More

    Η Tesla περιγράφει τις δυνατότητες του supercomputer ανάπτυξης AD

    Μέγεθος κειμένου-+=
    Μέγεθος κειμένου-+=

    Ο Andrej Karpathy, ανώτερος διευθυντής της AI στην Tesla, περιέγραψε πρόσφατα λεπτομέρειες σχετικά με τον εσωτερικό υπολογιστή που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής αυτοκινήτων για να εκπαιδεύσει βαθιά νευρωνικά δίκτυα για δυνατότητες Autopilot και αυτόνομης οδήγησης. Το σύμπλεγμα – cluster χρησιμοποιεί 720 κόμβους 8x Nvidia A100 Tensor Core GPUs (5.760 GPUs σύνολο) για να επιτύχει μια κορυφαία βιομηχανική απόδοση 1.8 exaflops απόδοσης. «Αυτός είναι ένας πραγματικά απίστευτος υπερυπολογιστής – supercomputer», δήλωσε η Karpathy. «Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι από την άποψη των flops, αυτός είναι περίπου ο Νο. 5 υπερυπολογιστής στον κόσμο.»

    Με την υποστήριξη της αρχιτεκτονικής Nvidia Ampere, η A100 GPU παρέχει έως και 20 φορές υψηλότερη απόδοση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και μπορεί να χωριστεί σε επτά περιπτώσεις GPU για δυναμική προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις.

    Το σύμπλεγμα GPU αποτελεί μέρος της κάθετα ολοκληρωμένης αυτόνομης προσέγγισης της Tesla, η οποία χρησιμοποιεί δεδομένα αυτοκινήτων πελατών για την ενημέρωση και τη βελτίωση νέων δυνατοτήτων. Η κυκλική εξέλιξη του Tesla ξεκινά στο αυτοκίνητο, όπου ένα βαθύ νευρωνικό δίκτυο (DNN) που λειτουργεί σε «λειτουργία σκιάς» αντιλαμβάνεται και κάνει προβλέψεις ενώ το αυτοκίνητο οδηγεί, χωρίς να ελέγχει πραγματικά το όχημα. Αυτές οι προβλέψεις καταγράφονται και καταχαρούνται τυχόν λάθη ή εσφαλμένες ταυτοποιήσεις. Στη συνέχεια, οι μηχανικοί της Tesla χρησιμοποιούν αυτές τις παρουσίες για να δημιουργήσουν ένα σύνολο δεδομένων εκπαίδευσης με δύσκολα και διαφορετικά σενάρια για να βελτιώσουν το DNN.

    Το αποτέλεσμα είναι μια συλλογή από περίπου 1 εκατομμύριο κλιπ 10 δευτερολέπτων που καταγράφηκαν στα 36fps, συνολικά 1,5PB δεδομένων. Το DNN εκτελείται έπειτα από αυτά τα σενάρια στο κέντρο δεδομένων ξανά και ξανά μέχρι να λειτουργήσει χωρίς λάθος. Τέλος, αποστέλλεται πίσω στο όχημα και ξεκινά ξανά τη διαδικασία.

    Η Karpathy είπε ότι η εκπαίδευση ενός DNN με αυτόν τον τρόπο και σε τόσο μεγάλο αριθμό δεδομένων απαιτεί «τεράστιο ποσοστό υπολογιστικής ισχύος», το οποίο οδήγησε την Tesla να δημιουργήσει και να αναπτύξει τον υπερ-υπολογιστή τρέχουσας γενιάς με υψηλής απόδοσης A100 GPUs.

    Πρόσθεσε ότι η τρέχουσα δομή DNN που αναπτύσσει ο κατασκευαστής αυτοκινήτων επιτρέπει σε μια ομάδα 20 μηχανικών να εργάζονται ταυτόχρονα σε ένα δίκτυο, απομονώνοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά για παράλληλη ανάπτυξη. Αυτά τα DNN μπορούν στη συνέχεια να εκτελούνται μέσω εκπαιδευτικών συνόλων δεδομένων σε ταχύτητες γρηγορότερες από ό, τι στο παρελθόν ήταν δυνατό για ταχεία επανάληψη. «Το όραμα του υπολογιστή είναι το ψωμί και το βούτυρο όσων κάνουμε και επιτρέπει το Autopilot. Για να λειτουργήσει αυτό, πρέπει να εκπαιδεύσετε ένα τεράστιο νευρικό δίκτυο και να πειραματιστείτε πολύ », κατέληξε η Karpathy. “Γι ‘αυτό έχουμε επενδύσει πολλά στην υπολογιστική διαδικασία και ισχύ.”

    Tesla outlines the capabilities of its AD development supercomputer | Autonomous Vehicle International

    Τελευταία Άρθρα

    spot_img

    Δημοφιλή Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα