Το Avatar της Daimler στην CES 2020 [Video]

Ο James Cameron αποκαλύπτει το Avatar 2 'Concept Art, καθώς η Mercedes-Benz παρουσιάζει το αυτοκίνητο που εμπνεύστηκε από την Pandora

Και αυτή τη φορά στη CES 2020, δεν είχαμε μόνο τα ηλεκτρονικά καταναλωτών, αλλά και τα αυξανόμενα σε έκταση έκθεσης νεο-παρουσιαζόμενα αυτοκίνητα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη έκθεση – η πρώτη του έτους- είναι αυτή που σέρνει το χορό όλων των εκθέσεων.

  • Mercedes’ Avatar εμπνευσμένο από την ταινία AVΑTΑR
  • Η Sony αποκάλυψε ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο
  • Η Hyundai-Uber αποκάλυψε το ιπτάμενο ταξί

Η Mercedes-Benz έχει αποκαλύψει ένα από τα πιο εξωπραγματικά αυτοκίνητα στην έκθεση Consumer Electronics Show 2020: ένα αυτοκίνητο πρωτότυπο εμπνευσμένο από την ταινία Avatar. Ονομάζεται το AVTR της Mercedes-Benz Vision, η άγρια εμφάνιση έχει κλίμακες στο πίσω μέρος, μεγάλους σφαιρικούς τροχούς που μπορούν να οδηγήσουν πλαγίως ή διαγωνίως και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ομάδα πίσω από τις ταινίες του Avatar.

Το αυτοκίνητο ονομάζεται Mercedes-Benz Vision AVTR και ο σκηνοθέτης του Avatar James Cameron συνέβαλε στην σχεδίασή του. Το πίσω μέρος του concept car όπως το Avatar της Mercedes-Benz είναι καλυμμένο σε 33 κλίμακες, παρόλο που η αυτοκινητοβιομηχανία τις χαρακτηρίζει ως "βιονικά πτερύγια". Είπε επίσης ότι τα flaps αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να επικοινωνήσουν με οποιονδήποτε βρίσκεται έξω από το αυτοκίνητο.

Damilers avatar4

 

Η Daimler, από την άλλη πλευρά, επικεντρώθηκε περισσότερο στη φύση από την πόλη όταν παρουσίασε το Vision AVTR. Το concept car αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τους δημιουργούς του Avatar της ταινίας επιστημονικής φαντασίας που σχεδίασε όπως προαναφέραμε ο σκηνοθέτης James Cameron. Θα πρέπει να δείξει δυνατότητες αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπου, μηχανής και περιβάλλοντος - ένα μοτίβο που παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε το 2009. Η Daimler κατέστησε τη βιωσιμότητα μια κεντρική ιδέα της μελλοντικής της στρατηγικής. Μέχρι το 2039, ολόκληρος ο νέος στόλος αυτοκινήτων της Mercedes-Benz θα πρέπει να είναι ουδέτερος για το CO2. Το Vision AVTR, κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά, τροφοδοτείται από τη λεγόμενη οργανική, δηλαδή χωρίς μέταλλα μπαταρία που βασίζεται στο νερό - τουλάχιστον στη φαντασία των προγραμματιστών της.

Damilers avatar3

 

Σύμφωνα με τη Daimler, θα χρειαστεί πιθανώς περίπου 15 χρόνια πριν ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αυτοκίνητο στην πράξη. Στην έναρξη της CES, έγινε επίσης σαφές πώς τα σχέδια για το μέλλον του αυτοκινήτου ρομπότ παίρνουν μια όλο και πιο συγκεκριμένη μορφή. Αυτό είναι επίσης εμφανές από το γεγονός ότι νέοι παίκτες εισέρχονται στη βιομηχανία.

Damilers 3avatar

 
Η εταιρεία Qualcomm ανακοίνωσε την είσοδό της στην επιχειρηματική δράση με υπολογιστές για αυτοματοποιημένη οδήγηση και ρομποταξί. Τα πρώτα οχήματα με συστήματα Qualcomm προγραμματίζονται να εμφανιστούν τους δρόμους το 2023. Ο κινέζος ειδικός DJI θέλει να προκαλέσει αναταραχή στην αγορά των ραντάρ λέιζερ με τα οποία τα ρομπότ αυτοκίνητα σαρώνουν το περιβάλλον τους με συσκευές που είναι σημαντικά φθηνότερες από πριν.

 

avatar


 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter