Οι επενδυτές της Uber πιέζουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να ανανεώσουν την προβληματικό αυτο-οδηγούμενο όχημα

Με βαθιές τσέπες, μερικά από τα καλύτερα μυαλά στη ρομποτική και τη βαβούρα που δημιούργησε η Uber Technologies Inc., ήταν κάποτε ένας σοβαρός ανταγωνιστής στον αγώνα για την κατασκευή αυτοκινούμενων αυτοκινήτων και την επανάσταση στις παγκόσμιες μεταφορές.

Σήμερα, η προσπάθεια υστερεί πολύ από τους αντιπάλους της και οι επενδυτές ανησυχούν για τη λογική της συνέχισης ενός μακροπρόθεσμου επιστημονικού έργου που δεν βοηθά την Uber να γίνει κερδοφόρα ή να προστατεύει το μέλλον της.

Οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της Uber, η SoftBank Group Corp. και η Benchmark, ενθάρρυναν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Dara Khosrowshahi να βρει περισσότερους επενδυτές για το τμήμα αυτο-οδήγησης, το οποίο αναμένεται να εξαντλήσει τα κεφάλαιά του μέχρι το τέλος του 2021 και να αξιολογήσει τη στρατηγική της, δήλωσαν στο Bloomberg άτομα εξοικειωμένα με την κατάσταση.

Ο Khosrowshahi διερευνά διάφορες επιλογές. Θα μπορούσε κανείς να δει την Uber να επιταχύνει το έργο με ανοιχτή προμήθεια σε κωδικοποιητές σε όλο τον κόσμο, είπε οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν την ανωνυμία να μιλήσουν για ένα ιδιωτικό θέμα. Ή η εταιρεία θα μπορούσε να συνεχίσει να κατασκευάζει ένα ιδιόκτητο αυτοκίνητο με χρήματα από υπάρχοντες συνεργάτες, την Toyota Motor Corp. και τη θυγατρική της Denso Corp., και ενδεχομένως καινούργιους, ανέφεραν.

Είναι μια υπαρξιακή απόφαση, επειδή χωρίς έναν στόλο αυτόνομων οχημάτων, η Uber κινδυνεύει να χάσει τη δέσμευσή της στην αγορά από έναν αριθμό εταιρειών, όπως την καθιερωμένη μονάδα Waymo της Alphabet Inc. έως τις νέες όπως η Amazon.com Inc.
Η Zoox, πρόσφατα πήρε το πράσινο φως για να δοκιμάσει αυτόνομα οχήματα σε δρόμους της Καλιφόρνια χωρίς οδηγό ασφαλείας.

Η Uber εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να επιταχύνει το έργο ανοιχτά - προμήθεια σε προγραμματιστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο.

Ο αναλυτής της PitchBook PitchBook Asad Hussain περιγράφει ένα σενάριο εφιάλτη όπου η Waymo αναπτύσσει το δικό της δίκτυο, η Amazon δίνει δωρεάν βόλτες στους Prime συνδρομητές και η Uber καθίσταται αδύνατη. «Η αυτο-οδήγηση είναι το επόμενο smartphone», είπε. "Δεν θέλετε να μείνετε έξω.
"Όταν ο Khosrowshahi ανέλαβε το πηδάλιο της Uber από τον εκτοπισμένο ιδρυτή Travis Kalanick το 2017, κληρονόμησε ένα χάος πολιτιστικών, στρατηγικών και χρηαμτοδοτικών προβλημάτων.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin