Η Autopromotec 2019 δείχνει τις αλλαγές στo Aftermarket και το Συνεργείο του μέλλοντος!

Η 28η Autopromotec, της διετούς διεθνούς έκθεσης ανταλλακτικών αυτοκινήτου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 26 Μαΐου 2019. Η έκθεση συγκέντρωσε ολόκληρο τον τομέα της βοήθειας οχημάτων στη Μπολόνια σε μια πενθήμερη εκδήλωση (22-26 Μαΐου 2019) αφιερωμένη στις πρόσφατες εξελίξεις της αγοράς, την τεχνολογική καινοτομία, την εξειδίκευση και την επαγγελματική κατάρτιση. 

Σημαντικά αυξημένη παρουσία εκθετών και επαγγελματικών φορέων

• Τεχνολογική καινοτομία, εξειδίκευση και κατάρτιση ήταν από τα βασικά στοιχεία για τη συνέχιση της εξέλιξης της αγοράς  
• Συνέδρια και ειδικές πρωτοβουλίες στην έκθεση
• Κίνα: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται σε όλα τα επίπεδα
• Τα ελαστικά της έκθεσης δεν θα είναι όπως τα ξέρουμε στο μέλλον
• Οι εταιρείες λιπαντικών συγκεντρωμένες όλες σε ένα χωλ
• Νέοι σταθμοί πλήρωσης A/C
• Νέες συσκευές αφαίρεσης και πλήρωσης λαδιού αυτομάτων κιβωτίων ταχυτήτων (ATF)
• Τελευταία γενιά συστημάτων ADAS σε υβριδικά οχήματα
• Εξοπλισμοί συνεργείων που επανασχεδιάζουν από ράφια μέχρι και ντουλάπια
• Τα λιπαντικά Υβριδικών οχημάτων ήταν εκεί! Όμως οι εταιρείες λιπαντικών έκλεψαν ματιές με τα καλλίγραμμα κορίτσια τους.
• Η διάγνωση μέσα από πλατφόρμα λογισμικού με εργοστασιακά προγράμματα. Όλα σε ένα tablet!

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την Autopromotec ως γενικό σημείο αναφοράς για τον τομέα συντήρησης οχημάτων. Στην πραγματικότητα, 1.676 επιχειρήσεις επέλεξαν την έκθεση ώστε να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, με αύξηση κατά 4,4% του αριθμού των συμμετεχουσών εταιρειών σε σύγκριση με την προηγούμενη, το 2017. Από αυτούς, το ποσοστό των ξένων εταιρειών ήταν 43%, σε σύνολο 53 χωρών. Η έκθεση, που πραγματοποιήθηκε σε 17 εκθεσιακά χωλ και 5 υπαίθριους χώρους με συνολική έκταση 162.000 τ.μ., προσέλκυσε 119.108 επαγγελματίες, αριθμός αυξημένος κατά 4.85% σε σχέση με το 2017, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν ειδικευμένες εταιρείες από όλους τους επιμέρους τομείς της δευτερογενούς αγοράς.

Η Autopromotec παρουσίασε τις αυξανόμενες παγκόσμιες προοπτικές της, με ποσοστό 18% των ξένων επαγγελματιών και την παρουσία περισσότερων από 100 αντιπροσώπων από 32 χώρες. Οι αγοραστές και οι θεσμικοί φορείς ήταν οι πρωταγωνιστές των 629 συναντήσεων B2B με ιταλούς εκθέτες, που οργανώθηκαν στο πλαίσιο ενός σχεδίου προώθησης της Autopromotec καθώς και ολόκληρης της αλυσίδας αυτοκινήτων μετά την πώληση διεθνώς, αποτέλεσμα συνεχιζόμενης συνεργασίας με την περιοχή Emilia-Romagna και ICE (Ιταλική Υπηρεσία Εμπορίου).


 
Η έκθεση σημείωσε επίσης σημαντική αύξηση της ψηφιακής δραστηριότητας: κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2019, ο δικτυακός τόπος της Autopromotec παρουσίασε 234.868 μοναδικούς επισκέπτες (+ 28.3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2017), για συνολικά 2.476.314 σελίδες (+ 25% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2017). Ο αριθμός των χρηστών που ακολούθησαν την Autopromotec 2019 ζωντανά, αλληλεπιδρώντας ενεργά στα κοινωνικά προφίλ, ήταν επίσης αξιοσημείωτος.
 
Επιβεβαιώνοντας την Autopromotec ως χώρο διεξοδικής ανάλυσης και επαγγελματικής ανάπτυξης για τον μέσο όρο της αγοράς αυτοκινήτων, η έκθεση του 2019 διερεύνησε τα βασικά ζητήματα για ολόκληρη την αγορά Aftter Sales. Κατά τη διάρκεια των περισσότερων από 20 συναντήσεων που είχαν προγραμματιστεί για το ημερολόγιο συνεδριάσεων της Autopromotec EDU και τις στρογγυλές τράπεζες, με επίκεντρο τις σωστές πληροφορίες, την κατάρτιση και τις έγκαιρες συζητήσεις, προέκυψε πώς η εξέλιξη της αγοράς και τα νέα σενάρια κινητικότητας απαιτούν νέες και πρωτοποριακές λύσεις στην υποστήριξη οχημάτων, εκτός από την ανάγκη να αποκτήσουν νέες επαγγελματικές δεξιότητες και εργαλεία μάρκετινγκ.

Η Autopromotec 2019 προσέλκυσε ευρύ κοινό επαγγελματιών και λάτρεις χάρη σε ειδικές πρωτοβουλίες όπως το «Hybrid & ADAS Village», ένα χώρο αφιερωμένο σε επιδείξεις και δοκιμές της τελευταίας γενιάς συστημάτων ADAS σε υβριδικά αυτοκίνητα, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Quattroruote. Η «Autopromotec Motorsport», από την άλλη πλευρά, μια πρωτοβουλία που χρηματοδοτήθηκε από την ACI Sport και την ANFIA-Motorsport, γιόρτασε τη σχέση μεταξύ των aftermarket και του τομέα των μηχανοκίνητων sports. Το έργο «Officina X.0», που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Accenture, υπογράμμισε το ρόλο της ψηφιοποίησης και της συνδεσιμότητας στα εργαστήρια του αύριο. Η Autopromotec, στην καρδιά της «Motor Valley», δεν θα μπορούσε να αγνοήσει την ιταλική μεγαλοφυία, τη δημιουργικότητα και το πάθος για τους κινητήρες με την «Ιταλία με κόκκινο πάθος», μια ειδική έκθεση των vintage αυτοκινήτων που διαχειρίζεται η Ruote Classiche με 6, αυστηρά κόκκινα, ιταλικά vintage αυτοκίνητα, που οργανώθηκε σε συνεργασία με την FCA Heritage και ιδιωτικούς συλλέκτες.

Ο Renzo Servadei, Διευθύνων Σύμβουλος της Autopromotec, σχολίασε τα αποτελέσματα της έκθεσης του 2019 ως εξής: «Το τεχνολογικό επίπεδο όλων των εκθεσιακών εταιριών επιβεβαίωσε τι είχαν προηγουμένως ανακοινώσει οι αναλυτές: η τεχνολογία, οι τεχνικές πληροφορίες και η κατάρτιση είναι τα συστατικά μιας συνταγής για να οδηγήσει τις εταιρείες ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην αυτοκινητοβιομηχανία προς τις προκλήσεις ενός μέλλοντος που είναι ήδη εδώ. Τα νέα καύσιμα, τα συστήματα υποβοήθησης (ADAS) για τους οδηγούς, η νέα έννοια της ηλεκτρικής κινητικότητας και η αύξηση της περιβαλλοντικής συνείδησης αποτελούν σημαντικές προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες για όσους θα μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο. Η Autopromotec παρείχε πολλές χρήσιμες ενδείξεις για το πώς να σχεδιάσουμε το δικό μας μέλλον καθώς και τις μελλοντικές γενιές».

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο διευθύνων Σύμβουλος της έκθεσης τα είπε όλα:

  • Η τεχνολογία,
  • Οι τεχνικές πρόσβασης πληροφοριών &
  • Η επιμόρφωση

είναι τα συστατικά μιας επιτυχημένης συνταγής και για τους Έλληνες μηχανικούς!

Οι διοργανωτές της Autopromotec έχουν ήδη καθορίσει τις ημερομηνίες της επόμενης έκθεσης: η 29η έκθεση της Autopromotec θα διεξαχθεί από τις 26 έως τις 30 Μαΐου του 2021, όπως πάντα στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της Μπολόνια.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter