Εκσυγχρονισμός των Βρετανικών αυτοκινητοδρόμων

Στη 2η φάση του ο εκσυγχρονισμός των Βρετανικών αυτοκινητοδρόμων για τα συνδεδεμένα και αυτόνομα οχήματα

Ένα νέο ερευνητικό έργο που διερευνά τις επιπτώσεις στα συνδεδεμένα και αυτόνομα οχήματα (CAV) στο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου έχει μπει στη δεύτερη φάση του.

Με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Loughborough, της Innovate UK και της Highways England και της εξειδικευμένης κατασκευαστικής εταιρίας Galiford Try, η ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου του έργου υπογράμμισε τρεις βασικούς τομείς ανησυχίας για τη χρήση των συνδεδεμένων και αυτόνομων οχημάτων (CAV) στο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων - πώς αυτά αντιμετωπίζουν τα οδικά έργα, τις περιοχές συγχωνεύσεων και και αποκλίσεων των λωρίδων κυκλοφορίας και τις σημάνσεις των λωρίδων κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις εταιρείες, η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει την εξερεύνηση αυτών των τριών τομέων με περισσότερες λεπτομέρειες. Ένα όχημα με όργανα, που θα ενεργεί ως ενδιάμεσος σταθμός για ένα CAV, μαζί με πρόσθετες πηγές δεδομένων στην άκρη του δρόμου θα χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή δεδομένων από τον αυτοκινητόδρομο M1 μεταξύ των συνδέσεων 13 και 15. Αυτά τα δεδομένα θα τροφοδοτηθούν σε μια προηγμένη πλατφόρμα προσομοίωσης και θα χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό πιθανών μέτρων για την αποφυγή μελλοντικών συμβάντων.

Αυτές οι παρεμβάσεις θα δοκιμαστούν στη συνέχεια σε πραγματικές συνθήκες για να γίνουν προτάσεις σε διαχειριστές εγκαταστάσεων, εργολάβους αυτοκινητοδρόμων, κατασκευαστές οχημάτων και άλλους.
Ο Jon de Souza, διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης για το Galliford Try, σχολίασε: «Αυτή η έρευνα είναι ζωτικής σημασίας επειδή η ικανότητα των συνδεδεμένων και αυτόνομων οχημάτων (CAV) να εφαρμόζουν τη νοημοσύνη τους περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την τρέχουσα προσέγγιση στο σχεδιασμό και τη συντήρηση των οδικών υποδομών και από το γεγονός ότι η τεχνολογία των δρόμων δεν έχει διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό με την τεχνολογία των CAV. Πρέπει να καλύψουμε το κενό. Το έργο έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τη βιομηχανία όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και παγκοσμίως καθώς προετοιμαζόμαστε για την επανάσταση των συνδεδεμένων και αυτόνομων οχημάτων».

https://www.autonomousvehicleinternational.com/news/testing/uk-cav-motorway-project-enters-second-phase.html

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin