Η Vodafone συνάπτει συμβόλαια για τα δίκτυα των συνδεμένων αυτοκινήτων – Connected Vehicles

Η Vodafone συμφώνησε σε ένα παγκόσμιο συμβόλαιο του γκρουπ για να δοκιμάσει την καταλληλότητα του δικτύου της για υπηρεσίες συνδεδεμένων αυτοκινήτων.

Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει ένα συμβόλαιο μεταξύ της Ιρλανδικής λειτουργίας της και της Continual, μιας εταιρείας ανάλυσης με έδρα το Ισραήλ, αλλά η Capacity κατανοεί ότι το έργο καλύπτει ολόκληρο τον όμιλο.«Η Vodafone Ireland δίνει μεγάλη αξία στην απόδοση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της σε δρόμους και αυτοκινητόδρομους και η απόφασή μας να επεκτείνουμε τη χρήση της λύσης της Continual θα ενισχύσει τη στρατηγική μας για τη διατήρηση της ηγεσίας στην ιρλανδική αγορά», δήλωσε ο Didier Clavero (φωτογραφία), CTO της Vodafone Ireland, νωρίτερα τον Μάιο. «Χρησιμοποιούμε επίσης τη λύση για να σχεδιάσουμε την αποτελεσματική χρήση του φάσματος.»

Αλλά η ένδειξη ότι πρόκειται για κάτι περισσότερο από την Ιρλανδία ήρθε σε μια ανακοίνωση από τη Continual την περασμένη εβδομάδα, όταν η εταιρεία μίλησε για «έναν από τους κορυφαίους ομίλους τηλεπικοινωνιών στον κόσμο» ότι «θα αναπτύξει μια κοινή πλατφόρμα εμπειρίας κινητικότητας που θα χρησιμοποιηθεί από όλους τους θυγατρικούς της φορείς εκμετάλλευσης».

Η Capacity αναγνωρίζει ότι η ομάδα στην οποία αναφέρεται είναι η Vodafone και ότι αυτό το έργο σχετίζεται άμεσα με τη διασφάλιση ότι τα δίκτυα της Vodafone μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συνδεδεμένα αυτοκίνητα και εφαρμογές του διαδικτύου πραγμάτων (IoT).

Στην Ιρλανδία, το σύστημα χρησιμοποιείται ήδη κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Μ1 βόρεια του Δουβλίνου, όπου «παρακολουθεί και βελτιστοποιεί τη συνδεσιμότητα για αυτοκίνητα, συσκευές IoT και συσκευές κινητικότητας», δήλωσε η Continual.

Ο Greg Snipper, Διευθύνων Σύμβουλος της Continual, δήλωσε: «Η βελτιωμένη επιχειρηματική μας σχέση βασίζεται σε περισσότερα από τρία χρόνια εκτεταμένης συλλογικής έρευνας για την εφαρμογή προηγμένων αναλυτικών δεδομένων δικτύου για περιπτώσεις χρήσης κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης αναλυτικών στοιχείων».

Η Vodafone δεν ονομάστηκε στην ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας, αλλά η Capacity κατανοεί ότι η υπηρεσία θα διατεθεί σε άλλες κύριες επιχειρήσεις του ομίλου.

Ο Snipper είπε: «Αυτό σημαίνει ότι βελτιώνουμε την εμπειρία κινητικότητας σε δισεκατομμύρια ταξίδια και για περισσότερους από 150 εκατομμύρια συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο».
Δεν έχει δοθεί αξία στο έργο, αλλά η Continual είπε ότι είναι ένα «πολυετές συμβόλαιο» που «υπογραμμίζει περαιτέρω την αυξανόμενη αναγνώριση μεταξύ των φορέων εκμετάλλευσης δικτύων κινητής τηλεφωνίας για την αποτελεσματικότητα της λύσης της Continual στη βελτιστοποίηση και ενίσχυση της εμπειρίας κινητικότητας».

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin