Πώς θα Χρησιμοποιηθούν τα Συνδεδεμένα Οχήματα?

Οι τεχνολογίες των Συνδεδεμένων Οχημάτων έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον κλάδο των επιφανειακών μεταφορών - στους τομείς της ασφάλειας, της κινητικότητας και του περιβάλλοντος.

Οι εφαρμογές αναπτύσσονται σε καθέναν από αυτούς τους τομείς. Οι εφαρμογές ασφάλειας επικεντρώνονται στο βασικό μήνυμα ασφαλείας (BSM - basic safety message), ένα πακέτο δεδομένων που περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη θέση του οχήματος, την επικεφαλίδα, την ταχύτητα και άλλες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οχήματος και την προβλεπόμενη διαδρομή. Το BSM δεν περιέχει προσωπικές πληροφορίες ταυτοποίησης (PII - personally identifying information). Οι εφαρμογές κινητικότητας και περιβάλλοντος θα είναι εφαρμογές "opt-in" όπου ο ταξιδιώτης αποφασίζει ποια από τις εφαρμογές θα χρησιμοποιήσει. Δείτε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις εφαρμογές.

Ασφάλεια - Safety

Οι εφαρμογές ασφάλειας των συνδεδεμένων οχημάτων θα επιτρέψουν στους οδηγούς να έχουν επίγνωση 360 μοιρών για τους κινδύνους και τις καταστάσεις που δεν μπορούν καν να δουν. Μέσω των προειδοποιήσεων στο αυτοκίνητο, οι οδηγοί θα ειδοποιηθούν για επικείμενες καταστάσεις σύγκρουσης, όπως τη συγχώνευση φορτηγών, τα αυτοκίνητα στην τυφλή πλευρά του οδηγού ή όταν ένα όχημα μπροστά φρενάρει ξαφνικά. Επικοινωνόντας με την οδική υποδομή, οι οδηγοί θα ειδοποιηθούν όταν εισέρχονται σε μια σχολική ζώνη, αν οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο και εάν πρόκειται να αλλάξει ένα επερχόμενο φανάρι.

Προειδοποίηση Εμπρόσθιας Σύγκρουσης - Forward Collision Warning 

Προειδοποιεί έναν οδηγό για τον κίνδυνο πρόκλησης εμπρόσθιας σύγκρουσης όταν σταματήσουν τα αυτοκίνητα μπροστά.

Συμβουλές και Προειδοποιήσεις Οδηγών - Motorist Advisories and Warnings

Προειδοποιούν τους οδηγούς για επιδείνωση ή επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης.

Προειδοποίηση Παραβίασης Ερυθρού Σηματοδότη - Red Light Violation Warning

Εκπέμπει προειδοποίηση σε οδηγό ο οποίος πρόκειται να περάσει με κόκκινο.

Κινητικότητα - Mobility

Ανώνυμα σήματα σε συνδεδεμένα οχήματα θα βοηθήσουν στη δημιουργία νέων δεδομένων σχετικά με το πώς, πότε και πού τα οχήματα θα ταξιδεύουν - πληροφορίες που θα αναλύουν οι διαχειριστές μεταφορών για να βοηθήσουν τους δρόμους να γίνουν ασφαλέστεροι και λιγότερο συμφορημένοι. Αυτό το συναρπαστικό νέο πλούσιο σε δεδομένα περιβάλλον θα είναι η γένεση για μια πληθώρα νέων εφαρμογών κινητικότητας που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη ροή της κυκλοφορίας και να διευκολύνετε τους ανθρώπους να σχεδιάζουν την ταξιδιωτική τους εμπειρία. Φανταστείτε, για παράδειγμα, εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε ανοικτούς χώρους στάθμευσης, να βεβαιωθείτε ότι προλαβαίνετε την ανταπόκριση με το λεωφορείο ή το τρένο σας ή να βοηθήσετε έναν τυφλό πεζό να διασχίσει το δρόμο.

Προστασία Σύνδεσης - Connection Protection 

Παρέχει στους επιβάτες πληροφορίες διαμετακόμισης σε πραγματικό χρόνο για να προβλέψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια αν θα κάνουν την επόμενη ανταπόκρισή τους. Ένας επιβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την προσωπική του κινητή συσκευή για να ξεκινήσει ένα αίτημα για να περιμένει μια ανταπόκριση. Εάν πολλοί άνθρωποι σε ένα όχημα με καθυστέρηση διέλευσης θα χάσουν την επόμενη ανταπόκρισή τους, οι πάροχοι μεταφορών μπορούν να προσαρμόσουν τις αναχωρήσεις για να επιτρέψουν στους επιβάτες να πραγματοποιήσουν την επόμενη ανταπόκρισή τους.

Περιβάλλον - Environment

Φανταστείτε, εάν μια εφαρμογή μπορούσε να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε φυσικό αέριο βελτιστοποιώντας τη φάση των σημάτων κυκλοφορίας για να εξαλείψετε το ρελαντί και τις περιττές στάσεις και εκκινήσεις.

Ή εάν μια εφαρμογή μπορούσε να σας βοηθήσει να αποφύγετε τη συμφόρηση με εναλλακτικά δρομολόγια, με τη δημόσια μεταφορά ή με την αναδιάταξη του ταξιδιού σας - οποιοδήποτε από τα οποία μπορεί να κάνει το ταξίδι σας φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Φανταστείτε αν οι ειδικές λωρίδες ταξιδιού προορίζονταν για τους οδηγούς αυτοκινήτων και φορτηγών με χαμηλές εκπομπές ρύπων, υψηλής κατανάλωσης, διαμετακόμισης και εναλλακτικών καυσίμων για την προώθηση και υποστήριξη της πιο φιλικής προς το περιβάλλον οδήγησης.

Οι συνδεδεμένες τεχνολογίες οχημάτων θα παράγουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που οι οδηγοί και οι διαχειριστές μεταφορών μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κάνουν πράσινες επιλογές μεταφοράς.

Χρονισμός Φαναριών Οικολογικής Κυκλοφορίας - Eco-Traffic Signal Timing

Συλλέγει δεδομένα όπως ο τύπος οχήματος, η θέση, η ταχύτητα και οι εκπομπές από τα οχήματα για τη βελτιστοποίηση του χρονισμού του σήματος κυκλοφορίας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin