H Lotus επανέρχεται - Tour στη νέα Lotus Evija [video]

Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Lotus Evija. Είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο με 2000 HP. H Lotus επιστρέφει στο ύφος της, με το λανσάρισμα του Evija, το πρώτο της hypercar και το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Η Lotus Evija είναι ένα από τα τελευταία δημιουργήματα της εταιρείας και έκανε επίσημα την εμφάνισή της στο event, του Pebble Beach. Εκεί φυσικά βρέθηκε και μία από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες του χώρου του αυτοκινήτου, η Supercar Blondie, που σχεδόν πάντα καταφέρνει να είναι η πρώτη που συναντά, ακουμπά ακόμα και οδηγεί αυτοκίνητα που εμείς μόνο στα όνειρα θα μπορούσαμε να δούμε.

Αυτή τη φορά, η ξανθιά κυρία είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την Evija και να μας μεταφέρει κάποια από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Αξίζει να σημειωθούν κάποια από αυτά όπως είναι τα εμπρός φωτιστικά σώματα, τα οποία οι σχεδιαστές ήθελαν να θυμίζει τη μπογιά που έβαζαν στο πρόσωπό τους οι πολεμιστές, όταν ήταν έτοιμοι να πάνε σε μια σημαντική μάχη. Ακόμα, οι πόρτες δεν φέρουν κανένα μπουτόν, μιας και στο μοντέλο παραγωγής το άνοιγμά τους θα είναι εφικτό μόνο μέσω του κλειδιού. Στο εσωτερικό και συγκεκριμένα στα καθίσματα, μπορεί ο εκάστοτε ιδιοκτήτης να γράψει στη λεπτή μεταλλική γραμμή, που βρίσκεται στη μέση των καθισμάτων, ότι επιθυμεί αυτός. Είναι και αυτό ένα προχωρημένο είδος... εξατομίκευσης.

Ελάτε μαζί μας για μια πρώτη ματιά να δείτε όλες τις λεπτομέρειες συμπεριλαμβανομένου του «Carved by Air σχεδιασμού και τους εσωτερικούς ελέγχους.

Προηγουμένως γνωστό με την κωδική ονομασία "Type 130" ακολουθώντας από την παράδοσή τους το νέο αυτοκίνητο παίρνει την ονομασία Evija - όπως πάντα ξεκινώντας με ένα E. Οπτικά είναι όλα τα νέα, ένα λανσάρισμα σε μια εντελώς νέα αγορά για τη Lotus με μια επόμενη γενιά ηλεκτρικών hypercar. Χάρη στα 4 ηλεκτρικά μοτέρ και τις μπαταρίες που είναι τοποθετημένες πίσω από το monocoque των ανθρακονημάτων, τα νούμερα επιδόσεων αγγίζουν πολύ ακραίες καταστάσεις.

130 μονάδες θα κατασκευαστούν από το όχημα αυτό με ισχύ 2.000 hp και ροπή 1.700 Νm. Κάτι που το κάνει να μπορεί να υπερηφανεύεται για την επιτάχυνση (για την ώρα) που φτάνει τα 0-300 km/h σε ένα ασύλληπτο στο μυαλό νούμερο, μόλις 8,6 δευτερόλεπτα ...

Οπτικά το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό, με το σχεδιασμό και τη μηχανική να συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα αμάξωμα που είναι εξαιρετικά αεροδυναμικό και όμορφο. Το εσωτερικό των πίσω τροχών είναι δύο σήραγγες βεντούρι που διοχετεύουν και επιταχύνουν τον αέρα μέσω του αυτοκινήτου, με ενεργό πίσω πτερύγιο που κάθεται πάνω.

Σκοπός του στο πίσω μέρος να μοιάζει με τους στροβίλους ενός μαχητικού jet!

Περιτριγυρισμένα υπάρχουν τα οπίσθια φώτα και ένα φωτιζόμενο σήμα LOTUS κάθεται κάτω από το T που λειτουργεί ως φως στοπ.

Αυτό αντιπροσωπεύει μια πολύ συναρπαστική στιγμή για τη Lotus με ένα αυτοκίνητο που θα εισέλθει στην παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του 2020 και θα δει σε σχεδόν παραγωγική διαδικασία. Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τροχούς μαγνησίου, κρυφά διαμερίσματα για αποσκευές και κρυμμένες αλλά και προστατευμένες κάμερες που αναδύονται ηλεκτρικά αντί για τους παραδοσιακούς καθρέφτες.

Η Lotus επίσημα δεν έχει ανακοινώσει τη τιμή της Evija. Εκτιμάται ότι θα αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ και η παραγωγή της δεν θα ξεκινήσει πριν το 2020.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin