Η Toyota θα πραγματοποιήσει οδικές δοκιμές για αυτόνομα αυτοκίνητα

Στην Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota έχει επιτραπεί να διεξάγει δοκιμές δρόμων για αυτόνομα οχήματα στο Πεκίνο, σύμφωνα με μια λίστα που κυκλοφόρησε από το Κέντρο Καινοτομίας του Πεκίνου για την Ευφυή Κινητικότητα (BICMI).

Η πρόσφατα εκδοθείσα λίστα δείχνει ότι οι έξι εταιρείες που πληρούν τις προϋποθέσεις για διεξαγωγή οδικών δοκιμών στην πρωτεύουσα της Κίνας το 2020 είναι οι παρακάτω:

• Toyota Motor Engineering & Manufacturing (China) Co., Ltd. (TMEC),
• Beijing Baidu Netcom Science Technology Co., Ltd .,
• Beijing Pony.Ai Science and Technology Co., Ltd.,
• Daimler Greater China Ltd. (DGRC),
• Audi (China) Enterprise Management Co., Ltd. και
• Beijing Sankuai Online Technology Co. Ltd.

Λανσάροντας 200 δρόμους που εκτείνονται σε 699,58 χιλιόμετρα, το Πεκίνο έχει τιμηθεί με τη Νο.1 πόλη της Κίνας όσον αφορά τα χιλιόμετρα δρόμων που έχουν ανοίξει για αυτόνομες οδικές δοκιμές, σύμφωνα με το BICMI. Από τον Ιούνιο, οι δοκιμές οχημάτων στους καθορισμένους δρόμους έχουν διανύσει πάνω από 1,58 εκατομμύρια χιλιόμετρα και συνολικά 77 οχήματα από 13 εταιρείες έχουν λάβει τις προσωρινές άδειες για να πραγματοποιήσουν τέτοιου είδους δοκιμές.

toyota pekino 2

Η Toyota έχει λάβει την άδεια από το Πεκίνο για πρώτη φορά.

Η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει διαθέσει δισεκατομμύρια στην ανάπτυξη αυτόνομης οδήγησης. Ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 αναπτύσσοντας αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης με απώτερο στόχο τη «μείωση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στο μηδέν». Τον Ιανουάριο του 2016, ίδρυσε το Toyota Research Institute (TRI), μια εταιρεία Ε&Α που εδρεύει στις ΗΠΑ και επικεντρώνεται στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, αυτόνομης οδήγησης και ρομποτικής και ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην TRI από το 2016 έως το 2020.

Επιπλέον, η Toyota και η SoftBank ξεκίνησαν μια κοινοπραξία, που ονομάστηκε MONET, για την παροχή κατ' απαίτηση υπηρεσιών κινητικότητας, τελικά, με αυτο-οδηγούμενα λεωφορεία.

Ο Ιαπωνικός γίγαντας αυτοκινήτων έκανε επίσης εξωτερικές επενδύσεις σε εταιρείες αυτο-οδηγούμενων.

Τον Φεβρουάριο του 2020, η νεοσύστατη εταιρεία Pony.ai ισχυρίστηκε ότι είχε συγκεντρώσει 400 εκατομμύρια δολάρια από την Toyota Motor Corporation για να εμβαθύνει και να επεκτείνει τη συνεργασία των δύο εταιρειών στις υπηρεσίες κινητικότητας. Η επένδυση προέκυψε ως επέκταση μιας επιχειρηματικής συνεργασίας που δημιουργήθηκε μεταξύ της Pony.ai και της Toyota το 2019.

Επιπλέον, η μονάδα αυτόνομων οχημάτων της Uber δήλωσε τον Απρίλιο του 2019 ότι είχε συγκεντρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια από μια κοινοπραξία επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των Toyota και SoftBank.

toyota pekino 1

Η Gasgoo προσφέρει όχι μόνο έγκαιρες ειδήσεις αλλά και μία διεισδυτική εικόνα για την αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας. Επίσης βοηθά στην επιχειρηματική σύνδεση και επέκταση για προμηθευτές και αγοραστές μέσω πολλαπλών καναλιών και μεθόδων.

Πηγή: Baidu Apollo

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin