Το Groupe PSA συνεχίζει τις δοκιμές οδήγησης αυτόνομου οχήματος ως μέρος του ευρωπαϊκού project L3Pilot [video]

Τα οχήματα Groupe PSA εξοπλισμένα με αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης επιπέδου 3* λειτουργούν σε ανοικτούς δρόμους στη Γαλλία από τον Απρίλιο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου L3Pilot.

Η συμμετοχή του Groupe PSA στο πρόγραμμα ενισχύει την τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων χάρη σε ένα παγκόσμιο οικοσύστημα εταίρων, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων, των ερευνητικών κέντρων και των αρχών των εθνικών οδών. Η ομάδα μοιράζεται την ανατροφοδότηση του project με τους άλλους εταίρους για να βοηθήσει στην υιοθέτηση των απαραίτητων συστημάτων και στην καθιέρωση ενός  κώδικα καλών πρακτικών.

Ο στόχος του project L3Pilot είναι να δοκιμάσει και να επικυρώσει την αυτόνομη οδήγηση ως αποτελεσματικό και ασφαλές μέσο μεταφοράς. Οι δοκιμές θα διεξαχθούν σε ανοικτούς δρόμους σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Θα αξιολογήσουν τις τεχνικές πτυχές, την οδηγική συμπεριφορά, την αποδοχή από τους χρήστες και τις επιπτώσεις στην κυκλοφορία και την ασφάλεια σε διάφορες συνθήκες οδήγησης (αστικά περιβάλλοντα, μεγάλες οδοί και αυτοκινητόδρομοι).

Το τετραετές ευρωπαϊκό σχέδιο, το οποίο ξεκίνησε το 2017, έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους 68 εκατ. Ευρώ (76 εκατ. Δολάρια ΗΠΑ), το ήμισυ των οποίων χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η συμμετοχή της Groupe PSA σε αυτό το διεθνές πρόγραμμα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην ανάπτυξη αυτόνομων τεχνολογιών οδήγησης. Με το πρόγραμμα "Αυτόνομο όχημα για όλους" (Autonomous Vehicle for All - AVA), ο Όμιλος φέρνει σταδιακά αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης στην αγορά.

Σημείωση: Οι λειτουργίες επιπέδου 2 είναι ήδη διαθέσιμες στα οχήματα DS 7 CROSSBACK, DS 3 CROSSBACK και Peugeot 508 & 508 SW.

* Ο οδηγός δεν χρειάζεται πλέον να παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση οδήγησης, αλλά πρέπει να είναι σε θέση να πάρει πίσω τον έλεγχο.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter