Η Honda θα επαναφέρει την παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από προβλήματα στα λιμάνια

Η Honda δήλωσε ότι το βρετανικό εργοστάσιο αυτοκινήτων της θα ξεκινήσει εκ νέου την παραγωγή τη Δευτέρα, μετά από τα προβλήματα κατά την εισαγωγή ανταλλακτικών που διέκοψαν την παραγωγή την Τετάρτη.

Η ιαπωνική εταιρεία δήλωσε την Κυριακή ότι είχε πει στο προσωπικό του εργοστασίου της Swindon ότι "οι πλήρεις εργασίες παραγωγής θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές".

Η συμφόρηση στα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου και οι καθυστερήσεις στις αφίξεις των πλοίων διέκοψαν τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής "just-in-time" της Honda.

Ορισμένες εταιρείες ανέφεραν αύξηση της συμφόρησης στα λιμάνια.

Επίσης την Κυριακή, η Ikea ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες αφού αντιμετώπισε έλλειψη αποθεμάτων λόγω συμφόρησης στο λιμάνι. Οι θυμωμένοι πελάτες παραπονέθηκαν ότι αντιμετώπισαν καθυστερήσεις στις παραγγελίες και δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στη γραμμή βοήθειας λιανικών πωλήσεων.

Το πρόβλημα στα λιμάνια εμφανίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες, με προβλήματα αρχικά στο Felixstowe, αλλά πρόσφατα και στο Southampton και στο London Gateway.

Οι καθυστερήσεις έχουν αυξηθεί καθώς οι εταιρείες αύξησαν τις παραγγελίες μετά το αρχικό κλείσιμο λόγω του κορονοϊού, ενώ άλλες είχαν κάνει προβλέψεις και είχαν αποθηκεύσει προϊόντα πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου του Brexit στις 31 Δεκεμβρίου.

Ανεξάρτητα από το εάν έχει επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία, ενδέχεται να υπάρξει «σημαντική αναστάτωση» στις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με μια επιτροπή της Βουλής των Λόρδων. Ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αυξήσει αποθέματα εξαρτημάτων για να αποφύγουν τέτοια ζητήματα το επόμενο έτος.

Μετά την προσωρινή διακοπή της παραγωγής της περασμένης εβδομάδας, η Honda, η οποία κατασκευάζει το μοντέλο Civic στο Swindon, δήλωσε ότι εξετάζει άλλους τρόπους για να μεταφέρει ανταλλακτικά, όπως η χρήση αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών.

Οι αλυσίδες εφοδιασμού "just-in-time" σημαίνει ότι οι εταιρείες εφοδιάζονται με εξαρτήματα μόνο όταν αυτά απαιτούνται, αλλά αυτά τα χρονοδιαγράμματα είναι ευάλωτα σε διακοπές.

Η συμφόρηση σε ορισμένα αγγλικά λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων είναι τώρα τόσο κακή που ορισμένες ναυτιλιακές εταιρείες έχουν περιορίσει τις ποσότητες φορτίων που μεταφέρουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αποστολές φέρεται να έχουν εκφορτωθεί σε ηπειρωτικά λιμάνια όπως η Αμβέρσα, το Ρότερνταμ και το Zeebrugge.

Το εργοστάσιο της Honda στο Swindon κατασκεύασε μόλις 110.000 αυτοκίνητα πέρυσι, αλλά αναμένεται να κλείσει οριστικά τον επόμενο χρόνο.

Πηγή: Honda to resume UK output after problems at ports
www.bbc.com

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin