10 κορυφαίες τάσεις κινητικότητας για το 2020

Η εταιρεία Moovel για την αστική κινητικότητα έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με 10 κορυφαίες τάσεις κινητικότητας για το 2020. Επισυνάπτεται η πλήρης έκθεση, αλλά εάν προτιμάτε την κινητικότητα σας να αντιμετωπίζει το μέγεθος των προκλήσεων, σας δίνω μια σύντομη περίληψη παρακάτω:

1. Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν ότι η μείωση της οδήγησης είναι καθοριστική για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

10 taseis1

Οι μεταφορές αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 30% των συνολικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στις ΗΠΑ. Ακόμη και αν οι πωλήσεις EV μεγαλώσουν δέκα φορές, προβλέπεται ότι οι Καλιφόρνιοι θα πρέπει να οδηγήσουν 25% λιγότερα μίλια για να επιτύχουν τους στόχους εκπομπών του κράτους.

2. Στις περισσότερες αμερικανικές πόλεις, η μεταφορά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς υποχωρεί. Έτσι η χρήση του λεωφορείου γίνεται όλο και πιο σπάνια

10 taseis2

Η μείωση οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στους ανθρώπους που οδηγούν αυτοκίνητα και που δεν είχαν πριν, κάτι που αναγκάζει τις των πόλεις να εστιάσουν σε άλλους τρόπους μεταφοράς.

3. Εφαρμογή αποκλειστικών λεωφορειολωρίδων και δρόμων χωρίς αυτοκίνητα.

10 taseis3

Η κατανομή χώρου στους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης πρέπει να δώσει προτεραιότητα στις πιο αποδοτικές λειτουργίες. Ορισμένες πρωτοβουλίες στις ΗΠΑ έχουν ήδη μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής κατά 20%.

4. Οι οργανισμοί μεταφορών και οι πάροχοι υπηρεσιών κινητικότητας δημιουργούν ένα οικοσύστημα μεταφορικών επιλογών που μπορεί να ανταγωνιστεί την ιδιοκτησία ιδιωτικών αυτοκινήτων.

10 taseis4

Είναι πλέον κοινό για τις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας να εμφανίζουν μια ποικιλία επιλογών μεταφοράς δίπλα-δίπλα, επιτρέποντας μεγαλύτερη ολοκλήρωση της μεταφοράς πολλαπλών μοντέλων. Το 2018, οι άνθρωποι στις ΗΠΑ πραγματοποίησαν δύο φορές περισσότερα ταξίδια (84 εκατομμύρια) για κοινή μικρο-κινητικότητα από ό, τι το 2017.

5. Ο προγραμματισμός των ταξιδιών, η πολυτροπική πρόσβαση και οι πληρωμές μέσω κινητών συσκευών ενσωματώνονται

10 taseis5

Το 2020, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τις διαμετακομιστικές εταιρείες να εργάζονται για να καλύψουν το χάσμα μεταξύ προγραμματισμού ταξιδιού και αμοιβής (πληρωμής), με στόχο την ανεμπόδιστη πληρωμή.

6. Οι οργανισμοί μεταφορών αναπτύσσουν τις δικές τους εφαρμογές, αναλαμβάνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης προϊόντων για να προσφέρουν την κινητικότητα ως υπηρεσία (Mobility-as-a-Service).

10 taseis6

Με το 81% των Αμερικανών που κατέχουν ένα smartphone και χρησιμοποιούν, κατά μέσο όρο, εννέα εφαρμογές την ημέρα, οι διαμετακομιστικοί οργανισμοί απομακρύνονται από τα εισιτήρια χαρτιού αναπτύσσοντας τις δικές τους εφαρμογές.

7. Η Εμφάνιση προγραμμάτων Loyalty και Rewards, προσφέρουν πιστώσεις για μελλοντικές διαδρομές και άλλες επιλογές μεταφορών.

10 taseis7

Οι διαμετακομιστικοί οργανισμοί χρησιμοποιούν προγράμματα αφοσίωσης και επιβράβευσης για να αυξήσουν την κούρσα και να προσελκύσουν περισσότερους επιβάτες από τη χρήση αυτοκινήτων σε αστικές περιοχές.

8. Η αποποινικοποίηση της φοροδιαφυγής θα διευρυνθεί, με σκοπό τη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών για τους επιβάτες χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων και τη βελτίωση της ισότητας.

10 taseis8

Αυτό είναι σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη ανισότητα. Στην περιοχή του Σιάτλ, το 43% των ατόμων που δεν είχαν πληρώσει το εισιτήριο είχαν εισόδημα μικρότερο από 1.000 δολάρια το μήνα.

9. Νέες λύσεις θα εμφανιστούν για τη διευκόλυνση των πληρωμών σε μετρητά θα προκύψουν καθώς οι οργανισμοί μεταφορών μεταβαίνουν στις ψηφιακές πληρωμές κατά την επιβίβαση.

10 taseis9

Παρά τη διαδεδομένη πρόσβαση σε ψηφιακές επιλογές, πάνω από το 50% των οδηγών προτιμούν να χρησιμοποιούν τα μετρητά για να πληρώσουν τα εισιτήρια διέλευσης τους, ακόμα κι αν έχουν smartphone.

10. Η τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη

Στο Λονδίνο, πάνω από το 55% όλων των πληρωμών με καταβολή μετρητών είναι τώρα ανέπαφα, προσθέτοντας έως και 21,6 εκατομμύρια διαδρομές με ανέπαφες πληρωμές κάθε εβδομάδα.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter