Συμβαίνει Τώρα!!! Το Σαλόνι της Γενεύης 2019 ηλεκτρικό όσο ποτέ άλλοτε με δυνατές Παρουσίες & Απουσίες [video]

Μια εντελώς εξηλεκτρικευμένη έκθεση είναι το φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου όπου όλοι έχουν κάτι να επιδείξουν από υβριδικη μέχρι αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία. Επιπρόσθετα έχουμε σημαντικές αποιυσίες αν και ολοκληρώσαμε την επίσκεψη της πρώτης ημέρας και δεν ξέρουμε πόσοι άλλοι μεγάλοι παίκτες λείπουν.

Μέχρι την Παρασκευή εύχομαι να διαψευστούμε...θα έχουμε πλήρη εικόνα, αλλά κρίνοντας από τις θέσεις των προηγούμενων χρόνων  η Jaguar Land Rover αν και κέρδισε το βραβείο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς "Car of the year" είναι ο μεγάλος απών.

Η Αγγλική φίρμα μάλλον ούτε στα πιο τρελλά της όνειρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί το θρίλερ που εκτυλίχθηκε με την ψηφοφορία των δημοσιογράφων, αλλιώς ίσως και να ήταν εκεί. Είναι όμως ο μεγάλος νικητής με το αμιγώς ηλεκτρικό Jaguar i-pace.

Eνα θέμα που ήδη δημοσιεύσαμε και μπορείτε να διαβάσετε.

Οι Γαλλικές Peugeot & Citroen  άνοιξαν τα χαρτιά τους και μας ξάφνιασαν...όμοια και η Renault.
Η άλλη πλευρά της Άπω Ανατολής KIA, Tata,  Nissan, Honda, Mitsubishi, Toyota, Suzuki όλοι κινήθηκαν στον αστερισμό της Ηλεκτροκίνησης. Ομοια όμως κινήθηκαν και οι Ευρψπαιοι κατασκευαστες αυτοκινητων Mercedes, Smart, BMW, Audi.  Όλοι παίκτες που έχουν ήδη εμπλακεί ηλεκτρικά με κάποιο τρόπο.

Η Volvo μάλλον σημειωσε απουσία... αν και είχε εκπροσώπηση μέσω της θυγατρικης Polestar ...η Οpel όμοια ...το γκρουπ PSA την άφησε και πέρυσι εκτός έκθεσης.

Μάλλον λείπει και η Ford τουλάχιστον από τον κάτω όροφο. Aπό τις Αμερικανικές η FCA ειχε το δικό της ηκεκτρικό πόλης.\

Η jeep είναι η μόνη που επιμένει Αμερικανικά.   

Στις ευχάριστες εκπλήξεις ανακαλύψαμε την ελληνική RCH την εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Replicar που είχαμε επισκεφθεί πριν από 5 περίπου χρόνια στη βιοτεχνία της στην Κατερίνη. Η εταιρεία άντεξε στη κρίση όπως μας δηλωσε ο ιδρυτης και ιδιοκτήτης της και άνοιξε τα φτερα της μέσα στις αντιξοότητες της Ελληνικής επιχειρηματικότητας και έτσι ηρθε για πρώτη φορά στη Γενεύη.

Συναντήσαμε ακόμη μια ομαδα μηχανικών από το Ηράκλειο και τα Χανιά επισκέπτες μέσω της Ιαπωνικής όπως μάθαμε και μπράβο στην εταιρεία για την επιλογή της. Ειδομεν και συνεχίζουμε μετά πολλών ευχάριστων εκπλήξεων.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter