Η Aston Martin στους αιθέρες με τo πρώτο concept ιπτάμενο όχημα [Video]

Καινοτομία στις Προσωπικές Μετακινήσεις Στον Αέρα

Η Aston Martin στοχεύει να φέρει πολυτελείς ιδιωτικές μετακινήσεις στον ουρανό με το ιπτάμενο όχημα Volante Vision Concept - ένα ιπτάμενο, αυτόνομο, υβριδικό-ηλεκτρικό όχημα που μπορεί να απογειωθεί κάθετα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η βρετανική μάρκα αυτοκινήτων, παραδοσιακά γνωστή για τα πολυτελή σπορ αυτοκίνητα της, έχει εμπλακεί στο σχεδιασμό αεροσκαφών.

Ονομάστηκε μετά από την ιταλική λέξη για πτήσεις, το Volante έκανε το ντεμπούτο του στις 16 Ιουλίου 2018 στο Air Show του Farnborough, μαζί με άλλα σχέδια αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου και του concept των ιπτάμενων οχημάτων της Boeing.

Σχεδιασμός υπογραφής

Σύμφωνα με την φίρμα, το Volante Vision Concept συνδυάζει το σχεδιασμό κομψής ατράκτου της Aston Martin με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αεροδιαστημικής, της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων τεχνολογιών.

Με χώρο για τρεις ενήλικες, το Concept είναι μια μελέτη για το εγγύς μέλλον, η οποία προεπισκόπηση ενός ιπτάμενου αυτόνομου υβριδικού-ηλεκτρικού οχήματος για αστικά και διακοινοτικά αεροπορικά ταξίδια, παρέχοντας γρήγορη, αποτελεσματική και χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση διαδρομή.

Το Volante Vision Concept θα αξιοποιήσει πλήρως τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αεροδιαστημικής, της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων τεχνολογιών, σε συνδυασμό με το σχεδιασμό υπογραφών της Aston Martin.

Σχεδιασμένο για να προσφέρει γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση πολυτελή ταξίδια σε αστικές περιοχές, το όχημα που φέρνει το όραμα της Aston Martin για τις μελλοντικές αστικές μεταφορές."Με τον πληθυσμό στις αστικές περιοχές να συνεχίζει να αυξάνεται, η κυκλοφοριακή συμφόρηση στις πόλεις και κωμοπόλεις θα γίνει όλο και πιο απαιτητική", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin Andy Palmer.

Με δυνατότητα φιλοξενίας έως και τριών επιβατών, το αυτο-οδηγούμενο ιπτάμενο όχημα, μπορεί να διαθέτει υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, καθώς και δυνατότητες κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL).

Παρόλο που η εταιρεία δεν εξέδωσε άλλες τεχνικές λεπτομέρειες ή προδιαγραφές, το ιπτάμενο όχημα φαίνεται να τροφοδοτείται από τρεις προωστήρες, έναν μεγάλο οριζόντιο προωθητή στο πίσω μέρος και δύο εμπρόσθιους προωστήρες.

Το μέλλον των μεταφορών

Η Aston Martin ελπίζει να αλλάξει το μέλλον των μεταφορών δίνοντας στους πελάτες τους μια νέα διάσταση της ελευθερίας με τα ιπτάμενα οχήματα που μάλλον μοιάζουν με μινι αεροσκάφη.

"Οι άνθρωποι έχουν περάσει πάντα κατά μέσο όρο μία ώρα μετάβασης από και προς την εργασία. Η απόσταση που ζούμε από τον χώρο εργασίας μας καθορίστηκε από τις διαθέσιμες μεθόδους μεταφοράς", δήλωσε ο Palmer.

"Το Volante Concept Vision, θα μας επιτρέψει να ταξιδέψουμε περαιτέρω με την ωριαία μετακίνηση, πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε σε θέση να ζήσουμε πιο μακριά από το σημείο όπου δουλεύουμε", συνέχισε.

«Οι πόλεις θα αναπτυχθούν και οι πόλεις που είναι σήμερα πολύ μακριά από τις μεγαλουπόλεις για να μπορούν να μεταβληθούν θα γίνουν προαστιακές».

Ισχυρή συνεργασία

Το concept σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Cranfield, την Cranfield Aerospace Solutions και τη Rolls-Royce.

Πριν από την προσπάθειά της να σχεδιάσει ιπτάμενα οχήματα (αεροσκάφη), η Aston Martin δεν περιορίστηκε σε αυτοκίνητα. Το 2016 η εταιρεία σχεδίασε ένα powerboat και πέρυσι συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή υποβρυχίων Triton για να δημιουργήσει ένα concept για ένα υποβρύχιο περιορισμένης έκδοσης.

Δείτε το σχετικό Video

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter