Highlights στις τεχνολογίες αυτοκινήτων της CES 2019

Το Λας Βέγκας μοιάζει με το υπερτροφοδοτούμενο Ντιτρόιτ όταν πρόκειται για τεχνολογία οχημάτων που παρουσιάζεται στην έκθεση CES. Ονομάστηκε μία από τις 10 καλύτερες εκθέσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ σήμερα, η CES βρίσκεται στο επίκεντρο της βελτίωσης της ασφάλειας των αυτοκινήτων και της μεγαλύτερης σύνδεσης των οδηγών. Απολαύστε τις τελευταίες τεχνολογίες στα αυτοκίνητα και τα οχήματα που συνδέονται με αυτά.

Smarts Αυτοκίνητα: το μέλλον της τεχνολογίας οχημάτων

Οι υπολογιστές, οι αισθητήρες και το λογισμικό στα αυτοκίνητα γίνονται τόσο έξυπνοι που μπορεί τελικά να ανιχνεύσουν αν ο οδηγός και οι επιβάτες είναι ευχαριστημένοι ή λυπημένοι, άνετοι ή άβολοι, σε εγρήγορση ή έχει αποσπαστεί η προσοχή τους. Και ως αποτέλεσμα, η οδήγηση αυτοκινήτων μπορεί να γίνει ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη.

Φόρτιση προς το μέλλον: Τα οχήματα με ορυκτά καύσιμα βρίσκονται σε μια διαδρομή προς την εξαφάνιση, μαζί με το κάθισμα του οδηγού, εάν οι τρέχουσες τάσεις παραμένουν.

Οι ίδιες αυτοκινητοβιομηχανίες που υπόσχονται να παραδώσουν οχήματα αυτο-οδηγούμενα τα επόμενα χρόνια, επιδιώκουν πλέον την ηλεκτροκίνηση και δεσμεύονται να σταματήσουν εν τέλει την πώληση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ΜΕΚ-ICE). Ωστόσο, οι καταναλωτές δεν φωνάζουν για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Αντ' αυτού, ενθαρρύνονται από κυβερνητικές πρωτοβουλίες στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη.

Αυτο-οδηγούμενα, ηλεκτρικά και συνδεδεμένα: Τα αυτοκίνητα της CES 2019 και οι τεχνολογίες της κοιτάζουν προς το εγγύς μέλλον

Η αυτοκινητοβιομηχανία έκανε πολύ λίγο θόρυβο κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Consumer Electronics Show (CES) 2018. Ήταν όμως πολύ πιο ηχηρή στη CES 2019. Σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με το αυτοκίνητο έγιναν από αιωνόβιες αυτοκινητοβιομηχανίες, τεχνολογικούς γίγαντες και νεοσύστατες εταιρίες που δεν είχαν ακουστεί ποτέ προηγούμενα.

Η συνδεσιμότητα, η αυτονομία και η ηλεκτροκίνηση βασιλεύουν πάλι υπέρτατα, με διαφορετικό βαθμό ρεαλισμού και σκοπιμότητας. Ενώ η πλήρης αυτονομία οδήγησης παραμένει χρόνια μακριά, η CES επιβεβαίωσε το 2019 θα είναι η χρονιά διασύνδεσης στο αυτοκίνητο.

Σε κάθε γωνιά στο Συνεδριακό Κέντρο του Λας Βέγκας έβλεπαν οι επισκέπτες την τεχνολογία που σχετίζεται με τις μεταφορές στην οθόνη. Από τα ηλεκτρικά hatchback που θα κυκλοφορήσουν το 2019 μέχρι ένα αυτοκίνητο που θα πεζοπορεί τον 22ου αιώνα. Στο άρθρο αυτό θα βρείτε τις νέες τεχνολογίες τέτοιων αυτοκινήτων, με τα τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και τις τάσεις που αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια της CES 2019 ενώ σε 2ο καυτό άρθρο θα δείτε όλα τα καυτά αυτοκίνητα της έκθεσης.

1. AUDI VIRTUAL REALITY / DISNEY HOLORIDE

Η Audi και η Disney έχουν συνεργαστεί σε ένα σύστημα ψυχαγωγίας VR των επιβατών των πίσω καθισμάτων που πραγματικά συνδέεται με τον ίδιο τον οδηγό. Ο επιβάτης των πίσω καθισμάτων φοράει μια σειρά από γυαλιά VR, τα οποία εμφανίζουν ένα διαδραστικό παιχνίδι.

2. BELL FLYING CAR - TAXI CONCEPT

Μπορεί να γνωρίζετε την Bell για τα ελικόπτερα της, αλλά είναι έτοιμη να πηδήξει στον αστερισμό των ιπτάμενων οχημάτων και συγκεκριμένα ιπτάμενων ταξί με αυτή το πλήρες concept.

3. BOSE QUIET COMFORT

Το Σύστημα Ελέγχου Θορύβου - Bose Quiet Comfort (ναι, το ίδιο όνομα με τα γνωστά ακουστικά & ηχεία) οδηγεί στην εξάλειψη του ενεργού θορύβου στην καμπίνα στο επόμενο επίπεδο.

4. BOSCH SHUTTLE BUS

Ο Γερμανός κατασκευαστής εξαρτημάτων Bosch είχε μεγάλη παρουσία στη CES 2019. Προβλέπει ότι τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία χωρίς οδηγό θα γίνουν κοινό θέαμα σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο και στο περίπτερο της CES παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει να αποτελέσει μέρος αυτού του εκκολαπτόμενου τμήματος.

5. BYTON M-BYTE

H Byton, μια μικρή γνωστή startup Κινεζική εταιρεία, επέστρεψε στην CES το 2019 για να παρουσιάσει μια ανανεωμένη έκδοση του concept του M-Byte έτοιμο για παραγωγή.

6. HARMAN IGNITE

Η πλατφόρμα Harman Ignite Automotive Cloud είναι ένας κόμβος για την διαχείριση όλων των έξυπνων ηλεκτρονικών μέσων του αυτοκινήτου.

7. KIA ARTIFICIAL INTELLIGENCE

Η Kia θέλει να εξοπλίσει τα αυτοκίνητά της με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης με τεχνητή νοημοσύνη που αναγνωρίζει τα ανθρώπινα συναισθήματα.

8. NISSAN OMNI-SENSING TECHNOLOGY

Τα μελλοντικά Nissan θα βλέπουν γύρω από κρυφές γωνίες ή μέσα ή μπροστά από ένα μεγάλο φορτηγό με την τεχνολογία "I2V - Invisible to Visible", Αόρατο σε ορατό.

9. NVIDIA'S DRIVE AUTOPILOT

Το Drive AutoPilot της Nvidia είναι η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 για αυτοκινητοβιομηχανίες που θέλουν μια επεξεργασμένη λύση έτοιμη να τρέξει τώρα.

10. QUALCOMM: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ VEHICLE-TO-EVERYTHING

Η Qualcomm ανακοίνωσε στη CES ότι θα εγκαταστήσει κινητή τηλεφωνία του αυτοκίνητο-σε-όλα (C-V2X) συνδεδεμένο αυτοκίνητο τεχνολογίας γύρω από το Λας Βέγκας για δοκιμές

11. TOYOTA GUARDIAN: ΗΜΙ-ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η Toyota ήρθε στην CES για να αναδείξει την τελευταία έκδοση του αυτόνομου οχήματός της που ανέπτυξε, με βάση ένα νέο Lexus LS 500h.

12. VALEO PERSONALIZED CLIMATE CONTROL FOR EACH PASSENGER

Ο προμηθευτής Valeo θα παρέχει εξατομικευμένο έλεγχο του κλίματος για κάθε επιβάτη σε ένα ηλεκτρικό όχημα για εξοικονόμηση ενέργειας.

13. VALEO XTRAVUE TRAILER

Η Valeo έφερε την τελευταία έκδοση του συστήματος XtraVue Trailer στη CES, το οποίο χρησιμοποιεί κάμερες για να κάνει το τρέιλερ να φαίνεται "αόρατο" στην οθόνη.

14. VISTEON CONCEPT HEAD-UP DISPLAY

Η Visteon προμηθεύει σχεδόν τα πάντα για το πιλοτήριο ή την αυτονομία. Ένα concept head-up display – προβολέας στο παρμπρίζ - το αποκαλούμε HUD στα στεροειδή - υπολογίζει τις γραμμές του οδηγού και τα βέλη επικάλυψης στη στροφή (φωτογραφία).

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΚΘΕΤΕΣ

Οι περισσότεροι από τους εκθέτες της CES που μετακομίζουν στoν τομέα των μεταφορών, θέλουν να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο με τον οποίο μετακινούμαστε.
Η ηλεκτροκίνηση, η αυτονομία και η συνδεσιμότητα εμφανίστηκαν και πάλι στην CES 2019 και χάσαμε τον αριθμό των εταιρειών που σερφάρουν σε αυτό το νέο κύμα. Οι εταιρείες πλημμύρισαν το χώρο της έκθεσης με σαλόνια που θυμίζουν καθιστικά (living rooms) σε τροχούς που λειτουργούν με  τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Αυτές οι μελέτες σχεδιασμού απέχουν πολύ από την παραγωγή.

Εταιρείες όπως η Bosch προβλέπουν ότι το λεωφορείο χωρίς οδηγό θα δημιουργήσει το δικό του τμήμα της αγοράς πριν από το τέλος της επόμενης δεκαετίας. Η αυτονομία ανοίγει επίσης την πόρτα σε είδη σύνδεσης και ψυχαγωγίας που είναι αδύνατο να εφαρμοστούν σήμερα.

Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να οδηγούν για δεκαετίες, αν όχι περισσότερο και η Qualcomm και η Harman ήταν μεταξύ των εταιρειών που δείχνουν με τι θα μπορούσε να μοιάζει με το πιλοτήριο του προσεχούς μέλλοντος - εάν οι εταιρείες αυτοκινήτων υιοθετήσουν αυτές τις λύσεις.

Οι αυτοκινητιστές που πιστεύουν στην Toyota θα χρειαστούν βοήθεια, όχι πλήρη αυτονομία, οπότε το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας προσανατολίζεται προς αυτήν την κατεύθυνση.
Η Nissan "θόλωσε" το όριο μεταξύ της πραγματικότητας και της εικονικής με την αόρατη-προς-ορατή τεχνολογία.

Η Techniplas έδειξε ένα Mini Countryman με τα τρισδιάστατα αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένου του τιμονιού και των τροχών του, και παρουσίασε ένα demo από πρώτο χέρι για το τι η Valeo ονομάζει "ένα εξατομικευμένο κουκούλι άνεσης που προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε επιβάτη σύμφωνα με ή τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά του".

Η Honda έκανε ένα βήμα προς την κατεύθυνση της τοποθέτησης ενός σούπερ μάρκετ στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας.

Η Amazon προσκλήθηκε στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας με την Alexa.

Ο Ned Curic, αντιπρόεδρος της Amazon της Alexa Auto, δήλωσε ότι ο κατάλογος των εταιρειών που ενδιαφέρονται να προσθέσουν την ενσωμάτωση της Alexa στα οχήματά τους είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι ανέμενε η ομάδα που. Ο γίγαντας λιανικής πώλησης γιγαντιαίων τεχνολογιών ανακοίνωσε κυρίως μια σημαντική συνεργασία με τη ναυτιλία. Αναμένουμε να ακούσουμε πολλές παρόμοιες συνεργασίες τους ερχόμενους μήνες ως ζήτηση για τεχνολογίες κορυφής της Alexa στο αυτοκίνητο.

Ορισμένοι οδηγοί προτιμούν να χρησιμοποιούν αυτόνομο σύστημα GPS. Η Garmin τους κάλυψε στη CES 2019 με μια σειρά ενημερωμένων πλοηγών κίνησης, που ήταν εξοπλισμένοι με χαρακτηριστικά όπως τα οδικά ταξίδια, όπως πληροφορίες για τα εθνικά πάρκα και αξιοσημείωτα ορόσημα σε μια δεδομένη διαδρομή.

Η PureGear πρόσθεσε 4G συνδεσιμότητα στη κάμερα του ταμπλό. Και για όσους οδηγούν ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε τον 20ό αιώνα.

Η Anker ανακοίνωσε έναν έξυπνο φορτιστή αυτοκινήτων ο οποίος προσθέτει χαρακτηριστικά όπως τη συμβατότητα φωνητικών εντολών και την πλοήγηση hands-free.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter