Montreal International Auto Show 2020 [Video]

Από τις 16 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου Montreal International Auto Show που διήρκεσε 10 ημέρες  και φιλοξένησε πάνω από 80,000 επισκέπτες.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στο Μόντρεαλ του Καναδά και τα τελευταία 6 χρόνια στον εκθεσιακό χώρο του Palais des Congress de Montreal.

  • 500 οχήματα
  • 10 ημέρες
  • 33.500 τετραγωνικά μέτρα
  • Μια τελευταία ευκαιρία για να θαυμάσουν οι επισκέπτες  τη McLaren Senna και το Pagani Huayra Roadster
  • Η McLaren Senna εισήλθε στη σκηνή του Boîte Noire

Οι περισσότερες εταιρίες αυτοκινήτου παρουσιάζουν τα νέα, αλλά και τα μελλοντικά σχεδιαστικά πρότυπά τους στους επισκέπτες.

Το Μαύρο Κουτί - La Boîte Noire

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν και πάλι την ευκαιρία να ανακαλύψουν το Black Box, ένα τμήμα της  Έκθεσης που παρουσιάστηκε πέρυσι, φιλοξενώντας δύο θεαματικά οχήματα συνολικής αξίας  6 $ εκατομμυρίων δολαρίων: το Pagani Huayra Roadster που φιλοξενεί έναν κινητήρα V12 biturbo και τη McLaren Senna με ένα όνομα που αποτίει τον θρυλικό πιλότο Ayrton Senna.

Η Ηλεκτρική Ζώνη: 3 φορές μεγαλύτερη από το 2019

Για την έκθεση του 2020 το επίπεδο 7 της έκθεσης μετατράπηκε αποκλειστικά για όλη την ηλεκτρική κινητικότητα. Η Ηλεκτρική Ζώνη, που παρουσιάστηκε από την Natural Resources Canada (Φυσικοί Πόροι Καναδά), ανέλαβε τις πολυαναμενόμενες τεχνολογικές εξελίξεις με στόχο την προσφορά επισκεπτών μια μοναδική εμπειρία και, πάνω απ 'όλα, να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση της κοινής γνώμης για την ηλεκτρική κινητικότητα. Οι μελλοντικοί αγοραστές ενός πράσινου οχήματος θα είναι σε θέση να αποκτήσουν όλες τις πληροφορίες σε ένα μέρος όπου σχεδόν είκοσι εκθέτες των προϊόντων και οι υπηρεσίες ήταν στη διάθεσή τους με περίπου 20 ηλεκτρικά οχήματα καθώς και ένα πλήρες πρόγραμμα διάσκεψης για τις 10 ημέρες της έκθεσης.

Οι διοργανωτές της MIAS ήταν υπερήφανοι που ανέλαβαν την πρωτοβουλία του για την Ηλεκτρική Ζώνη ως φόρουμ πληροφόρησης, εξυπηρετώντας μελλοντικούς αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων και όσων επιθυμούσαν να ανακαλύψουν, να συγκρίνουν και να εξοικειωθούν με νέες τεχνολογίες κινητικότητας.

Εκτιμήσεις για το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας

Η άποψη μου όπως ακριβώς έγραψα και πέρσι, το μέλλον της αυτοκίνησης, η  αυτόνομη οδήγηση ως επίσης στην υβριδική και καθαρά ηλεκτρική κίνηση. Το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα με τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι οι σταθμοί φόρτισης μπαταριών στους αυτοκινητόδρομους αλλά και εντός της πόλης, οι ειδικοί χώροι στάθμευσης, το κόστος και ο χρόνος φόρτισης αλλά και εάν η προέλευση της ενέργειας στους σταθμούς φόρτισης προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν όπως φαίνεται  μεγάλες εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, με αυτόνομα οδηγούμενα οχήματα, πλήρως ηλεκτροκίνητα οχήματα αλλά και οχήματα υδρογόνου. ‘Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες επίσης επενδύουν στην τεχνολογία Fuel Cells δηλαδή στα αυτοκίνητα Υδρογόνου.

Η τεχνολογική εξέλιξη & η εκπαίδευση στον Καναδά

Η τεχνολογική εξέλιξη δεν σταματά στις εταιρίες παραγωγής αυτοκινήτων αλλά και ο Καναδάς εντείνει τις προσπάθειές του να ακολουθήσει την τεχνολογία με υποδομές και προγράμματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για μηχανικούς αυτοκινήτων. Στο Quebec το Υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη του προγράμματος AEP 4246 διάρκειας 635 ωρών για διπλωματούχους μηχανικούς αυτοκίνητων, ειδίκευσης σε ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Οι σχολικές περιφέρειες είναι υπεύθυνες να υλοποιήσουν το πρόγραμμα με καθηγητές ειδικευμένους στον τομέα αυτό. Οι καθηγητές βρίσκονται σε πυρετώδη προετοιμασία για να μπορέσουν να προετοιμαστούν για την πραγματοποίηση των 14 ενοτήτων του νέου προγράμματος.

Ένας από αυτούς είμαι και εγώ, και θα χαρώ να μπορέσω το καλοκαίρι να συναντηθώ με εκπροσώπους του κλάδου και να τους ενημερώσω για τις εξελίξεις της τεχνολογίας, αλλά και το σύστημα της Τεχνικής & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Quebec.

Corolla Hybrid 2020

Ford Escape Hybrid 2020

Hyundai Kona electric 2020

Hyundai Nexo Hydrogen 2020

Του ανταποκριτή μας
Νίκου Μαραγκού
Πτυχ. Μηχ.Μηχανικού ΤΕ, ΜΒΑ
Καθηγητή Tεχν. Eκπαίδευσης Μόντρεαλ - Καναδάς


Λίγα λόγια για τον Ν. Μαραγκό

Στα 35 χρόνια της επαγγελματικής και διδακτικής του σταδιοδρομίας ασχολήθηκε με τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εργάστηκε σαν μηχανικός αυτοκινήτων, εκπαιδευτής και Τεχνικός Διευθυντής σε διάφορες εταιρίες αυτοκινήτου στην Ελλάδα και τον Καναδά. Σήμερα, διδάσκει σε δύο εκπαιδευτικές περιφέρειες στο Κεμπέκ του Καναδά, κυρίως σε μηχανικούς αυτοκινήτων όσο και σε τεχνικούς βιομηχανικού κλιματισμού. Αναπτύσσει τεχνική εκπαίδευση σε υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ελπίζει να ολοκληρώσει την καριέρα του αφοσιωμένος στην αυτοκίνηση.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter