ΦOΡΤΙΖΩ

Το δίκτυο ΦΟΡΤΙΖΩ είναι το πρώτο δίκτυο σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα και ξεκίνησε να λειτουργεί το 2013. Ο σχεδιασμός και η φιλοσοφία ανάπτυξης του βασίζονται στο όραμα για ένα ανοικτό κοινόχρηστο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που συμβάλλει ουσιαστικά στην αειφορία της αυτοκίνησης και στη συνεργασία όσων αναπτύσσουν και επενδύουν στις υποδομές ηλεκτροκίνησης.

Στόχος του δικτύου ΦΟΡΤΙΖΩ είναι να δώσει σε κάθε κάτοχο ηλεκτρικού αυτοκινήτου τη δυνατότητα να βρίσκει άμεσα σε όλη τη χώρα σημεία κοινόχρηστης φόρτισης, στα οποία μπορεί να ανεφοδιάζει το αυτοκίνητο του εύκολα, οικονομικά και ανάλογα με τις ανάγκες του.

Το δίκτυο ΦΟΡΤΙΖΩ αποτελείται από έναν διαρκώς διευρυνόμενο αριθμό σταθμών ημιταχείας (ΑC) και ταχείας φόρτισης (DC), που καλύπτουν την ανάγκη των κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ανοιχτές, ασφαλείς και εύκολα προσβάσιμες κοινόχρηστες υποδομές ανεφοδιασμού των οχημάτων τους.

Οι σταθμοί φόρτισης του ΦΟΡΤΙΖΩ πληρούν τις πλέον σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές ταχείας και ασφαλούς φόρτισης των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς και τα πρότυπα που ισχύουν για τις δημόσια προσβάσιμες υποδομές επαναφόρτισης, με βάση το Νόμο 4439/2016 και το Νόμο 4710/2020, αλλά και την Οδηγία 2014/94 της ΕΕ και είναι διασυνδεδεμένοι στη βάση ενός κεντρικού και αυτοματοποιημένου συστήματος ελέγχου, που διασφαλίζει τη συνεχή (24/7) παρακολούθηση και διαχείρισή τους.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin