Lexus Electrified: Η στρατηγική εναλλακτικών καυσίμων της φίρμας [Video]

Η αποκάλυψη του κομψού concept της Lexus LF-30 Electrified ήταν κάτι περισσότερο από μια γιορτή 30 χρόνων κατασκευής πολυτελών οχημάτων. Σηματοδότησε επίσης την εισαγωγή του Lexus Electrified, το όραμα της εταιρείας για μια μελλοντική γενιά ηλεκτροκίνητων οχημάτων και τη στρατηγική που θα δει αυτά να αποδώσουν καρπούς.

lexus cert 2

Το όραμα της Lexus Electrified θα προσφέρει ένα χαρτοφυλάκιο αναμενόμενων απαντήσεων στις ανάγκες κινητικότητας διαφόρων περιοχών σε όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα θα στοχεύει σε ένα θεμελιώδες άλμα στην απόδοση, τον χειρισμό, τον έλεγχο και την οδηγική απόλαυση του οδηγού.

Η στρατηγική αυτή θα δώσει κίνητρο για τη συνεχή εφαρμογή των υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων (HEV), καθώς και για την ανάπτυξη των plug-in υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων (PHEVs), των ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEV) και των ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου (FCEVs).

lexus cert 3

Lexus Electrified: τι να περιμένετε στο άμεσο μέλλον

Η πρώτη υλοποίηση της στρατηγικής της Lexus Electrified είναι ένα ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας (BEV) ειδικά σχεδιασμένο για να ταιριάζει στις ανάγκες των αυτοκινητιστών στην Κίνα και την Ευρώπη. Αποκαλύφθηκε έτοιμο για παραγωγή στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Guangzhou.

Επιθυμώντας να αποτυπώσει μία νέα σχεδίαση που θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με ένα BEV με ηλεκτροκινητήρες στους τροχούς, η Lexus οπτικά αποτύπωσε τη μοναδική ροή ενέργειας του LF-30 Electrified. Το σχήμα του οχήματος θέλει να εκφράσει οπτικά την ενέργεια που παράγεται από τους τροχούς στα άκρα του αμαξώματος, κατευθύνεται στην καμπίνα του οχήματος και περνά από τον οδηγό για να καταλήξει στο οδόστρωμα.

lexus cert 4

Προχωρώντας από την αρχή της δεκαετίας του 2020, η Lexus θα επεκτείνει τη σειρά ηλεκτροκίνητων οχημάτων της με την παραγωγή του πρώτου PHEV και μιας νέας, αποκλειστικής πλατφόρμας BEV. Μόλις λίγα χρόνια αργότερα - στην πραγματικότητα, μέχρι το 2025 - θα προσφέρει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις όλων των σημερινών μοντέλων παραγωγής, τα οποία πιθανώς θα προκαλέσουν την πώληση ηλεκτρικών μοντέλων για να ξεπεράσουν αυτά των συμβατικών μοντέλων για πρώτη φορά στην ιστορία της.

lexus cert 5

Lexus Electrified: Τι γίνεται με την συνοδευτική τεχνολογία;

Παρόλο που η κινητικότητα συνεχίζει να αλλάζει με αυτόνομη οδήγηση και ηλεκτροκίνηση, η Lexus είναι αποφασισμένη να παραδώσει τεχνολογίες που ενισχύουν ενεργά την αρχική διασκέδαση της οδήγησης αντί να τις εφαρμόζουν για να αποσπάσουν τον χρήστη από την εμπειρία.

Για το σκοπό αυτό, βασίζεται στα διδάγματα που άντλησε από την ανάπτυξη των βασικών τεχνολογιών Lexus Hybrid Drive, όπως η διαχείριση μπαταριών, οι μονάδες ελέγχου ισχύος και οι ηλεκτροκινητήρες.

lexus cert 6
Συγκεκριμένα, η Lexus Electrified θα ενσωματώσει τη διαχείριση συστημάτων μετάδοσης κίνησης, συστήματος διεύθυνσης, ανάρτησης και πέδησης. Θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες της τεχνολογίας ελέγχου μοτέρ που έχει αναπτύξει επί 15 χρόνια από την κυκλοφορία του Lexus RX 400h. Με αυτή την τεχνολογία θα είναι δυνατό να ελέγχεται με ακρίβεια η κινητήρια δύναμη για να επιτευχθεί ιδανική κατάσταση του οχήματος σε οποιαδήποτε κατάσταση οδήγησης.

lexus cert 7

Lexus LF-30: Lexus Electrified σε δράση

Το concept LF-30 ενσωματώνει το όραμα της Lexus Electrified. Η προηγμένη σχεδίασή του εκφράζει τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό της Lexus σε μια μορφή που αναμένουμε από ένα εξελιγμένο BEV, ενώ το εσωτερικό του κοσμεί τις νέες τεχνολογίες σε μια μινιμαλιστική αισθητική. Μεταξύ αυτών είναι το νέο concept του cockpit με τεχνολογία καθοδηγούμενη από καλωδίωση (steer-by-wire technology) που κοιτάζει μπροστά στη δεκαετία του 2030.

Δείτε σχετικό Video

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter