Η Bosch διασυνδέεται με τα «Connected Cars»

Είναι σημαντικοί οι προβληματισμοί που προκύπτουν από τους σκεπτικιστές αλλά και χρήσιμα τα συμπεράσματα από το σχετικό άρθρο και όλα αυτά που έχουν επιτευχθεί, τι γίνεται σχετικά με την ασφάλεια των οχημάτων αυτών, τι υποδομές απαιτούνται, αλλά και πόσο έτοιμοι είναι η αυτοκινητοβιομηχανία, τα οδικά δίκτυα και οι καταναλωτές για τα Connected Cars.

Οι ανάγκες αλλάζουν και μαζί και οι προσδοκίες των οδηγών, αυξάνουν οι ανάγκες για υποστήριξη, υποβοήθηση και άνεση αλλά και οι προσδοκίες για διαρκή σύνδεση στο διαδίκτυο και πρόσβαση στο κινητό κατά την οδήγηση.

conn bosch3

Στο 1st connected cars conference o κ. Ι. Καπράς – Managing Director Bosch Hellas, είχε παρουσιάσει τις εξελίξεις της αυτοκίνησης για το εγγύς μέλλον. Όπως είχε τονίσει η αυτοκίνηση θα είναι συνδεδεμένη κατά + 30%, με χρονικό ορίζοντα το 2016-2020, αυτοματοποιημένη κατά +15% το 2014-2024, και ηλεκτρική κατά +19%, το 2013-2029.

Η Βosch μέσα σε αυτές τις εξελίξεις καθιστά το αυτοκίνητο ενεργό μέρος του διαδικτύου χρησιμοποιώντας τεχνολογίες συνδεσιμότητας, αισθητήρες, υπηρεσίες Software & Cloud, αλλά και υπηρεσίες διασύνδεσης οχημάτων (eCall service).

conn bosch2

Με τις τεχνολογίες Βosch Connected Mobility εξασφαλίζεται, μεγαλύτερη ασφάλεια, χαμηλότερη κατανάλωση και περισσότερη άνεση για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Με τις τεχνολογίες Βosch Connected Solutions προσφέρονται τα εξής:

  • mySPIN: γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στο όχημα και το smartphone. Επιτρέπει στον οδηγό να έχει πρόσβαση στις εφαρμογές, το περιεχόμενο και τα δεδομένα του κινητού του, ενώ οδηγεί.
  • myDriveAssist: προειδοποιεί τον οδηγό όταν κάποιο όχημα εισέρχεται στο αντίθετο ρεύμα ή όταν ανιχνεύει έργα στο δρόμο και πιθανά εμπόδια.
  • Τouchscreen with haptic feedback: προσφέρει στους οδηγούς αυτοκινήτων τη δυνατότητα να ελέγχουν (Haptic Feedback) τα συστήματα Infotainment της εταιρίας, χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από την οδήγηση.
  • Community - based parking: εντοπίζει άμεσα και ενημερώνει τον οδηγό για ελεύθερους χώρους στάθμευσης μέσα στην πόλη.
  • Active Parking lot management: εντοπίζει άμεσα και ενημερώνει τον οδηγό για ελεύθερες θέσεις στάθμευσης μέσα σε φυλασσόμενους χώρους και βοηθά τους παρόχους γκαράζ στάθμευσης στη βελτίωση της αξιοποίησης της χωρητικότητάς τους.
  • Active Gas Pedal: ειδοποιεί τον οδηγό με ανάδραση να ελαττώσει ταχύτητα αν έχει ξεπεράσει το όριο ταχύτητας, αν πλησιάζει σε επικίνδυνη στροφή, αν πλησιάζει σε μποτιλιάρισμα, σε κάποιο τροχαίο ατύχημα κλπ.
  • Retrofit eCall: συσκευή αναφοράς ατυχήματος, η οποία εγκαθίσταται εύκολα στο αυτοκίνητο ακόμα και μετά την κατασκευή του.

Με τις τεχνολογίες Βosch Connected Services προσφέρονται:

Διαχείριση στόλου, έλεγχος και ανάπτυξη δεδομένων, υπηρεσίες προστασίας και ασφάλειας, Ιnfotainment και πλοήγηση, εντοπισμό σταθμών φόρτισης, διασυνδεδεμένο Parking και υποβοήθηση του οδηγού.
Ενώ με τις τεχνολογίες Βosch MEMS sensors εξασφαλίζονται οι τεχνολογίες κλειδί για τη συνδεσιμότητα αφού αποτελούν τον ηγέτη στην παραγωγή αισθητήρων με 3.6 εκατ. την ημέρα. Η ανάγκη της συνδεσιμότητας για “ηλεκτρική” και “αυτοματοποιημένη ή αυτόνομη” οδήγηση μεγάλη, μιας και τα συνδεδεμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα φτάνουν εύκολα και με ασφάλεια στο προορισμό τους.

conn bosch1

Υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει; Η επιστημονική ομάδα του ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ είναι εδώ και παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις σε επίπεδο R&D των εταιρειών. Να είστε βέβαιοι ότι θα είμαστε connected με την τεχνολογία. Εσείς απλά συνδεθείτε μαζί μας. Get connected.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter