Pal-V-Liberty: Το πρώτο στο κόσμο ιπτάμενο όχημα ζωντανεύει ως μοντέλο παραγωγής! [video]

Στις 6 και 7 Μαρτίου 2018 (μόνο για τον Τύπο)  στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στο περίπτερο 1210, η PAL-V παρουσίασε το πρώτο μοντέλο παραγωγής παγκοσμίως - το PAL-V Liberty. Όχι μόνο ένα αποφασιστικό ορόσημο για το PAL-V, αλλά και ένα ιστορικό επίτευγμα στην εξέλιξη των ιπτάμενων οχημάτων, όλα μαζί.

Ξεχωρίζοντας τους πρωτοπόρους από τους ονειροπόλους

Σχετικά με τη σπουδαιότητα αυτού του ορόσημου, ο Robert Dingemanse, Διευθύνων Σύμβουλος της PAL-V, δήλωσε: «Το μοντέλο παραγωγής είναι η στιγμή της αλήθειας, στιγμή που ο τοίχος ανάμεσα στη μυθοπλασία και τα γεγονότα καταρρέει. Πριν από την έναρξη της πλήρους παραγωγής και παράδοσης. Όλες οι πιστοποιήσεις που απαιτούνται για την εμπορευματοποίηση θα χορηγηθούν με βάση αυτό το μοντέλο παραγωγής. Αυτή είναι το κεντρικό σημείο που διαχωρίζει τους πρωτοπόρους από τους ονειροπόλους.»

Η πιστοποίηση όχι μόνο εγγυάται την ασφάλεια του ιπτάμενου αυτοκινήτου αλλά και την έγκριση ότι το όχημα μπορεί να οδηγηθεί στους δρόμους και να πετάξει στον αέρα. Ο Dingemanse δήλωσε: «Μόλις χορηγηθεί η πλήρης πιστοποίηση το 2019, θα παραδώσουμε στους πελάτες μας τα κλειδιά του PAL-V Liberty.»

Τα τελευταία χρόνια, η PAL-V συγκέντρωσε όλες τις προσπάθειες για την τελειοποίηση του σχεδιασμού της και τη δημιουργία της παραγωγικής διαδικασίας και της αλυσίδας εφοδιασμού. Ο Dingemanse είναι τώρα περήφανος που δηλώνει ότι με την PAL-V Liberty, αυτός και η ομάδα του με επιτυχία έφεραν την Ολλανδία στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών αεροσκαφών.

Αμέσως μετά το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το PAL-V Liberty θα περάσει από το τελευταίο βήμα της διαδικασίας πιστοποίησης: επίδειξη συμμόρφωσης. «Χρειάζονται πολλές δοκιμές για να αποδειχθεί ότι το PAL-V Liberty συμμορφώνεται με τους κανονισμούς», δήλωσε ο Mike Stekelenburg, Διευθυντής του PAL-V.

«Η σχεδιαστική φιλοσοφία μας για τη συμμόρφωση με τους υφιστάμενους κανονισμούς οδικής και αεροπορικής πολιτικής έσωσε πολλά χρόνια για την έξοδο στην αγορά. Αντί να επιλέξουμε ένα concept ιπτάμενου οχήματος με βάση τις μη υπάρχουσες ή ανώριμες τεχνολογίες που απαιτούσαν νέους κανονισμούς, επιλέξαμε εσκεμμένα να σχεδιάσουμε, και να κατασκευάσουμε ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο με αποδεδειγμένες τεχνολογίες. Η προσέγγιση αυτή επιτρέπει μια ρεαλιστική και επικείμενη ημερομηνία παράδοσης πρώτου προϊόντος».

Εν τω μεταξύ, οι πρωτοπόροι πελάτες του PAL-V αποκτούν εμπειρία σε αεροπορικές σχολές σε όλο τον πλανήτη για την προετοιμασία για παραδόσεις που ξεκινούν το 2019. Για αυτούς, η οδήγηση από πόρτα σε πόρτα είναι πιο κοντά από ποτέ.

Στον αέρα, το Liberty μπορεί να ανέβει σε ένα μέγιστο υψόμετρο 3500 μ. Ο ιπτάμενος κινητήρας των 197 ίππων μπορεί να το προωθήσει μέχρι την κορυφαία ταχύτητα των 120 μιλίων / ώρα (180 χιλιόμετρα / ώρα). Ο κινητήρας σε λειτουργία κίνησης διαθέτει 99 ίππους και μέγιστη ταχύτητα 100 μίλια / ώρα (160 χλμ. / Ώρα), με ταχύτητα 0-62 μίλια / ώρα (100 χλμ. / Ώρα), να χρειάζονται 9,0 δευτερόλεπτα. Το πρότυπο μοντέλο Liberty Sport ξεκινά από $ 399.000 / € 299.000.

Η έκδοση Pioneer, η οποία εμπλουτίζεται με πρόσθετες επιλογές και περιορίζεται σε 90 οχήματα, κοστίζει $ 599.000 / € 499.000. Και οι δύο έρχονται με εισαγωγικά μαθήματα κατάρτισης και διαχείρισης ισχύος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του PAL-V. Οι χειριστές χρειάζονται άδεια πιλότου γυροπλάνου για να πετάξουν το όχημα.

Για να κλείσετε το δικό σας Liberty, θα πρέπει να προκαταβάλλετε ένα ποσό των 10.000 $ ή των 25.000 $ μη επιστρεπτέα για το Sport και το Pioneer, αντίστοιχα. Η εταιρεία δέχεται επίσης επιστροφές χρημάτων ύψους 2.500 δολαρίων για να θέσει τους πελάτες σε λίστα αναμονής.

Σχετικά με τη PAL-V

Η εταιρεία PAL-V International B.V., ξεκίνησε την ανάπτυξη του PAL-V, βρίσκεται στο Raamsdonksveer της Ολλανδίας. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2007 για να εμπορευματοποιήσει την ιδέα που αναπτύχθηκε από το 1999. Η διοίκηση αποτελείται από μια ομάδα έμπειρων ολλανδών επιχειρηματιών με πείρα στον τομέα της αεροπλοϊας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της έρευνας και του μάρκετινγκ. Η PAL-V κατάφερε να συγκεντρώσει τα καλύτερα διαθέσιμα ταλέντα. Η δοκιμή του οχήματος «απόδειξης του concept» για οδήγηση το 2008/2009 και για πτήσεις και οδήγηση το 2011/2012 έχει αποδείξει την τεχνική σκοπιμότητα και την πιστοποίηση εντός του υφιστάμενου ρυθμιστικού πλαισίου. Η εταιρεία χρηματοδοτείται από μια ομάδα επαγγελματιών και ιδιωτών επενδυτών και έχει επίσης λάβει χρηματοδότηση από το ολλανδικό Υπουργείο Οικονομικών. Τρία ολλανδικά υπουργεία υποστηρίζουν το έργο βάσει της τεχνικής καινοτομίας και του οικονομικού δυναμικού του.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter