Η Jaguar Land Rover θα δημιουργήσει έναν «κόμβο» έξυπνης πόλης για τη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων

Η Jaguar Land Rover (JLR) ηγείται της δημιουργίας ενός έξυπνου «κόμβου» στην Ιρλανδία για να δοκιμάσει πώς τα αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα μπορούν να μοιράζονται τους δρόμους με τα άλλα αυτοκίνητα, τους πεζούς και τους δικυκλιστές.

Η βρετανική εταιρεία συνεργάστηκε με εταιρείες τεχνολογίας όπως η Cisco, η Seagate, η Renovo και η Red Hat για να αναπτύξουν μια ιδιωτική μονάδα δοκιμών δρόμου 8 μιλίων για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό που ονομάζεται The Future Mobility Campus Ireland (FMCI) στο επιχειρηματικό πάρκο Shannon Free Zone, κοντά στο Limerick.

Εξοπλισμένο με αισθητήρες, συστήματα εντοπισμού, έξυπνους κόμβους και συνδεδεμένους δρόμους, το κάμπους θα λειτουργήσει ως χώρος δοκιμών για «αυτόνομη, συνδεδεμένη, ηλεκτρική και κοινόχρηστη τεχνολογία», χρησιμοποιώντας εκδόσεις αυτόνομης οδήγησης του ηλεκτρικού SUV της Jaguar I-Pace. Η εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά οι δοκιμές θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο.

Η JLR είπε ότι το κάμπους, το οποίο ενώνει τον υπάρχοντα κόμβο λογισμικού του στο επιχειρηματικό πάρκο, θα της επιτρέψει να «εκμεταλλευτεί πολύτιμα δεδομένα αισθητήρων, να προσομοιώσει μια ποικιλία οδικών περιβαλλόντων και σεναρίων κυκλοφορίας και να δοκιμάσει νέες τεχνολογίες».

Οι εγκαταστάσεις έχουν επίσης συνδέσμους προς έναν συνδεδεμένο αυτοκινητόδρομο μήκους 280 μιλίων και έναν διάδρομο διαχειριζόμενης εναέριας κυκλοφορίας για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) από το αεροδρόμιο του Shannon.

Jaguar Land Rover smart city2

Η αυτόνομη πλατφόρμα του μυστικού Project Vector της JLR αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος

Αυτό το κάμπους είναι η τελευταία από τις πολλές δεσμεύσεις για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης από την JLR. Το 2018, η εταιρεία ανακοίνωσε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με τον βραχίονα αυτόνομης οδήγησης της Google, την Waymo, αναπτύσσοντας αυτο-οδηγούμενα I-Paces.

Jaguar Land Rover smart city3

Η JLR συνεργάστηκε με την Waymo για να αναπτύξει το αυτο-οδηγούμενο I-Pace

 

Πηγή: Jaguar Land Rover to create smart city ‘hub’ to test self-driving cars
www.autocar.co.uk

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin