Πήγαμε στο Ecofest 2021 (Φωτορεπορτάζ)

Το Ecofest είναι ένα οικολογικό φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη γιορτή της μέρας της Γής.

Εκεί πραγματοποιούνται ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που αφορούν την βιώσιμη ανάπτυξη, τις πράσινες έξυπνες πόλεις, την ηλεκτροκίνηση, την άθληση κτλ.

Το ΕCofest είναι τριήμερο και πραγματοποιήθηκε στην πλατεία νερού στο Παλαιό Φάληρο όπου τα περισσότερα περίπτερα αφορούσαν την ηλεκτροκίνηση.

Είδαμε απο κοντά ηλεκτρικά οχήματα κάθε μεγέθους και μορφής, απο οχήματα μικροκινητικότητας (ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα), ηλεκτρικά σκούτερ και μοτοσυκλέτες μέχρι αυτοκίνητα και φορτιστές
ενώ υπήρχε και δυνατότητα για τεστ drive.

Φωτογραφίες - Ευάγγελος Μιχαλόπουλος

Μαζί μας στην έκθεση ήρθε και μια παρέα απο τους "πατινίστες".

Μια ζωντανή κοινότητα αναβατών με ηλεκτρικά πατίνια και όχι μόνο, που οργανώνουν συναντήσεις και βόλτες με τα αγαπημένα τους μέσα.

Patinistes

Το πρώτο περίπτερο που επισκευθήκαμε είναι της Electric-Μoto.gr με ηλεκτρικά σκούτερ και μηχανές που δοκιμάσαμε και κάναμε κόντρα πατινιού με σκούτερ!

Electric Moto

Στο επόμενο περίπτερο είδαμε απο κοντά τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Ελληνικής εταιρίας Orient.

Ένα απο αυτά είναι ποδήλατο για μεταφορές με ειδικό χώρο φόρτωσης.

Orient

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Peugeot είχαν τη δική τους θέση στο Ecofest.

Peugeot Electric Bikes

Η ΜC-Chargers, η Ελληνική εταιρία ανάπτυξης και παραγωγής φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα συμμετείχε σε συνεργασία με δύο στρατηγικούς συνεργάτες της στα περίπτερα των εταιριών "Φυσικό Αέριο Ελλάδας" και "Οmexom Vinci" που την επέλεξαν για την είσοδο τους στην ηλεκτροκίνηση.

MC Chargers Οmexom

Mc Chargers Φυσικό Αέριο

Η Systems SA εισάγει, εγκαθιστά και συντηρεί σταθμούς φόρτισης και στο περίπτερο της είχε τους φορτιστές των εταιριών που συνεργάζεται.

Systems SA

H ηλεκτροκίνηση είναι μια σπάνια ευκαιρία για τη χώρα μας να αναπτύξει ελαφρά οχήματα, λογισμικό και συναφείς υπηρεσίες. Στο περίπτερο της Ελληνικής εταιρίας Cocomat Bikes είδαμε τα ξύλινα ποδήλατα της που τώρα είναι ηλεκτρικά με το κινητήριο σύστημα της επίσης Ελληνικής εταιρίας Speen.

Η εταιρία μας έδειξε επίσης πατίνι που σύντομα θα είναι και ηλεκτρικό.

Coco Mat Bikes

Στο Εcofest συμμετείχε ο όμιλος Συγγελίδη που παρουσίασε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Peugeot, Citroen, DS Automobiles και Μasda και με δυνατότητα για τεστ drive.

Συγκεκριμένα είδαμε τα Peugeot e-208 που είναι το πρώτο σε πωλήσεις απο τα ηλεκτρικά στη χώρα μας, το Peugeot e-2008, το Citroen C-4e, το DS Crossback E-Tense, και το Mazda MX-30.

Εκείνο όμως που πραγματικά έκλεψε την παράσταση, ήταν το μικρό διθέσιο Citroen Ami που όλοι ήθελαν να δούν απο κοντά, να καθίσουν μέσα και αρκετοί όπως και 'μεις γράφτηκαν στη λίστα για τέστ drive.

Citroen Ami

Φωτογραφήσαμε επίσης το επαναφορτιζόμενο υβριδικό (Plug in Hybrid) Peugeot 3008 που φόρτιζε σε φορτιστή της ΔΕΗ. Το δίκτυο φόρτισης της ΔΕΗ είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο στην χώρα μας αλλά ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι χρεώσεις.

ΔΕΗ Peugeot 3008

Mια ακόμη Ελληνική εταιρία η Melon city με σήμα το καρπούζι! δημιούργησε υποδομή ώστε ποδηλάτες και πατινίστες να παρκάρουν τα οχήματα τους και μέσω ειδικής εφαρμογής να κλειδώνουν αλλά και να τα
φορτίζουν τοποθετώντας το φορτιστή τους σε ειδικό ντουλαπάκι που κλειδώνει.

Όπως μας παρουσίασαν, η υποδομή μπορεί να τοποθετηθεί απο εμπορικές επιχειρήσεις έξω απο καταστήματα, εμπορικά κέντρα ή και απο τους Δήμους σε πλατείες και δημόσιους χώρους.

Μelon

Tέλος δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τη συμμετοχή των Ελληνικών Πανεπιστημίων με τις αγωνιστικές ομάδες που αναπτύσσουν ηλεκτρικά και όχι μόνο οχήματα και συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς
αποσπώντας διακρίσεις.

H ομάδα Tucer του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχε με το ηλεκτρικό όχημα υδρογόνου Σπύρος Λούης ΙΙ.

Τucer

H Oμάδα Προμηθέας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου με το όχημα Πυρφόρος ΙΙ.

ΝΤUA

H Ομάδα Ποσειδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που με το όχημα Όρκα απέσπασε βραβείο σχεδιασμού.

ΠΑΔΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin