Πιλοτική λύση της τεχνολογίας Blockchain* για ιχνηλασιμότητα κοβαλτίου

Πιλοτική λύση της τεχνολογίας Blockchain* για ιχνηλασιμότητα κοβαλτίου από εταιρείες εφοδιαστικής αλυσίδας ηλεκτρικών οχημάτων

Οι εταιρείες μετάλλων και ορυχείων CMOC, Eurasian Resources Group (ERG) και Glencore, σε συνεργασία με τον προμηθευτή υλικών μπαταριών Umicore, δοκιμάζουν τη ReSource, αναζητούν λύση για τον εντοπισμό παραγόμενου κοβαλτίου από το ορυχείο στο Ηλεκτρικό όχημα (EV). Το πιλοτικό πρόγραμμα θα δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας, από τις εγκαταστάσεις παραγωγής κοβαλτίου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ) έως τις περιοχές παραγωγής των EV. Θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2021 και η ολοκλήρωση της τελικής λύσης αναμένεται το 2022.

Η λύση είναι μια βιομηχανική συνεργασία για την επιτάχυνση βιώσιμων πρακτικών για κάθε μονάδα κοβαλτίου που εξορύσσεται, μεταποιείται και χρησιμοποιείται σε τελικά προϊόντα. Σχεδιάστηκε με την άμεση συμβολή των υπεύθυνων εμπειρογνωμόνων προμήθειας και αλυσίδας εφοδιασμού από όλες τις συμμετέχουσες εταιρείες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Glencore, Ivan Glasenberg, δήλωσε: «Η τεχνολογία Blockchain μας προσφέρει μια άνευ προηγουμένου ικανότητα ανιχνευσιμότητας στην αλυσίδα εφοδιασμού. Μέσω αυτού του πιλoτικού προγράμματος, υποστηρίζουμε την ανάπτυξη αυτού του εργαλείου για τους πελάτες μας που επιδιώκουν να κατανοήσουν και να αποδείξουν την προέλευση των μονάδων κοβαλτίου στα προϊόντα τους".

  • Το Blockchain είναι ένα σύστημα καταγραφής πληροφοριών με τρόπο που καθιστά δύσκολη ή αδύνατη την αλλαγή, παραβίαση ή εξαπάτηση του συστήματος. Το blockchain είναι ουσιαστικά ένα ψηφιακό καθολικό συναλλαγών που αντιγράφεται και διανέμεται σε ολόκληρο το δίκτυο συστημάτων υπολογιστών στο blockchain.

Charged EVs | EV supply chain companies pilot blockchain solution for cobalt traceability - Charged EVs

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin