Οι Nvidia, ZF και Hella θα συνεργαστούν ώστε τα αυτόνομα οχήματα να πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας

Οι προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας ZF και Hella υποδέχονται έναν τρίτο στρατηγικό συνεργάτη στην προσπάθειά τους να εισάγουν τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης στην αγορά για πελάτες OEM. Η Nvidia ενώνεται με τις δύο εταιρείες για να βοηθήσει στην ενσωμάτωση της δικής της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης αυτοκινήτων σε ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης που πληροί τις προδιαγραφές για επιβατικά οχήματα του NCAP (Πρόγραμμα Εκτίμησης/Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων), και για να address τις απαιτήσεις ασφάλειας για εμπορικά και εκτός δρόμου οχήματα.

nvidia2

Η Hella κατασκευάζει συστήματα καμερών, συστήματα ραντάρ και άλλα σχετικού λογισμικού συστήματα, και η ZF είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές κατηγορίας 1 στην βιομηχανία αυτοκινήτων. Η τεχνολογία της Nvidia θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην εδραίωση των συστημάτων στην αγορά τα οποία, ξεκινώντας με την αυτονομία επιπέδου 3 (οι οδηγοί μπορούν να δώσουν τον έλεγχο στο σύστημα αλλά πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να αναλάβουν τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή),  tech will be used to help bring systems to market that, starting with Level 3 autonomy (drivers can give over control but must be ready and able to resume manual driving at any moment) θα είναι κατάλληλα πιστοποιημένα σύμφωνα με τα εδώ και πολλά χρόνια ισχύοντα πρότυπα NCAP, που κυριαρχούν στα καταναλωτικά οχήματα από το 1970.

Τώρα παρέχουμε σε ολόκληρο το φάσμα χαρακτηριστικών αυτόνομης οδήγησης. Αυτό που κάνουμε είναι να συνεργαζόμαστε με τις ZF και Hella ώστε τα οχήματα να φέρουν πιστοποίηση ασφάλειας NCAP ταυτόχρονα με αυτόνομα συστήματα οδήγησης επιπέδου 3, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί κάποιος να οδηγήσει χωρίς τα χέρια στο τιμόνι ή τα πόδια του στα πεντάλ.

Danny Shapiro, Automotive Senior Director της Nvidia

Ο Shapiro δήλωσε πως τελικά, το κρίσιμο πλεονέκτημα που θα προκύψει από αυτή τη ρύθμιση θα είναι

μια ενιαία πλατφόρμα από την Nvidia που θα μπορεί να συνδεθεί με κάμερες για να παρέχει πιστοποίηση NCAP και οδήγηση χωρίς χέρια υπό ορισμένες συνθήκες

Danny Shapiro, Automotive Senior Director της Nvidia

nvidia1

Πρόσθεσε πως στην Nvidia είναι “πραγματικά ενθουσιασμένοι που η AI (artificial intelligence-τεχνητή νοημοσύνη) έχει μετασχηματιστικό αποτέλεσμα στην αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα”, συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιημένων με NCAP συστημάτων ADAS (Automatic Driver Assist Systems), καθώς αυτό σημαίνει πως οι υπολογιστές ΑΙ της Nvidia θα βρίσκονται σε περισσότερα αυτοκίνητα, όπου θα μπορούν να εκτελούν μια σειρά λειτουργιών πέραν της αυτόνομης οδήγησης.

Η τεχνολογία της Nvidia θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ειδοποιήσει ενδεχομένως τον οδηγό να φέρει το αυτοκίνητο για προληπτική ή απαραίτητη συντήρηση, για παράδειγμα. Και δεν υπάρχει “κανένας τρόπος για τον άνθρωπο να διαχειριστεί όλα αυτά” πρόσθεσε, αλλά ένα σύστημα βαθιάς μάθησης βασισμένο στο Drive PX μπορεί να εκπαιδευτεί για να διαχειριστεί μεγάλο όγκο δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Θα έχουμε πολύ ενεργό ρόλο και στην κυβερνοασφάλεια, πιστεύουμε. H Nvidia μπορεί επίσης να εντοπίσει κυκλοφοριακά μοντέλα, κυκλοφοριακή συμφόρηση, να βελτιστοποιήσει την ροή της κυκλοφορίας και να μειώσει την συμφόρηση, να συνεργαστεί με τις υποδομές όταν αναπτυχθεί σε κλίμακα σε οχήματα μεγαλύτερης κατανάλωσης

Danny Shapiro, Automotive Senior Director της Nvidia

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin