Συνθετικά καύσιμα: Εξήγηση με έναν απλό τρόπο! [video]

Το συνθετικό καύσιμο ή το synfuel είναι ένα υγρό καύσιμο ή μερικές φορές αέριο καύσιμο, το οποίο λαμβάνεται από το syngas, ένα μίγμα μονοξειδίου του άνθρακα και υδρογόνου, από το οποίο προέρχεται η αεριοποίηση στερεών πρώτων υλών όπως ο άνθρακας ή η βιομάζα ή ο μετασχηματισμός του φυσικού αερίου.

Οποιοδήποτε καύσιμο, όπως η βενζίνη, το ντίζελ ή το κηροζίνη - αεριωθούμενο καύσιμο - που παράγεται μέσω της σύνθεσης αερίου υδρογόνου, θεωρείται συνθετικό καύσιμο. Τα συνθετικά καύσιμα παράγονται από πηγές ενέργειας εκτός του αργού πετρελαίου, όπως ο άνθρακας, το φυσικό αέριο ή ακόμη και οι βιολογικές πηγές όπως το καλαμπόκι.

image2

Το συμβατικό αργό πετρέλαιο δημιουργείται φυσιολογικά στο περιβάλλον και χρησιμοποιείται για την παραγωγή ποικιλίας καυσίμων όπως η βενζίνη και το ντίζελ. Οι συνθετικές πρώτες ύλες καυσίμων, οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή συμπυκνωμάτων, πρέπει να υποβάλλονται σε έντονες χημικές και φυσικές μεταβολές ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αργό πετρέλαιο ή επεξεργασμένο καύσιμο.

Τα συνθετικά καύσιμα κατασκευάζονται αποκλειστικά με τη βοήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σε ένα πρώτο στάδιο, το υδρογόνο παράγεται από το νερό. Ο άνθρακας προστίθεται σε αυτό για να παράγει ένα υγρό καύσιμο.

Συνδυάζοντας το CO2 και το H2 τότε αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στο συνθετικό καύσιμο, το οποίο μπορεί να είναι βενζίνη, ντίζελ, αέριο ή ακόμα και κηροζίνη.

Πώς μπορείτε να μειώσετε τις εκπομπές CO2 χωρίς ανακατασκευή ή τεχνικές προσαρμογές;

Και είναι πραγματικά δυνατό να συγκεντρωθεί καύσιμο με τη βοήθεια των καυσαερίων του εργοστασίου; Αυτό και πολλά άλλα θα εξηγηθούν στο νεοδημιουργημένο μας βίντεο της continental που εξηγεί τα πάντα

Δείτε το!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter