Η Aquarius λανσάρει κινητήρα γραμμικού μονού εμβόλου με Yδρογόνο [Video]

Η Aquarius Engines που εδρεύει στο Ισραήλ έχει αναπτύξει μια έκδοση με καύσιμο υδρογόνο του γραμμικού σχεδιασμού μονού εμβόλου, κινητήρα. Η εταιρεία δηλώνει ότι έχει δοκιμάσει με επιτυχία τον κινητήρα και πιστεύει ότι ο ελαφρύς σχεδιασμός και η μοναδική μέθοδος εσωτερικής εναλλαγής αερίου μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές στις εφαρμογές οχημάτων.

Η Aquarius αναφέρει ότι περίμενε να αποκαλύψει τον κινητήρα υδρογόνου έως ότου πραγματοποιήθηκαν επιτυχημένες δοκιμές τρίτων από την αυστριακή εταιρεία μηχανικών AVL Schrick. Αναφέρει ότι οι δοκιμές έδειξαν ότι μια τροποποιημένη έκδοση του αρχικού κινητήρα μπορεί να λειτουργήσει πλήρως με υδρογόνο.

«Ήταν πάντα το όνειρό μας στην Aquarius Engines να αναπνέουμε οξυγόνο στην τεχνολογία υδρογόνου ως καύσιμο του μέλλοντος. Από τις αρχικές δοκιμές φαίνεται ότι ο κινητήρας υδρογόνου μας, ο οποίος δεν απαιτεί δαπανηρές κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, θα μπορούσε να είναι η προσιτή, πράσινη και βιώσιμη απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παγκόσμιες μεταφορές και η απομακρυσμένη παραγωγή ενέργειας. Καθώς ο κόσμος απομακρύνεται από τα ορυκτά καύσιμα, ο νέος μας κινητήρας υδρογόνου θα μπορούσε να πυροδοτήσει την αυγή της Εποχής του Υδροχόου - Aquarius», δήλωσε ο Gal Fridman, πρόεδρος της Aquarius Engines.

Η ελαφριά (10kg) κατασκευή του concept κινητήρα της Aquarius σχεδιάστηκε για πρώτη φορά το 2014 και έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται ως γεννήτρια ισχύος επί του οχήματος ή ως αυτόνομη γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας. Χρησιμοποιεί μόνο 20 εξαρτήματα και ένα κινούμενο μέρος, καθιστώντας το φθηνό και πολύ αποδοτικό με ελάχιστη ανάγκη συντήρησης σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς κινητήρες.

Δείτε το σχετικό  Video

Aquarius_Technology on Vimeo

Aquarius launches hydrogen-fueled linear single-piston engine | Engine + Powertrain Technology International (enginetechnologyinternational.com)

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin