H DENSO robotics τροφοδοτεί τον βιομηχανικό αυτοματισμό

Όταν σκέφτεστε τη DENSO πιθανότατα θα έρχονται στο μυαλό σας κορυφαία εξαρτήματα ποιότητας OE και τεχνολογίες οχημάτων, αλλά γνωρίζατε ότι η εταιρεία έχει μια αξιοσημείωτη φήμη όσον αφορά τη ρομποτική; Με περισσότερα από 100.000 μικρά βιομηχανικά ρομπότ της DENSO εγκατεστημένα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των 20.000 που χρησιμοποιούνται στις δικές της εγκαταστάσεις παραγωγής, η DENSO έχει καταστεί ηγετικό όνομα στον βιομηχανικό αυτοματισμό.

Οδηγώντας μπροστά

Όπως συμβαίνει με όλες τις τεχνολογίες DENSO, η σύνδεση της εταιρείας με τη ρομποτική χρονολογείται από τις πρώτες ημέρες των δοκιμών σκοπιμότητας σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Όταν τα πρώτα βιομηχανικά ρομπότ εμφανίστηκαν τη δεκαετία του 1960, η DENSO αναγνώρισε τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας και άρχισε να αναπτύσσει μια σειρά ελεγκτές τελευταίας τεχνολογίας, λογισμικό και βιομηχανικά ρομπότ που προοριζόταν να ενσωματωθούν στις δικές της παραγωγικές διαδικασίες. Μέχρι το 1967, η DENSO ξεκίνησε με επιτυχία το δικό της πρόγραμμα ανάπτυξης ρομπότ και η κατασκευή και υλοποίηση του πρώτου ρομπότ από χυτοπρεσσαριστό αλουμίνιο ήταν σε εξέλιξη.

Για τα επόμενα 30+ χρόνια, η DENSO πιστώνεται με μια μακρά λίστα καινοτομιών για την ανάπτυξη της ρομποτικής της. Από τα ρομπότ μεσαίου μεγέθους των τεσσάρων και των έξι αξόνων της δεκαετίας του '80 και τους προηγμένους ελεγκτές της δεκαετίας του '90, μέχρι τα ρομπότ HS, HM και σειράς VS στις αρχές της χιλιετίας, η DENSO έχει οδηγήσει εδώ και πολύ καιρό στην τεχνολογία των ρομπότ. Σήμερα, η εταιρεία έχει πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας σε μικρού μεγέθους βιομηχανικά ρομπότ, παρέχοντας αξιόπιστες, ευέλικτες και λειτουργικές λύσεις σε όλους σχεδόν τους βιομηχανικούς κλάδους.

Αυτοματοποίηση της παραγωγής στην αυτοκινητοβιομηχανία

DENSO Image 02

Τα ρομπότ DENSO χρησιμοποιούνται για διάφορες εφαρμογές, από τη συναρμολόγηση και τη μεταφορά μέχρι την επιθεώρηση, την επεξεργασία και άλλες. Έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο σε τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, τα ηλεκτρονικά, τα τρόφιμα και τα ποτά, τα φαρμακευτικά προϊόντα. Βιομηχανίες όπου η ακρίβεια, η αξιοπιστία και η επαναληψιμότητα είναι κρίσιμες. Με ένα χαρτοφυλάκιο που καλύπτει ρομπότ 4 αξόνων (SCARA) έως ρομπότ 5 και 6 αξόνων, όλες οι ρομποτικές λύσεις της DENSO είναι σχεδιασμένες για να είναι συμπαγείς, ελαφριές και φιλικές προς τον χρήστη, παρέχοντας εξαιρετική ταχύτητα, ακρίβεια και ποιότητα. Πουθενά αυτό δεν είναι πιο εμφανές από όσο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Λίγα εξαρτήματα του οχήματος είναι τόσο σημαντικά για την ασφάλεια όσο οι μονάδες ελέγχου αερόσακων, οι οποίες ανιχνεύουν και αξιολογούν τη σοβαρότητα μιας σύγκρουσης προτού ενεργοποιήσουν τα κατάλληλα συστήματα συγκράτησης. Τα περιβλήματα που καλύπτουν αυτά τα συστήματα κατασκευάζονται με μια διαδικασία χύτευσης με έγχυση, η οποία, για τον Γερμανό κατασκευαστή RENGER Kunststoffspritztechnik GmbH, ήταν κατά παράδοση μια χειρωνακτική εργασία, με τους εργαζόμενους να διενεργούν τις δικές τους διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου. Σε συνεργασία με τη DENSO, η RENGER εντόπισε έναν τρόπο προκειμένου να μειώσει σημαντικά τους χρόνους κύκλου και τα αριθμητικά σφάλματα στο μηδέν, αυτοματοποιώντας τη διαδικασία μέσω ενός συστήματος βασισμένου σε ρομπότ κατασκευασμένο από την DENSO, συνδυάζοντας γρήγορη απόδοση pick-and-place με εξαιρετικό ποιοτικό έλεγχο. Υποστηριζόμενο από μια οπτική κάμερα, ένα ρομπότ DENSO αφαιρεί τα εξαρτήματα από μια μηχανή ψεκασμού, εκτελεί έλεγχο ποιότητας για τυχόν ελαττώματα και στη συνέχεια μεταβιβάζει το άψογο εξάρτημα σε μικρούς φορτωτές για επεξεργασία. Ένα δεύτερο ρομπότ DENSO αφαιρεί τα εξαρτήματα από τον φορέα, τα τοποθετεί σε ένα πολύπλοκο σύστημα τοποθέτησης και πραγματοποιεί έναν άλλο ποιοτικό έλεγχο πριν τα περάσει σε έναν φορέα «τελικών εξαρτημάτων».

Τα ρομπότ DENSO χρησιμοποιούνται επίσης στην παραγωγή προβολέων οχημάτων από την ιταλική εταιρεία Dymaco Group. Το ρομπότ VS087 της DENSO χρησιμοποιείται ταυτόχρονα με το αρθρωτό ρομπότ 6 αξόνων DM401 της Dymaco για τον γρήγορο και ακριβή υπολογισμό των σημείων μέτρησης στους φακούς των προβολέων και τη μείωση των ποσοστών σφάλματος κατά τον έλεγχο του εξαρτήματος. Το VS087 μετρά κάθε εξάρτημα με βάση ένα δείγμα πριν το DM401 της Dymaco λάβει τα δεδομένα για την πραγματική μέτρηση. Τα αποτελέσματα στη συνέχεια συγκρίνονται με τις τιμές βαθμονόμησης που ορίζει ο κατασκευαστής για να εξασφαλίσει ότι τα εξαρτήματα λειτουργούν ακριβώς και ανάλογα με τη διάρκεια ζωής τους.

Καινοτομία σε διάφορες βιομηχανίες

DENSO Image 03

Πάνω από 50 χρόνια μετά τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και την κατασκευή του ρομποτικού εξοπλισμού, η DENSO συνεχίζει να πιέζει τα όρια μετά την πρόσφατη έναρξη του συνεργατικού ρομπότ COBOTTA. Συμπαγές, ελαφρύ και εύκολο στη χρήση, το COBOTTA έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί αρμονικά με τους ανθρώπους για να αυτοματοποιήσει μερικές από τις έντονες χειροκίνητες εργασίες. Ζυγίζοντας μόλις 4 κιλά, οι βραχίονες των έξι αξόνων μπορούν να φτάσουν τα 342,5 mm και να σηκώσουν 0,5 κιλό. Το σύνολο του συστήματος είναι κατασκευασμένο ώστε να είναι εξαιρετικά φορητό ώστε το ρομπότ να μπορεί να μεταφερθεί σε διαφορετικούς πάγκους συναρμολόγησης ή να συνδεθεί σε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή και να προγραμματιστεί για να αυτοματοποιήσει απλές εργασίες. Για να διευρυνθεί περαιτέρω η ελκυστικότητα του COBOTTA, το σύστημα έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ιδιαίτερα ευπροσάρμοστο στον χρήστη με απίστευτα απλή λειτουργία, ακόμη και χωρίς ειδικές γνώσεις.

Ο στόχος της DENSO είναι το COBOTTA να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι βιομηχανικοί τομείς χρησιμοποιούν τη ρομποτική, βάζοντας πρώτα την ευκολία και τη φορητότητα. Είναι ενδεικτικό της καινοτομίας που διαπερνά κάθε πτυχή της εταιρείας. Η DENSO πρωτοστάτησε στον πρώτο ηλεκτρικό συμπιεστή για τα υβριδικά αυτοκίνητα και συνεχίζει να προσφέρει λύσεις aftermarket για τα μελλοντικά αυτοκίνητα, σχεδιασμένες για να βελτιώσουν τη συνολική απόδοση του οχήματος και να μειώσουν ταυτόχρονα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ως παγκόσμια εταιρεία με ενεργό παρουσία σε πολλές βιομηχανίες, η DENSO συνεχίζει να μεταφέρει αποδεδειγμένες τεχνολογίες σε διάφορους τομείς για να βοηθήσει τους πελάτες της να βελτιώσουν την αποδοτικότητα και την απόδοση κάθε μέρα.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter