική τεχνολογία κληρονομιάς ηλεκτροκίνησης
 • Διαθέτει το ξεχωριστό σχεδιασμό και την υψηλή λειτουργικότητα του αρχικού UX

Η LEXUS παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας (BEV), το UX 300e, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Guangzhou, που πραγματοποιήθηκε στο Guangzhou, Κίνα, από τις 22 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2019.

Από την εισαγωγή του RX 400h το 2005, η LEXUS πρωτοστατεί στην τεχνολογία ηλεκτροκίνησης οχημάτων, διαδραματίζοντας ηγετικό ρόλο στην προσφορά προϊόντων που έχουν τόσο επιδόσεις όσο και φιλικότητα προς το περιβάλλον. Στο Tokyo Motor Show του 2019, η Lexus παρουσίασε την παγκόσμια στρατηγική ηλεκτροκίνησης, που ονομάζεται "Lexus Electrified", η οποία στοχεύει σε ένα θεμελιώδες άλμα στην απόδοση, τον χειρισμό, τον έλεγχο και την απόλαυση του οδηγού.

Ειδικότερα, η τεχνολογία της Lexus Electrified επιτρέπει τον ολοκληρωμένο έλεγχο του συστήματος μετάδοσης κίνησης, του συστήματος διεύθυνσης, της ανάρτησης και των φρένων, αξιοποιώντας την τελική δυνατότητα της τεχνολογίας ελέγχου κινητήρα που καλλιεργείται στην ΗV. Με αυτή την τεχνολογία μπορούμε να ελέγξουμε την κινητήρια δύναμη για να προσφέρουμε την ιδανική στάση του οχήματος σύμφωνα με κάθε κατάσταση οδήγησης. Η Lexus προσπαθεί να συνεχίσει να προσφέρει ευχάριστα και ασφαλή οδηγικά οχήματα.

Ως το πρώτο μοντέλο παραγωγής κάτω από το banner της Lexus Electrified, το ηλεκτροκίνητο UX 300e αναπτύχθηκε για άψογη επίδοση στο δρόμο. Οι μηχανικοί της Lexus διατηρούσαν ανέπαφη τη χαρακτηριστική σχεδίαση και τα χαρακτηριστικά χρηστικότητας του crossover της UX και επικεντρώθηκαν στις ευκαιρίες να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα απόδοσης που είναι μοναδικά για τα EVs. Ο κινητήρας υψηλής απόδοσης του UX 300e παρέχει ένα φυσικό, αλλά και γρήγορο χαρακτήρα επιτάχυνσης και οι μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας που βρίσκονται ακριβώς κάτω από το δάπεδο της καμπίνας παρέχουν χαμηλό κέντρο βάρους και αυτονομία οδήγησης 400 χλμ. Σε συνδυασμό με την τελευταία τεχνολογία συνδεσιμότητας, το UX 300e μεγιστοποιεί τα πλεονεκτήματα των EVs ενώ ταυτόχρονα κάνει αντιληπτή την απόδοση οδήγησης και την ευκολία σε ένα ενιαίο πακέτο. ('ακόμα' φιλοσοφία)

Το UX 300e έχει προγραμματιστεί να πωληθεί στις αγορές της Κίνας και της Ευρώπης το 2020 και στην Ιαπωνία στις αρχές του 2021.

Το πρώτο EV από τη Lexus ενσωματώνει την εκλεπτυσμένη απόδοση οδήγησης και του DNA της φίρμας.

Η Lexus έχει πάντα επικεντρωθεί στην παροχή συναρπαστικών επιδόσεων και η περίπτωση δεν διαφέρει από την ανάπτυξη ενός BEV. Ξεκινώντας από την εκλεπτυσμένη υπογραφή της Lexus με την οδήγηση του UX, οι μηχανικοί της Lexus κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το νέο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης για να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την απόδοση του οχήματος στο δρόμο. Ταυτόχρονα, το UX 300e έχει μία από τις πιο αθόρυβες καμπίνες στην κατηγορία του, όπως αρμόζει στην κληρονομιά διαχείρισης του ήχου του Lexus DNA.

 • Η λειτουργία επιλογής τρόπου οδήγησης του UX 300e επιτρέπει στους πελάτες να διαχειρίζονται την ομαλή επιτάχυνση και επιβράδυνση ανάλογα με την κατάστασή τους. Οι οδηγοί μπορούν να αισθανθούν την ισχυρή επιτάχυνση και την στιγμιαία ροπή του κινητήρα EV καθώς πιέζουν το πεντάλ και χρησιμοποιούν το μοχλό αλλαγής ταχυτήτων με παρόμοιο τρόπο και με την πέδηση του κινητήρα, μέσω τεσσάρων επιπέδων αναγέννησης επιβράδυνσης - όλοι ενώ απολαμβάνουν μια φυσική αίσθηση on-road.
 • Το UX 300e προσφέρει εξαιρετική δυναμική απόδοση χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους που προκύπτει από την τοποθέτηση του κινητήρα και της μπαταρίας κάτω από το σώμα του οχήματος, σε συνδυασμό με βελτιστοποιημένη κατανομή βάρους εμπρός / πίσω και ροπή αδράνειας.
 • Το υψηλό επίπεδο απόδοσης της πλατφόρμας GA-C ενισχύεται με επιπλέον ενισχύσεις και βελτιστοποίηση της δύναμης απόσβεσης των αμορτισέρ ώστε να ταιριάζει με τις δυναμικές αλλαγές της ηλεκτροκίνησης.
 • Ενώ τα EVs είναι φυσικά αθόρυβα, το UX 300e προσθέτει μόνωση πέρα από τη μπαταρία μόνο και καταστέλλει τους εξωτερικούς θορύβους όπως ο άνεμος ή τα βότσαλα που θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά αν δεν υπήρχε κινητήρας και μετάδοση. Η επικέντρωση της Lexus στη διαχείριση του ήχου επιτρέπει στους οδηγούς να απολαμβάνουν ηρεμία άνεσης στην καμπίνα.
 • Οι μηχανικοί εστίασαν επίσης τον ήχο ενώ οδηγούσαν για να δώσουν ένα φυσικό συναίσθημα. Το Active Sound Control (ASC) μεταδίδει φυσικούς ήχους περιβάλλοντος για να κατανοήσει τις συνθήκες οδήγησης και παρέχει μια φυσική αίσθηση στους επιβάτες της καμπίνας.

Κατά την ανάπτυξη του UX 300e, η Lexus αξιοποίησε τις γνώσεις που απέκτησε για την ανάπτυξη των κορυφαίων υβριδικών συστημάτων της μάρκας και εφάρμοσε το ίδιο επίπεδο ποιότητας και άνεσης λειτουργίας στην πρώτη EV παραγωγής της, όπως συμβαίνει πάντα με άλλα οχήματα. Η ομάδα μηχανικών της Lexus απέδωσε την αξιοσημείωτη αξιοπιστία της μπαταρίας και υιοθέτησε την τελευταία τεχνολογία συνδεσιμότητας για να μεγιστοποιήσει την καθημερινή χρηστικότητα και τη λειτουργικότητα με τα smartphones.

 • Η απόδοση του κινητήρα, του μετατροπέα, των ταχυτήτων και της υψηλής χωρητικότητας της μπαταρίας μεγιστοποιήθηκαν, αξιοποιώντας τις γνώσεις που αποκτούσε η ανάπτυξη υβριδικών οχημάτων. Με τη βελτίωση της απόδοσης του συνόλου του συστήματος, η αυτονομία οδήγησης του UX 300e είναι 400 χιλιόμετρα χωρίς άγχος.
 • Οι μπαταρίες είναι εφοδιασμένες με σύστημα διαχείρισης θερμοκρασίας που λειτουργεί σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Η αξιοπιστία αυξάνεται επίσης με τη χρήση πολλαπλών συστημάτων παρακολούθησης που ρυθμίζουν τη φόρτιση και αποτρέπουν συνθήκες όπως υπερβολική φόρτιση.
 • Το UX 300e προσφέρει την τελευταία τεχνολογία συνδεδεμένων αυτοκινήτων. Συνδέοντας το smartphone με μια ειδική εφαρμογή, οι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και την αυτονομία οδήγησης. Περιλαμβάνονται επίσης τα σημεία ελέγχου φόρτισης, όπως η λειτουργία χρονοδιακόπτη, για να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης όταν το όχημα είναι πλήρως φορτισμένο ή να προγραμματίσει τη φόρτιση ανάλογα με το πότε αναμένεται να οδηγηθεί το αυτοκίνητο στη συνέχεια. Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης στον ιδιοκτήτη να ελέγχει εξ αποστάσεως διάφορες λειτουργίες ευκολίας όπως το A/C και το σύστημα ξεπαγώματος των παραθύρων.

Προδιαγραφές Μοτέρ UX 300e

 • Θέση: Front   
 • Μοντέλο: 4KM     
 • Μεγ. Ισχύς  (kW [ps]): 150 [204]   
 • Μέγ. Ροπή  (Nm [Kgf・m]): 300 [30.6]

Τεχνικές προδιαγραφές μπαταρίας UX 300e

 • Τύπος: Lithium Ion    
 • Χωρητικότητα: 54.3 kWh  
 • Αυτονομία: 400 km* (*Λειτουργία NEDC
 • Ταχύτητα Φόρτισης
  • Κανονκή φόρτιση (AC): Max 6.6 kW 
  • Ταχυφόρτιση (DC): Max 50 kW

Το ξεχωριστό στυλ και η υψηλή λειτουργικότητα από το compact crossover Lexus UX μεταφέρθηκαν στο UX 300e, παρέχοντας ένα εξαιρετικό συνολικό πακέτο.

Εκτός από την τολμηρή και εκλεπτυσμένη εξωτερική εμφάνιση που θυμίζει σκληρή και ευκίνητη οδήγηση, η Lexus ανέπτυξε ειδικά αεροδυναμικά τροχούς και κάλυμμα του κάτω μέρους για το UX 300e.

Η τοποθέτηση του συστήματος shift-by-wire στην κεντρική κονσόλα συμβάλλει στην απλότητα και τη λειτουργικότητα του εσωτερικού σχεδιασμού.

Η Lexus δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη των πιο προηγμένων τεχνολογιών ασφαλείας και τα παραδίδει γρήγορα στους οδηγούς. Το UX 300e υιοθετεί το Lexus Safety System +, καθώς η Lexus συνεχίζει την πρόληψη των ατυχημάτων και των θανατηφόρων ατυχημάτων, μειώνοντας το άγχος του οδηγού και αναπτύσσοντας συστήματα υποβοήθησης του οδηγού για μια πιο φυσική και ασφαλή εμπειρία οδήγησης.

Ακριβή χρονική στιγμή λανσαρίσματος για την Ευρώπη η Lexus δεν έχει ανακοινώσει ακόμη. Ωστόσο, έχει αναφέρει ότι η τιμή του αναμένεται να φτάσει τα σχεδόν 50.000 ευρώ. Έτσι, θα είναι, πιο ακριβό από τις ήδη γνωστές εκδόσεις του μοντέλου. Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε πως το Lexus UX 200 με βενζινοκινητήρα έχει τιμή εκκίνησης από το ποσό των  33.950 ευρώ, ενώ το υβριδικό UX 250h από το ποσό των 35.900 ευρώ.

Δείτε το σχετικό video

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter