Το LiDAR της Valeo, οδηγεί τα αυτόνομα οχήματα

Η Valeo εργάζεται πάνω σε λύσεις για να επιταχύνει την ανάπτυξη πιο αυτόνομων οχημάτων από το 2004. Ως παγκόσμιος ηγέτης στους αισθητήρες υποβοήθησης της οδήγησης, ο όμιλος είναι σήμερα η μόνη εταιρεία στον κόσμο που παράγει μαζικά τον σαρωτή λέιζερ LiDAR για την αυτοκινητοβιομηχανία, μια βασική τεχνολογία για τα αυτόνομα οχήματα.

Η καινοτομία βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής ανάπτυξης του Valeo. Μετά την παράδοση των πρώτων αισθητήρων υπερήχων στον κόσμο για ελιγμούς στάθμευσης το 1991, σήμερα η Valeo διαθέτει την ευρύτερη και πιο ολοκληρωμένη γκάμα αισθητήρων της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων υπερήχων, κάμερες, ραντάρ και συστήματα LiDAR. Αυτοί οι αισθητήρες λειτουργούν ως τα μάτια και τα αυτιά ενός οχήματος, δίνοντάς του μια ορατότητα 360° του περιβάλλοντος χώρου του, βελτιώνοντας έτσι την ασφάλεια του οδηγού, την υποβοήθηση και τον αυτοματισμό του οχήματος. Η Valeo αναμένει να παράγει ένα δισεκατομμύριο αισθητήρες τα επόμενα πέντε χρόνια μετά την παραγωγή του πρώτου δισεκατομμυρίου σε λίγο περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα (μεταξύ 1991 και 2017)!

Ένα μοναδικό είδος LiDAR

Ενώ η σειρά των αισθητήρων που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η αυτόνομη οδήγηση γίνεται πραγματικότητα σύντομα, το SCALA® της Valeo παίζει έναν από τους πιο κρίσιμους ρόλους. Η Valeo είναι η μόνη εταιρεία στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας που κατασκευάζει αυτό το LiDAR σε μαζική κλίμακα και το έχει ήδη εγκαταστήσει σε αυτοκίνητα.

valeo lidar

Αυτό που είναι μοναδικό σε αυτόν τον αισθητήρα είναι η ικανότητά του να λειτουργεί σαν ραντάρ, αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί φωτεινές δέσμες - μια τεχνολογία αιχμής που συνδυάζει ένα ευρύ οπτικό πεδίο με ένα ευρύ φάσμα ανίχνευσης, καθιστώντας την αυτοματοποιημένη οδήγηση ασφαλέστερη από ποτέ. Το Valeo's Cruise4U, ένα αυτοματοποιημένο πρωτότυπο οδήγησης, χρησιμοποιεί το σαρωτή λέιζερ Valeo SCALA® για την ανίχνευση στατικών ή κινούμενων εμποδίων και την πρόβλεψη συμβάντων. Αυτό το όχημα δοκιμών μπόρεσε να οδηγηθεί για πάνω από 100.000 χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομους σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε αυτοματοποιημένη λειτουργία χάρη σε αυτό το σύστημα υποβοήθησης. Εκτός από τα τεχνικά οφέλη, το LiDAR της Valeo ξεχωρίζει από την προσιτή τιμή του. Τέσσερις από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο έχουν ήδη υπογράψει εμπορικά συμβόλαια για αυτό και το βιβλίο παραγγελιών της Valeo ανέρχεται σήμερα σε περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Ο όμιλος ολοκληρώνει επί του παρόντος την ανάπτυξη της δεύτερης γενιάς του LiDAR και εργάζεται επίσης ενεργά για μια τρίτη γενιά του.

Wemding, το μόνο εργοστάσιο στον κόσμο που παράγει ένα LiDAR που εξοπλίζει ήδη οχήματα μαζικής παραγωγής

Λόγω του υψηλού επιπέδου αριστείας της LiDAR στη μικροηλεκτρονική, την οπτική και τη φωτονική, η Valeo αποφάσισε να το παράγει στις εγκαταστάσεις της στο Wemding της Γερμανίας, όπου ήδη κατασκευάζει την πιο ολοκληρωμένη γκάμα αισθητήρων αυτοκινήτων στον κόσμο. Το βαυαρικό εργοστάσιο διαθέτει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα αυτοματισμού στον κόσμο, με πυκνότητα ρομπότ 8.500 μονάδες ανά 10.000 εργαζόμενους - δηλαδή σχεδόν ένα ρομπότ ανά άτομο. Το εργοστάσιο των 38.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου η Valeo απασχολεί 1.500 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 120 μηχανικών, έχει ξεπεράσει τις 100.000 μονάδες από τις γραμμές παραγωγής της από τότε που άρχισε να τις κατασκευάζει, το 2017. Το εργοστάσιο προετοιμάζεται επί του παρόντος για την έναρξη παραγωγής της δεύτερης γενιάς του Valeo SCALA®, που είναι προγραμματισμένη για το 2020.

https://www.valeo.com/?p=34239

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin