Η Lime θα ενσωματώσει τρίτους παρόχους μεταφορών στο πρόγραμμα της «η κινητικότητα ως υπηρεσία»

Η εταιρεία ηλεκτρικής κινητικότητας Lime εγκαινιάζει μια νέα πλατφόρμα κινητικότητας ως υπηρεσία (MaaS) που επιτρέπει σε τρίτους παρόχους μεταφορών να προσφέρουν τα οχήματά τους απευθείας μέσα από την εφαρμογή της Lime.

Η παρουσίαση έρχεται εν μέσω μιας αυξανόμενης ώθησης για το συνδυασμό πολλαπλών μορφών μεταφοράς μέσα σε μία εφαρμογή, με γίγαντες όπως η Uber να ηγούνται της «πολυτροπικής» χρέωσης.

Με χρηματοδότηση σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από την ίδρυσή της πριν από τρία χρόνια, η Lime έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες στο χώρο των ηλεκτρικών σκούτερ και των ποδηλάτων, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Για να επεκτείνει την παρουσία της και να καλύψει περισσότερες ανάγκες αστικών μεταφορών, η εταιρεία συνεργάζεται τώρα με την Wheels, μια startup με έδρα το Λος Άντζελες πίσω από ένα ασυνήθιστο ηλεκτρικό δίκυκλο χωρίς πεντάλ.

Lime to integrate2

Πάνω: Το Wheels ebike

Η Lime λέει ότι επέλεξε την Wheels ως τον εναρκτήριο συνεργάτη της λόγω του «μοναδικού σχεδιασμού» και για τα «οφέλη ασφάλειας και προσβασιμότητας» που προσφέρει.

Η μορφή της ενσωμάτωσης θα είναι γνωστή σε οποιονδήποτε έχει χρησιμοποιήσει εφαρμογές κοινής χρήσης σκούτερ και ποδηλάτων - όταν ανοίγετε την εφαρμογή Lime, θα μπορείτε να δείτε το πλησιέστερο ποδήλατο Wheels, με την αυτονομία και την τιμή να εμφανίζονται. Στη συνέχεια, απλά πρέπει να κάνετε σάρωση ενός κωδικού QR στο τιμόνι.

Lime to integrate3

Πάνω: Ποδήλατο Wheels διαθέσιμο μέσα στην εφαρμογή Lime

Η πλατφόρμα Lime MaaS θα κυκλοφορήσει επίσημα αυτό το χειμώνα, ξεκινώντας από το Ώστιν, το Μαϊάμι και το Σιάτλ στις ΗΠΑ, καθώς και το Βερολίνο στην Ευρώπη. Ένας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι περισσότερες αγορές και τουλάχιστον ένας ακόμη συνεργάτης θα ανακοινωθούν αργότερα φέτος.

Συμπληρωματικά

Αυτό που ίσως είναι το πιο ενδιαφέρον είναι η συμπληρωματική διασταυρούμενη συνεργασία που βλέπουμε σε όλη τη σφαίρα της μικροκινητικότητας. Η Uber, για παράδειγμα, έχει μια υπάρχουσα συνεργασία για την εμφάνιση των σκούτερ και ποδηλάτων της Lime μέσα στην εφαρμογή Uber, ενώ ο γίγαντας αυτός άρχισε επίσης να εμφανίζει μοτοποδήλατα και on-demand δημόσιες μεταφορές μέσω συνεργασιών με τοπικά πρακτορεία διαμετακόμισης.

Δεδομένης της εστίασης της Lime στο να προσφέρει ταξίδια χωρίς αυτοκίνητα σε απόσταση μικρότερη των 5 μιλίων, δεν θα ήταν πολύ λογικό να ανταποκριθεί στο να συμπεριλάβει τις διαδρομές Uber στην εφαρμογή της. Όμως, η συνεργασία με την Wheels έχει ως στόχο να ανοίξει την πιθανή πελατειακή βάση της Lime, ενώ η προσέγγιση της Lime υπόσχεται σημαντικά ευρύτερη έκθεση σε τρίτους παρόχους.

Πηγή: Lime to integrate third-party transport providers in ‘mobility-as-a-service’ push (venturebeat.com)

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin