Η Uber θα ξεκινήσει την υπηρεσία μεταφοράς με πλοίο στο Λονδίνο με την Thames Clippers

Η αμερικανική εταιρεία θα αγοράσει δικαιώματα ονομασίας για στόλο και προβλήτες και οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν κράτηση για ταξίδια στην εφαρμογή της

uberThames Clippers1

Η Thames Clippers αναφέρει ότι η συνεργασία με την Uber «θα προσφέρει στους Λονδρέζους και τους επισκέπτες ακόμη περισσότερες επιλογές για μετακίνηση, επίσκεψη, εξερεύνηση και απόλαυση της πόλης μας δίπλα στο ποτάμι». Φωτογραφία: David Taylor / Rex / Shutterstock

Η Uber πρόκειται να επεκτείνει την εμβέλειά της στο Λονδίνο πηγαίνοντας από το δρόμο στο νερό, με την υπηρεσία μετακίνησης Thames Clippers. Ετσι η νέα επωνυμία θα είναι Uber Boat και θα μπορεί να γίνει κράτηση μέσω της εφαρμογής της Αμερικανικής εταιρείας.

Η επίσημη συνεργασία θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι, επιτρέποντας στους χρήστες της Uber να κάνουν κράτηση για ένα ταξίδι στον ποταμό Τάμεση μέσω της εφαρμογής και να επιβιβαστούν χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR στο τηλέφωνό τους. Η Uber θα αγοράσει τα δικαιώματα ονομασίας για το στόλο των 20 ποταμόπλοιων και τις αποβάθρες του Τάμεση Κλίπερ από το Putney έως το Woolwich, σε μια κυλιόμενη σύμβαση που αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τρία χρόνια.

Η μετάβαση της Uber σε επιβατικά πλοία που είναι με προγραμματισμένα δρομολόγια είναι η πρώτη για την εταιρεία. Οι χρήστες θα εξακολουθούν να πληρώνουν την ίδια τιμή και παρόλο που υπάρχουν ελπίδες για μια ολοκληρωμένη υπηρεσία, προς το παρόν δεν θα μπορούν να κάνουν κράτηση για ένα ταξίδι από το ένα σημείο στο άλλο με ένα αυτοκίνητο που θα τα συνδέει. Τα εισιτήρια Thames Clippers θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα για αγορά αλλού και τα σκάφη παραμένουν μέρος του δικτύου Oyster.

Ο Sean Collins, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Thames Clippers, δήλωσε: «Στο 22ο έτος λειτουργίας μας, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το Λονδίνο και τους μετακινούμενους με την ευκολία κλειδώματος και να επιστρέψουμε στη δουλειά. Η νέα συνεργασία θα μας επιτρέψει να συνδέσουμε τους δύο τρόπους ταξιδιού του ποταμού και του δρόμου, παρέχοντας στους Λονδρέζους και στους επισκέπτες ακόμα περισσότερες επιλογές για μετακίνηση, επίσκεψη, εξερεύνηση και απόλαυση της πόλης μας από το ποτάμι. "Ο περιφερειακός γενικός διευθυντής της Uber για τη βόρεια και ανατολική Ευρώπη, Jamie Heywood, είπε: «Πολλοί Λονδρέζοι αναζητούν νέους τρόπους να ταξιδέψουν στην πόλη, ειδικά όταν αρχίζουν να επιστρέφουν στη δουλειά».

Η υπηρεσία σκαφών επανέλαβε στις 15 Ιουνίου, έκλεισε όταν ξέσπασε η κρίση του κοροναϊού. Έχει μειωμένη χωρητικότητα και οι επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου, σύμφωνα με τις οδηγίες Transport for London (TfL). Πέρυσι 4,3 εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποίησαν την υπηρεσία Thames Clippers, η οποία παραμένει η πλειοψηφία από την AEG, τους ιδιοκτήτες-χειριστές του χώρου ψυχαγωγίας O2.

Η TfL δεν έχει ακόμη ανανεώσει την άδεια της Uber να λειτουργεί για τα ιδιωτικά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στο Λονδίνο. Η αίτηση της Uber για νέα άδεια απορρίφθηκε τον Νοέμβριο λόγω φόβων για την ασφάλεια αφού ορισμένοι οδηγοί βρέθηκαν να έχουν παραποιήσει την ταυτότητά τους. Επιτράπηκε να συνεχίσει να λειτουργεί εν αναμονή έφεσης - η οποία αρχικά επρόκειτο να εκδικαστεί σε Βρεταννικό δικαστήριο. Ωστόσο, λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας στους πόρους της TfL, η ακρόαση αναβλήθηκε έως τον Σεπτέμβριο.

Η TfL δήλωσε ότι χορήγησε άδειες σε φορείς εκμετάλλευσης ποταμών όπως ο Thames Clippers «που συμμορφώνονται με τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας μας» αλλά δεν έπαιξε κανένα ρόλο σε καμία συνεργασία με άλλες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin