Αυτόνομο Land Rover Range Rover Sport στο Coventry Ring Road [video]

Ένα Range Rover Sport έχει ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο αυτόνομης οδήγησης μιας από τις πιο απαιτητικές διαδρομές του Ηνωμένου Βασιλείου. Ένα πρωτότυπο αυτο-οδηγούμενο Range Rover Sport οδηγήθηκε στο περίπλοκο Coventry Ring Road, αλλάζοντας με επιτυχία τις λωρίδες, συνδυάζοντας την κυκλοφορία και εξερχόμενοι κόμβοι στο όριο ταχύτητας 65 χλμ/ώρα.

Η δοκιμή αποτελεί μέρος του προγράμματος χρηματοδοτούμενου από την κυβέρνηση ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών, το UK Autodrive, το οποίο λήγει αυτό το μήνα μετά από ένα τριετές πρόγραμμα. Οι μηχανικοί της Jaguar Land Rover έχουν ολοκληρώσει σημαντικές δοκιμές τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης σε κλειστές διαδρομές πριν ξεκινήσουν σε δημόσιους δρόμους στο Milton Keynes και το Coventry.

land rover autonomous3

Το Range Rover Sport που επιλέχθηκε για τις επιδόσεις του και τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά του, όπως το Adaptive Cruise Control, έχουν τροποποιηθεί για να συμπεριλάβουν επιπλέον αισθητήρες πλοήγησης RADAR και LIDAR.

Σε συνδυασμό με την έρευνα του Autodrive του Ηνωμένου Βασιλείου, το όχημα μπορεί τώρα να χειρίζεται αυτόνομα κυκλικούς κόμβους, φανάρια, πεζούς, ποδηλάτες και άλλα οχήματα σε σύνθετες οδούς. Μπορεί επίσης να παρκάρει.

Ο Mark Cund, Διευθυντής Ερευνών Αυτοκινήτου Jaguar Land Rover, δήλωσε: "Ο περιφερειακός δρόμος του Coventry είναι γνωστός για τους περίπλοκους δρόμους και τις εξόδους του. Κάνει πολύ δύσκολες συνθήκες, ειδικά όταν βρίσκονται υπό πίεση στην ώρα αιχμής. Το αυτοκίνητό μας δεν επηρεάζεται από την ίδια πίεση, απογοήτευση ή κόπωση που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας οδηγός και έτσι είναι ικανό να μετατρέψει μια δυνητικά πολύ αγχωτική κατάσταση σε μια εντελώς χωρίς στρες κατάσταση".

Οι υψηλής ειδίκευσης μηχανικοί της Jaguar Land Rover έχουν επίσης αναπτύξει χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας ως μέρος του UK Autodrive. Η τεχνολογία βελτίωσης της ασφάλειας και μείωσης των εκπομπών χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να συνδέει οχήματα μεταξύ τους και με τις υποδομές όπως τα φανάρια.

Το UK Autodrive συνέβαλε στην επιτάχυνση της ανάπτυξης της μελλοντικής αυτόνομης και συνδεδεμένης τεχνολογίας της Jaguar Land Rover. Παράλληλα ενισχύθηκε η  θέση της Midlands ως κόμβος καινοτομίας για την κινητικότητα. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων της Βρετανίας, με έδρα το Coventry, εργάζεται σε ημι-αυτοματοποιημένες και πλήρως αυτοματοποιημένες τεχνολογίες οχημάτων για να προσφέρει την επιλογή μιας εμπλεκόμενης ή αυτόνομης οδήγησης. Το όραμα της εταιρείας είναι να καταστήσει τα οχήματα με αυτόνομη οδήγηση τα πιο ικανά στο ευρύτερο φάσμα των συνθηκών εδάφους και καιρού - πάντα θέτοντας τον πελάτη με επιλογή να αναλάβει τον έλεγχο.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter