More

    Πρωτοποριακή ελαστική μπαταρία

    Μέγεθος κειμένου-+=
    Μέγεθος κειμένου-+=

    Η πρωτοποριακή ελαστική μπαταρία (που κατάφεραν να δημιουργήσουν Αμερικανοί ερευνητές) όταν τεντωθεί, τριπλασιάζεται σε μέγεθος.

    Η ελαστική μπαταρία είναι μια επίπεδη μπαταρία λιθίου-ιόντων. Η μπαταρία όταν τεντωθεί, τριπλασιάζεται σε μέγεθος, χωρίς να χάνει την ενεργειακή απόδοσή της. Αρκετά σημαντικό γιατί το μεγάλο τεχνικό πρόβλημα είναι ότι, αντίθετα με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, οι μπαταρίες είναι πολύ δύσκολο να σμικρυνθούν, ή να γίνουν εύκαμπτες, χωρίς να εμφανίσουν μείωση στην ενεργειακή απόδοσή τους.

    Η ελαστική μπαταρία, έχει την δυνατότητα να δουλεύει για οκτώ έως εννέα ώρες, χωρίς προβλήματα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μπορεί να επαναφορτιστεί ασύρματα από μικρή απόσταση.

    Προς το παρόν, οι ερευνητές έχουν καταφέρει να πετύχουν έως 20 κύκλους φόρτισης – αποφόρτισης, κάτι που όμως θα πρέπει να βελτιώσουν περισσότερο για να έχει τύχη η εφεύρεσή τους στην αγορά. Οι ερευνητές θεωρούν ότι, αν αυτό καταστεί εφικτό, η μπαταρία τους θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μεταξύ άλλων εφαρμογών, σε ιατρικές εφαρμογές και σε βιονικά εμφυτεύματα.

    BATTERY-FOTO

    Τελευταία Άρθρα

    spot_img

    Δημοφιλή Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα