Το Ηλεκτρικό αεροσκάφος eVTOL της Ehang ξεκινά πτήσεις στην Νορβηγία και Ισπανία [videos]

Η κινέζικη εταιρία Ehang έλαβε άδεια λειτουργίας για το ηλεκτρικό διθέσιο επιβατικό αεροσκάφος Ehang 216 (eVTOL) στη Νορβηγία. Σύμφωνα με την Ehang, αυτή είναι η πρώτη άδεια λειτουργίας για δοκιμαστικές πτήσεις για το μοντέλο της στην Ευρώπη.

Επιπλέον, η Ehang υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την πόλη της Σεβίλλης για την εκτέλεση ενός πιλοτικού προγράμματος για την αστική αεροπορική κινητικότητα, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς επιβατών.

Η πρώτη παρουσίαση του αεροσκάφους όμως γίνεται στη Νορβηγία, όπου οι αρμόδιες αρχές εξέδωσαν άδεια πτήσης για το EHang 216 για τη διεξαγωγή πτήσεων μαζί με έναν τοπικό φορέα για δοκιμές και πιστοποίηση. Οι αρχές πιστεύουν ότι οι γεωγραφικές συνθήκες της χώρας, που χαρακτηρίζονται από αφθονία αραιοκατοικημένων περιοχών, είναι κατάλληλες για τις δοκιμές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Για τις δοκιμαστικές πτήσεις του EHang 216, η αρμόδια αρχή της Νορβηγίας όρισε ως έδρα το αεροδρόμιο Elvenes, που βρίσκεται κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, η Ehang θα εκμεταλλευτεί αυτό το πρόγραμμα για τη συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη συμπεριφορά πτήσης του μοντέλου της. Το 216 είναι διθέσιο με 16 ηλεκτρικούς κινητήρες και έλικες, έχει βάρος χωρίς φορτίο 360 kg ενώ το ωφέλιμο φορτίο του είναι 260 kg. Η αυτονομία του είναι 35 χλμ και η τελική ταχύτητα του 130 χλμ / ώρα.

Επίσης, η EHang σε δελτίο τύπου της τονίζει τη σύνδεση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της με τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας που χρησιμοποιεί ελικόπτερα για να μεταφέρει το προσωπικό στις πλατφόρμες γεώτρησης αλλά και σε νέα αιολικά πάρκα.

Τα στελέχη της κινέζικης εταιρίας ανέφεραν επίσης ότι θέλουν να συνεργαστούν με «πιο στρατηγικούς εταίρους». Μια άλλη συνεργασία προέρχεται από την πόλη της Σεβίλλης.

Προς το παρόν, η συμφωνία ορίζει ότι η EHang θα συνεργαστεί με τις αρχές της πόλης της Σεβίλλης για την ανάπτυξη της αστικής αεροπορικής κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς επιβατών, των αεροπορικών εφοδιασμών και των πλατφορμών διοίκησης και ελέγχου στην πόλη. Οι άδειες διεξαγωγής δοκιμαστικών πτήσεων θα είναι σύμφωνες με την ισπανική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ο δήμαρχος της Σεβίλλης Juan Espadas Cejas σχολίασε: «Ανυπομονούμε για την πρώτη πτήση της EHang στη Σεβίλλη και ελπίζουμε ότι η συνεργασία μας θα διευκολύνει την εμπορική χρήση των υπηρεσιών της στην Ευρώπη».

Η κινεζική εταιρεία με έδρα το Γκουάνγκτζου είναι εισηγμένη στο Nasdaq από το 2019 και προωθεί ενεργά το σύστημα eVTOL παγκοσμίως. Πρόσφατα, έλαβε την πρώτη ειδική άδεια πτήσης από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) και διεξήγαγε την πρώτη δοκιμαστική πτήση του EHang 216 στις ΗΠΑ.
Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ehang έχει δημιουργήσει στρατηγικές συνεργασίες με αρκετούς Ευρωπαίους εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των Vodafone, FACC και του Ομίλου ProSiebenSat.1. Επίσης, η DHL συνεργάζεται με την EHang στην Κίνα και ξεκίνησε πρόσφατα δοκιμές για αυτοματοποιημένες παραδόσεις με drone για μητροπολιτικές περιοχές της Κίνας.

Του Αργύρη Κοτσιλιέρη

Πηγή: https://www.ehang.com/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin