Η Scania αποκαλύπτει ένα αρθρωτό αυτοοδηγούμενο λεωφορείο του μέλλοντος [video]

Ο σουηδικός κατασκευαστής επαγγελματικών οχημάτων Scania έχει αποκαλύψει το νέο πλήρως ηλεκτρικό αυτο-οδηγούμενο NXT, σχεδιασμένο με την ευελιξία να λειτουργεί ως λεωφορείο κατά τις ώρες αιχμής, πριν μετατραπεί σε όχημα παράδοσης κατά τη διάρκεια της ημέρας και απορριμματοφόρο φορτηγό το βράδυ.

Χάρη στην ανάγκη για χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και λιγότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση σε αστικά περιβάλλοντα, η Scania ανέπτυξε το NXT με αποσπώμενες μονάδες κίνησης μπροστά και πίσω, επιτρέποντάς τους να τοποθετηθούν σε ένα αμάξωμα λεωφορείου, ένα αμάξωμα  φορτηγού διανομών ή ένα συλλέκτη απορριμμάτων.

Το 8m (26ft) λεωφορείο είναι χτισμένο ως μία σύνθετη μονάδα, μειώνοντας σημαντικά το βάρος. Οι κυλινδρικών στοιχείων μπαταρίες τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα, χρησιμοποιώντας διαφορετικά νεκρούς χώρους και συμβάλλοντας στην καλύτερη κατανομή βάρους. Με το μικρό βάρος των οχημάτων κάτω από οκτώ τόνους, η αυτονομία των σημερινών μπαταριών εκτιμάται σε 245 χιλιόμετρα (152 μίλια).

"Αυτό είναι κάτι καινούργιο, κάτι πολύ διαφορετικό, αλλά η ευέλικτη σχεδίαση και οι μονάδες διαμόρφωσης βρίσκονται πολύ στον πυρήνα της Scania", δήλωσε ο Robert Sjödin, διευθυντής του project NXT της Scania.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter