CanguRo: Έξυπνο Ρομπότ ή αυτόνομο ηλεκτρικό σκούτερ;

Το έξυπνο CanguRo μπορεί να σας ακολουθήσει ή να σας πάει βόλτα.

Μερικοί από μας θέλουν ασυνήθιστα οχήματα και gadgets. Θέλουμε οχήματα που μας προσφέρουν τη λύση μεταφοράς του τελευταίου χλμ. Τι γίνεται αν μπορούσαμε να έχουμε ένα αυτοκίνητο ως τον καλύτερο φίλο μας; Το CanguRo είναι όλα αυτά και πολλά άλλα. Προσφέρει κάτι περισσότερο από μια άνετη διαδρομή. Κατά κάποιον τρόπο ικανοποιεί την για «εκτός συνήθειας» ανάγκη μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει την ικανότητα να παρακολουθεί τους χρήστες της γύρω από τις βόλτες και τουλάχιστον τις κάνει ένα σημείο συνάντησης ως ένα προκαθορισμένο προορισμό. Πόσο ωραίο είναι κάτι τέτοιο;

Χαρακτηριστικά του CanguRo

Αυτό το εκπληκτικό έργο τέχνης αναπτύχθηκε από τον Shunji Yamanaka του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Chiba στην Ιαπωνία. Ο Shunji λειτούργησε στο πλαίσιο του ερευνητικού κέντρου τεχνολογίας μελλοντικών ρομπότ (fuRo) κατά τη διάρκεια της σύλληψης της ιδέας του CanguRo. Το αποτέλεσμα ήταν ένα όχημα που σχεδιάστηκε για να είναι ένας (αργός πονηρός) κινούμενος άνθρωπος και ένας προσωπικός βοηθός ακόλουθος.

canguro2

1. Λειτουργία Προσωπικού Βοηθού

Ενώ βρίσκεστε στην λειτουργία προσωπικών βοηθών, έχει μήκος 21,6 ίντσες και χρησιμοποιεί smart κώδικα με τεχνητή νοημοσύνη με το όνομα scanSLAM για τη δημιουργία 3-διάστατων χαρτών με δεδομένα εισόδου από αισθητήρες. Το CanguRo μπορεί να υπολογίσει τη θέση του μέσα σε αυτούς τους χώρους.

Η συστοιχία αισθητήρων περιλαμβάνει 3D LiDAR, έναν αισθητήρα απόστασης και μια ευρυγώνια φωτογραφική μηχανή. Χρησιμοποιώντας το δικό του λειτουργικό σύστημα ρομπότ του fuRo, μπορεί να παρακολουθεί αυτόματα τον χρήστη γύρω του ή να ελέγχεται ασύρματα μέσω ενός smartphone ή tablet. Επιπλέον, μπορεί να σταλεί σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, για να συναντηθεί με τον χρήστη μετά την άλλη σύνδεσή τους. Ενώ ακόμα ως βοηθός, μπορεί να μεταφέρει βαριά φορτία όπως τα ψώνια σας στο σπίτι σας.

2. Επιλογή λειτουργίας τύπου σκούτερ

Κάποιες φορές μπορεί να αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι ή να είστε λίγο τεμπέληδες. Ενα πάτημα στη συνοδευτική εφαρμογή θα καθοδηγήσει το ρομπότ να μετατραπεί σε ένα όχημα που μοιάζει με σκούτερ έτσι ώστε να μπορείτε να φτάσετε στον προτιμώμενο προορισμό σας με μια μέση ταχύτητα περίπου 10 km/h).

canguro1

Αυτός είναι ο δεύτερος τρόπος λειτουργίας CanguRo, όπου το κάθισμα ανεβαίνει και το μήκος ρυθμίζεται στα 29,5 ίντσες. Η κίνηση μπορεί να διαπιστευθεί στη δράση των ενσωματωμένων μοτέρ χωρίς ψήκτρες στους τροχούς 12 ιντσών μπροστά. Η διεύθυνση επιτυγχάνεται από τους ογκώδεις πίσω τροχούς των 10 ιντσών.

Εκτός από την αυτόνομη οδήγηση, είναι επίσης δυνατός ο χειροκίνητος έλεγχος. Σε αυτόν την λειτουργία ελέγχου, ο αναβάτης είναι σε θέση να ελέγχει την ταχύτητα χρησιμοποιώντας ένα γκάζι, και την κατεύθυνση κλίνοντας αριστερά ή δεξιά. Μια λειτουργία έξυπνου σταματήματος που είναι προσπελάσιμη σε αυτήν την κατάσταση λειτουργίας θα αναλάβει εάν υπάρξει κίνδυνος και εντοπιστεί μπροστά απο το σκούτερ.

Η μηχανή ζυγίζει 140 κιλά και δεν χρησιμοποιεί οθόνη για να ενημερώσει τον χρήστη για την ταχύτητά τους. Φαίνεται πολύ έτοιμη για παραγωγή, αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο να το δούμε σε πώληση οπουδήποτε, δεδομένου ότι εξακολουθεί να είναι ερευνητικό project.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter